אני מצטער

להלהלה73

New member
אני מצטער

אני מצטער אם הבנתם שאני מזלזל בכולכם,אבל אני לא.אני פשוט טוען שחלק גדול מ"אנשי הסוסים" כביכול טועים. כבר אילפתי המון סוסים ובחיים שלי לא הרמתי יד רגל או שוט על סוס. נכון שרוב האנשים רוצים סוס מאולף ומוכן תוך זמן קצר אבל באיזה מחיר? היה לי סוס שניקנה מסוחר והיה סוס "רע" הוא היה נושך ובועט ומסרב לעשות מה שביקשו. אחרי חצי שנה של שיחות ליטופים וסתם שהיה עם הסוס הבאתי אותו למצב שהוא היה רץ אלי כשהייתי מגיע לחווה. ואז הייתי צריך ללמד אותו מה זה ראשיה,אוכף ולמה כדאי לו לרכב איתי. לסוס קראו פרופסור והוא היה אימת הסוחרים משום שאף אחד לא רצה לגעת בו-בסוס עם השן השבורה. אחרי שסיימתי ללמד אותו שאפשר לבטוח שאנשים באו כמעט כל הסוחרים ורצו לקנות אותו,כי הם לא האמינו שזה אותו סוס. הסוס נמכר בסופו של דבר לאדם פרטי ממושב בתור חיית המחמד של הילדים שלו. לסיכום-גם אם הצלחתם לאלף סוס תמיד חשוב שהוא ישאר בידים טובות כי אחר כך הוא מאבד אמון גם בכם.

ברור

שאתה לא מזלזל, אבל עדיין... להגיד "כולם טועים ואני צודק" זה פשוט עיוות של המציאות. האמת היא שאני בכלל לא חולקת על דעתך אלא רק על הדרך שבה אתה מנסח אותה. אני חושבת שהדברים שאתה מדבר עליהם מאד חיוביים. בחווה שאני עובדת בה מתמקצעים באילוף, אילפנו עשרות סוסים וביניהם סוסים "רעים" כמו הסוס שדיברת עליו, סוסים "הרוסים" שהיה צריך לתקן וכו´ וכו´.. ראיתי הרבה סוסים עם הרבה טראומות מאילוף שגוי. אני יכולה לספר לך על איזבו, הפיינטית שהעלתי את התמונה של כאן לפני כמה זמן, היא הייתה משוגעת עד ליסוד. התעללו בה, הרביצו לה, היא פחדה מהצל של עצמה ולא היה לה שום ביטחון בבני אדם. מצב מסובך מאד, סייחה שמאלפיה היו עובדי עצות. מאז היא עברה כברת דרך של אילוף, "הוציאו" לה את הפחדים (משאיות, מכוניות, שקיות, רעשים, רוח, מים ובראש ובראשנה - אנשים) היום? אני משערת שבשעה שההודעה הזו נכתבת היא יושבת עם הסייח שלה בתא, ובעל החווה מספר למבקרים על זה שהיא הסוסה הכי רגועה בחווה שלו. זה לקח 3 שנים, ועדיין זה לא מושלם. פעם הביאו שתי סוסות קווטר צעירות לאילוף, וזה היה אילוף תחת לחץ תוך זמן קצר. אחר כך המאלף אמר שהוא בחיים לא מוכן לזה יותר, "אילוף מסחרי" כזה שאין לו שום קשר לעבודה עם סוסים. אז כן, אף אחד לא חולק על דעתך כאן שאילוף זה תהליך ארוך והדרגתי. כל הכבוד לך שבחיים לא הרמת יד/רגל/שוט על סוס. כנראה אתה באמת מאלף מיוחד במינו. אבל אם תצעד אל החווה הקרובה לביתך, תמצא שם את הילדים הקטנים בחוג רוכבים עם שוט, והמאלף שבראונדפן משתמש עם שוט לונג´, ואת המפרזל שבועט בסוס כי הוא כל הזמן מוריד את הרגל. בחוות אין זמן להעניק לכל סוס את האילוף שמגיע לו. בד"כ זה "אילוף אינסטנט". אנשים שונים עובדים בדרכים שונות, וכל אחד יגיד שהדרך שלו היא הנכונה. אז מבחינתך הם טועים, ומבחינתם אתה אולי טועה. אני מצידי - הבנתי למה אתה מתכוון, ומבחינתי אתה צודק.

taz512

New member
אוי אני זוכר

את פרופסור. סוס פשוט מדהים. רק שתבינו שהסוס הזה הרג את הבעלים שלו אחרי התעללות קשה. ובסופו של דבר זה היה סוס מדהים. אני עדיין זוכר רכיבות לים בלי אוכף עם פרופסור. זה בלי ספק היה סוס מדהים. טאז השד הנזכר

אתה אומר "הרג אותם" במטאפורה?

או שהוא באמת הרג אותם? אם כבר לבעוט בהם (אם התעללו בו,זה בהחלט מגיע להם).. יאיקס... בכל אופן, למה קראתם לו פרופסור? ואיך הוא נראה? יש לכם תמונה?

taz512

New member
לא מטאפורה ולא נעליים

הבעלים שלו היה מתעלל בו באופן קבוע. ואז יום אחד הוא נכנס אליו לתא, והסוס בביטה מדויקת שבר לו את הצלעות. ויפה שעה אחת קודם. למה קארנו לו ככה?! אין לי מושג. היו לנו הרבה שמות מוזרים לסוסים בחווה. ובתקופה ההיא לאף אחד לא הייתה מצלמה. אנחנו מדברים על לפני 10 שנים בערך. הרבה זמן. והוא היה שחור מבריק ויפה בטירוף באמת שהוא היה סוס יפה ומרשים. טאז שד שנזכר בעבר

מצד אחד.. מגיע להם! בני *****...../images/Emo46.gif

מצד שני: אאאווווץץ´´!!!!!
|
(קצת הגזמתי עם האיקונים) יש לו מזל שלא פשוט הרגו אותו ובמקום זה נתנו אותו לאילוף. חומר למחשבה: אם הסוס נראה ומתנהג כל כך רע.. זה בגללנו לא בגללם!

למעלה