ממש לא מחרטטים
מדובר במע"מ, לא מכס. אם אתה קונה דרך EBAY ושולח בדואר חבילות, והשולח מצהיר שזה כרטיס זכרון ועלה 50$ אז לא יהיה חיוב. אבל! 1. אתה מבצע עבירת מכס בשביל 50 שקל. אני בעד עבירות בשביל רווח כספי, אבל רק מעל 100,000 שקל נניח. (זה היה בצחוק, לחסרי חוש ההומור) 2. המכס עשוי להחרים את המוצר אם לדעתו השולח שיקר בהצהרה! 3. המשלוח בדואר אינו מבוטח כלל. אבדה לי פעם חבילה עם 120$ של DVD וזה אחרי שכבר הודיעו לי בטלפון מדואר ישראל שהחבילה הגיעה (משלוח מהיר!) ... מישהו שם פשוט גנב את הסחורה, אבל את הכסף לא ראיתי. 4. כאמור, אם זה מ EBAY ולא חנות "רצינית" אתה עשוי לגלות א. מוצר שונה ממה שהובטח. למשל פעם רכשתי NOTEBOOK שהיה עם WINXP הפרסום אמר PRO המוצר הגיע HOME, המוכר התעקש שעל האריזה שממנה יצא המוצר שנשלח היה כתוב PRO ... נו שוין ב. לא לקבל כלום, ו/או שהלך הכסף או שאתה צריך לרוץ אחריו, ובכל מקרה בינתיים אין לך מוצר ביד. כאמור, אני לא "תמים" או "ירוק" בעסק הזה של משלוחים מחו"ל. רכשתי דברים מאמזון ממש כאשר הם התחילו, ורכשתי דברים ב MAIL ORDER עד לישראל עוד לפני שהיו אתרי מכירות ברשת, ורכשתי דברים ב MAIL ORDER כשגרתי בארה"ב לפני 15 שנים, ממוכרים מפוקפקים, ומרשימות ברשת, וכו'. היו לי המון הצלחות והרבה חסכון, היו גם כמה פאקים רציניים. ב EBAY אני אישית מסרב לקנות, לדעתי PAYPAL שבבעלותם הם רמאיים. אני לא יחיד, ראה אתר כמו NO TO PAYPAL וכו'. יש כמובן גם הרבה מוכרים הוגנים וטובים ב EBAY. רק שהסיכון ומפח הנפש לא שווים זאת.