אני מעוניין לקנות עדשת wide angle

atazur

New member
אני מעוניין לקנות עדשת wide angle

אחרי שמאסתי ב 28-200 , אני בתהליך של מעבר לשלוש עדשות, 50mm יש לי, וגם 100-400 יש. עכשיו אני מחפש wide angle. הנה הצעה שנתקלתי בה, ורציתי לדעת מה אתם חושבים. יש לי Rebel-G. מאחר ואיני צלם מקצועי, הכסף הוא שיקול. Vivitar 19-35/3.5-4.5 Series 1 Filter size 77mm. Macro rating 1:12. Minimum focus 19.2". Dimensions: 2.7 x 3.2". Weighs 10.5oz (298g). במחיר של 190$, יש הצעות אחרות?

nimsg

New member
שתי שאלות

1. איפה עולה 190 (בארץ או בחול). 2. העדשה למי בחינת popolar photography באיכות טובה. יש עדשה מקבילה במחיר ובפרמטרים האחרים של tokina אז אולי היא עדיפה.

atazur

New member
בחו"ל

1. דרך האתר FocusCamera, קניתי שם מספר פעמים ותמיד יצאתי מרוצה. 2. מה הנתונים של Tokina ? חברה עדיפה מ-Vivitar ?

atazur

New member
עוד אופציות

עכשיו, אולי תוכלו להגיד לי האם הנ"ל עדיפה, ובמיוחד מהן החסרונות שאני אתקל בהם ואף אחד לא טורח לפרסם אותם: Tokina 19-35mm f/3.5-4.5 Auto Focus Lens f/Canon EOS Price $179.95

bentr

New member
אני באותה סירה איתך

שלום! גם אני מתכנן רכישה של ציוד בקרוב. אמנם המחירים הם בין 300 ל 420 $ , אבל אני הבנתי שהאופציות מולי הן: 1. SIGMA 17-35 /2.8-4 , שמקבלת ביקורות חיוביות בד"כ , בהתחשב בכך שזוהי עדשת זום. עולה (בין היתר באתר שהזכרת) כ 370$ , אולי פחות. 2. CANON 20/2.8 , שהיא איכותית יותר מהסיגמה הנ"ל , מן הסתם כי היא קבועה , אבל לדעתי עדיף יכולת זום , כי אני מתכנן צילומי פנים-בתים עם חצובה , ויהיה קשה לתמרן.... עולה כ 420 $ 3. עדשה חדשה של SIGMA 20/1.8 , שעדיין לא הצטברו מספיק ביקורות , בעיקר שלסיגמה צצות בעיות אמינות דווקא בחלוף הזמן.... אמנם היא עולה מעט יותר מ 300 ומתהדרת בצמצם 1.8 אך יש לזכור (וחלק מהביקורות מוכיחות כך) כי בעדשות רחבות בולט נורא הבדל החדות והחשיפה הלא-שווה בקצוות , כשהצמצם פתוח (יותר מ 4). עולה שהיא לא איכותית כמו ה 20 של CANON , ובינתיים מסתמנת בתור התורנית בפינת "הקניה המשתלמת". אני לא נכנס (בפעם המליון) לסוגיות האיכות. אני יודע שאני לא צריך הגדלות מטורפות וכו´, ועדיין , כששופכים כאלה כספים אולי תעדיף CANON קבועה, אני אישית בדילמה מאד רצינית , שתיגמר רק כשאבדוק פיזית את העדשות. פרט חשוב (גם כספי) נוסף. שתי עדשות SIGMA בעלות גודל פילטר של 82 (!!!) , שפילטר מקטב נורמאלי עולה קצת יותר מ 100 $ ! , לעומת זאת ה CANON 20/2.8 בעלת פילטר 77 (או 72 , לא זוכר בדיוק , מצטער) שהוא גם זול יותר וגם גודל פילטר של ה28-135 IS , שעלולה להיות עליית המדרגה בתחום הסטנדרטי שלך (היא תהיה השדרוג שלי!) , וכך תחסוך סט פילטרים. יש לזכור שפילטרים בכלל , ומקטב בפרט חשובים מאד לצילומי נוף , שתעשה בעדשה הרחבה שתבחר. מקווה שעזרתי בני

atazur

New member
בהחלט עזרת אך לצערי

אין ביכולתי להרשות כל כך הרבה. אני גם מחפש משחק עם זום מאותה סיבה שאתה ציינת: צילום מבנים - פנים וחוץ.

Jazzphoto

New member
ויויטר או קנון. ל א סיגמא.

לדעתי,ואחרי שהשתמשתי בסיגמא. גם לדעתי זום רחב זוית שימושי יותר.היות והקנון יקרה,עדיף הויויטר. מה אומרים לגבי ה"מבחנים" של טוקינה"? אבל... אם איכות חיפשת ... אז לא בזום.רק עדשה קבועה. לגבי פילטרים - יש מערכת א ח ת אותה ניתן להתאים לכולן,טיפה מסורבלת,אך חוסכת ה מ ו ן כסף,אז ז ה לא שיקול לרכישת עדשה.

למעלה