אני מצביע שינוי!! יש!:)

ReactoRx

New member
אני יסביר לך בקצרה כי אין לי זמן

דבר ראשון שינוי מתכוונת לייצג את מעמד הביניים(מה שנשאר ממנו) ואת העניים בכנסת ולנסות ולהעביר כמה שיותר חוקים למענם, ולמען הנכים והגימלאים. שינוי מתכוונת להיאבק למען תחבורה ציבורית בשבת ופתיחת עסקים בשבת, וסיום בזיזת קופת המדינה, דהיינו מאבק בכפיה החרדית. שינוי מתכוונת להצטרף לממשלה חילונית, כל עוד לשינוי יש יותר מנדטים מש"ס יש לה יותר סיכוי להיכנס לממשלה חילונית בראשות שרון. אתה יכול לקרוא עוד באתר מפלגת שינוי www.shinui.org.il

לא שמעת ? לא אמרו לך ?

שינוי מתכוונת להפוך את המדינה שלנו לאפרטהייד, חרדים יחויבו להיתגייס לצבא בניגוד לאמונתם, יחויבו ללמוד מקצועות חול בניגוד לאמונתם, מתישהו יאסר עליהם גם להביא כל כך הרבה ילדודס לעולם ( כמו בסין ), וכו וכו וכו. כל הצעה נוספת ברוח זו, תתקבל בברכה.

עמלק

New member
לא שמעת ? לא אמרו לך ?

ש"ס מתכוונת להפוך את המדינה שלנו לאפרטהייד, חילוניים יחוייבו ללמוד בישיבה בניגוד לאמונתם, יחוייבו לקיים תרי"ג מצוות, יחוייבו להוליד לפחות 14 ילדים, הומוסקסואלים ירצחו, מחללי שבת יסקלו באבנים וכו´ וכו´ וכו´...

לא שמעת? לא סיפרו לך?

מצב שכזה לעולם לא יקרה! מצא לי במצע של מפלגה דתית כלשהי טענה אחת מטענותיך דמגוגיות. בכדי שיהיה להם את הכח ליישם את הדמגוגיה הזולה שלך הם צריכים לשלוט בכנסת באופן מוחלט, קרי 100 חברי כנסת חרדים, מה שלעולם לא יקרה. בנוסף זו לא מטרתם הרשמית והלא רשמית. לעומתם, מפלגות כמו שינוי (וגם מר"צ) כן! יכפו על הדתיים אורח חיים הפוך בתכלית. הם כן! יחחבו לימודים חילוניים ההפוכים מדרכם. הם כן! יכפו עליהם לצמצם בילודה. כו´ וכו´ וכו´... דמגוגיה זולה כבר ציינתי?

עמלק

New member
כנראה שבאמת לא סיפרו לך...

והנה הציטוט : "לפתור ברוח התורה והמסורת את כל השאלות אשר תעלינה יום יום על הפרק בחיי כלל ישראל, בשאיפה לאחד את עם ישראל בארץ-ישראל תחת שלטון התורה ולהשליט את התורה על החיים הרוחניים, הכלכליים והמדיניים בארץ-ישראל." ועוד ציטוט : "להשפיע על החברה בישראל לשמור על אורח חיים יהודיים על-פי תורתנו הקדושה" וציטוט נוסף : " לחנך את ילדי ישראל על-פי תורתנו הקדושה תוך שימור ערכי יהדות ספרד" וחידון קצר שאתה בטח יודע את התשובות טוב ממני : 1. איך התורה "פותרת" את בעיית ההומואים ? 2. איך התורה "מטפלת" במחללי שבת ? 3. להשפיע על החברה בישראל... מיסיונריות לשמה. אמנם המצע של ש"ס תפס רק שליש מהציטוטים כאן (השאר של יהדות התורה) אבל הכוונה הובנה ושתיהן אותו הדבר מבחינתי. זו לא דמגוגיה - זו המציאות. ואגב, מדינת ישראל חתומה על אמנות בנוגע לחינוך הילדים, מדינה דמוקרטית לא יכולה להרשות לעצמה לגדל אומה של בורים, בטח ובטח במצב שלנו. צבא ההגנה לישראל - כשמו כן הוא, נועד להגן על מדינת ישראל, ועל כן יחוייבו החרדים לשרת בצבא או שיעופו מפה. לכפות על חרדים לצמצמם ילודה ? למה שלא תשווה אותנו כבר עכשיו למצרים שהטביעו את הילודים הזכרים.... זה כבר עלוב, ממש תת רמה.

ובכן

רצוי לצטט נכון. אם אתה מצטט חלק מסעיף רצוי לסיים בשלוש נקודות (...) כדי שהקורא ידע שיש המשך, ומהו ההמשך? "להשפיע על החברה בישראל לשמור על אורח חיים יהודיים על-פי תורתנו הקדושה" עד כאן ציטוט שלך, והמשך.. "בדרכים חינוכיות, ובפעולות דמוקרטיות;" בקיצור, שתי המפלגות, בדיוק כשאר המפלגות, חפצים להשפיע ולא לכפות(!!!) יחי ההבדל הקטן.

עמלק

New member
ובכן ובכן

1. "לפתור ברוח התורה והמסורת את כל השאלות אשר תעלינה יום יום על הפרק בחיי כלל ישראל, בשאיפה לאחד את עם ישראל בארץ-ישראל תחת שלטון התורה ולהשליט את התורה על החיים הרוחניים, הכלכליים והמדיניים בארץ-ישראל." === זהו ציטוט מלא ומדויק של יהדות התורה - להבין אותו זה מאוד פשוט - הם רוצים מדינת הלכה על כל המשתמע מזה. 2. ההמשך המדובר "בדרכים חינוכיות, ובפעולות דמוקרטיות;" לא מרגיע אותי כלל. 3. מסעיף 2 להסיק שאין רצונם לכפות היא הסקה לא רציונלית, שכן את הכפייה והגזענות בה המפלגות הללו תומכות היא ראייה מוחצת ובלתי ניתנת להפרכה (כמו שדוד170 אוהב להתנסח) לכך שאתה *שוגה*. יחי ההבדל הקטן ותחי המציאות, יחי חוק החזיר, יחי חוק המצות, יחי חוק שעות העבודה והמנוחה, יחי חוק טל, יחי האיסור על הטיסה בשבת, יחי החופה הדתית, יחי האיסור להתחתן בקונסוליות זרות, תחי הגזענות והבורות...

אבל

משום מה אתה מתעלם מדבר אחד המשותף לכולם, כל מפלגה רוצה/שואפת/מקווה וכו´ ליישום דרכה/תורתה על כלל האזרחים. אז בוא ולא ניתמם, יש לי עם (היתממות) זה בעיה קשה. או שנסכם כך: אתה תקרא את המצע של המפלגות החרדיות כראות עיניך, ואילו אני אקרא את מצע מר"צ ושינוי כראות עיני, OK? ובא לויכוח הזה גואל.

עמלק

New member
ההבדל הוא

בין מדינה דמוקרטית המגלמת בתוכה עקרונות דמוקרטיים כמו חופש העיסוק, חופש דת (=חופש דת וחופש מדת) ועקרון השיוויון. הרעיונות של מר"צ ושינוי מקדמים את הרעיונות הדמוקרטיים ואילו הרעיונות של המפלגות הדתיות מדברות על אי-שיוויון (לדוגמא בגיוס, קצבאות, מיסים), על גזענות (בנושא חתונות, בנושא חוק טל), על כפיית פולחני דת, על עונשים לא דמוקרטיים, על איסור קיום יחסיים מיניים בין בני זוג מאותו המין וכו´. אתה יכול להמשיך ולדבר על כמה המפלגות כותבות שהן רוצות *להשיג* את זה בדרך דמוקרטית - אבל היעד שלהן הוא מאוד-מאוד לא דמוקרטי!

הסיבה שבגללה קיוויתי שהדיון לגיע

לסופו היא שאלת השאלות. עד כמה הדמוקרטיה (קרי השיטה) מתירה או תתיר לאחרים להחליף אותה בשיטה אחרת? היום הדאגה שלך היא מהמגזר החרדי (תהרוג אותי אך איני מבין איך אחוז קטן, באופן יחסי, יכול לשלוט ברוב?!), מחר אלו יהיו מפלגת העולים הרגילים לסגנון (שיטה) אחר ובנוסף דתם שונה (דמיין כנסיות במקום בתי כנסיות), ועל זה הדרך (ועוד לא הזכרתי את הערבים) תמיד יהיה לך או למישהו אחר תירוץ מדוע הם לא ואתה כן, כמובן תוך שימוש בדמגוגיה זולה משני הצדדים. הבט, רק כדי לדון בדוגמאות הנ"ל באופן שיטחי נזדקק נפח לא מבוטל משטח הדיסק העומד לרשות תפוז. שורה תחתונה: מדובר באחוז קטן בעם שרחוק מאד מאד מיישום מדינת הלכה (נניח לרגע שזה מה שהם רוצים באמת), אולי תסביר לי איך זה יכול לקרות בפועל? אני תומך (רעיונית, עדיין לא מעשית, קרי מצביע) בעלה ירוק (אמנם יש לי בעיה עם נושא דת ומדינה במצע שלהם) האם צריך לחשוש שבעקבות כך נמצא עצמנו במדינה מסוממת? בוודאי שלא!

הרשה לי להגיב:

1. בשביל לקיים את מה שתואר החרדים לא צריכים 100 ח"כים אלא 61 ולחוקים מסויימים צריך 70-80 ח"כים. בכל מקרה מדובר במצב סמי היפוטתי כי ביום שלחרדים יהיו יותר מ40 מנדטים תהיה כאן או מלחמת אזרחים או נטישה המונית של החילונים. 2. שינוי ומר"צ לא יכפו שום דבר על אף אחד. אתה כנראה לא מבין מהי כפייה. אף אחד לא יחשוב לחוקק בישראל חוק לצימצום הילודה ולהגיד כזה דבר זה מעבר לדמגוגיה זולה - זה פשוט שקר גס ומלוכלך (וכרגיל - דתיים שמתעלמים מעשרת הדברות מתי שלא מתאים להם). 3. במצע של המפלגות החרדיות לא מדובר על מדינת הלכה פשוט משום שסעיף כזה במצע היה פוסל את הרשימה מלרוץ בכנסת מכיוון שסעיף כזה עומד בניגוד לחוק לפיו אסור שמצע של מפלגה יצהיר על כוונות לביטול הדמוקרטיה (ומדינת הלכה כידוע אינה דמוקרטית)

עמלק

New member
מה?!

סעיף 3 שלך... הציטוטים שאני הבאתי הם מאתר הכנסת : "בשאיפה לאחד את עם ישראל בארץ-ישראל תחת שלטון התורה ולהשליט את התורה על החיים הרוחניים, הכלכליים והמדיניים בארץ-ישראל".

?!?!?!?

הגבתי למר "נעים מאד" ולא להודעתך ידידי. ובנושא הציטוט מאתר הכנסת - מה שעצוב זה שזהו ניסוח פתלתל ולא מחייב ואי אפשר להסיק ממנו בצורה חד משמעית על פי קריטריונים משפטיים שישנה קריאה לביטול הדמוקרטיה (למרות שלכל הדיוט כמוני וכמוך ברור שבזה מדובר ולא בשום דבר אחר)

עמלק

New member
ידוע לי שענית למר נעים

אינך יכול לומר כי הניסוח פתלתל. "לפתור ברוח התורה והמסורת את כל השאלות אשר תעלינה יום יום על הפרק בחיי כלל ישראל, בשאיפה לאחד את עם ישראל בארץ-ישראל תחת שלטון התורה ולהשליט את התורה על החיים הרוחניים, הכלכליים והמדיניים בארץ-ישראל." מאוד ברור, מאוד מאוד מאוד ברור, "...תחת שלטון התורה...". מדינת הלכה על כל המשתמש מכך - סקילת מחללי שבת, רציחת הומואים, ושאר ירקות.

תגובה

1.לכן זה לא יקרה ולא מציאותי, אלא אם כן הרוב המוחלט של העם יחזור בתשובה וימשיך להצביע למפלגות החרדיות. 2.לא צריך להרחיק לכת, מספיק לשמוע ולקרוא את מנהיגיהם של המפלגות הנ"ל ובמיוחד (בעקבות ההסתה של אותם המנהיגים) את בוחריהם. 3.נכון. אין ולא תהיה מדינת הלכה כל עוד לא קיימת סנהדרין גדולה (71 מנבחרי גדולי הדור) ובנית בית המקדש.

למעלה