אני מעוניין לדעת

shabaz

New member
אני מעוניין לדעת

מתי תערך בחינת הפסיכומטרי הקרובה? <<מה המועד הקרוב>> כי אני מעוניין לגשת אליו. חוץ מזה-קצת רקע עליי <<שיוביל לשאלה>> אני עוד חודשיים בן 16 ושוקל ללמוד אקסטרני. השאלה: מה הסיכויים אני אצליח לקבל ציון גבוה בבחינה, אם אני לא עובר קורס לפני? <<אני מתכוון ללמוד קצת מאנשים שעברו את זה, שיתנו לי עקרון מסוים לגבי מה שהולך להיות שם, וקצת כנראה לתרגל באתרים שנמצאים בקישורים, אבל לא יותר>> אה...ועוד שאלה: אולי אתם תוכלו לעזור לי מעט ע"י שתיידעו אותי אילו נושאים בדיוק יהיו בפסיכומטרי?

נראה לי שכדאי לך

להתעמק ולהבין מהזה בכלל פסיכומטרי לפני שאתה מחליט שאתה רוצה לעשות אני לא חושב שכדאי לך להבחן בגיל כזה צעיר. אתה מוזמן להסתכל בקישורים של הפורום וללמוד יותר. בלוח האירועים תמצא את תאריכי הבחינות הקרובות

shabaz

New member
לפי מה שכן קראתי

ראיתי שהמבחן מתחייב לשאלות של עד שלוש יחידות. לי זה לא נשמע כמו משהו מסובך במיוחד <<ב-ש-ב-י-ל-י>> הגיל שלי, אוךךך...זה כבר סטריאוטיפ לגבי חוסר התפתחות שכלית של הנער המתבגר עד היותו בן 18, שזה לא ממש מייצג את כל הנוער כולו. <<אני מודה שאת רובו...אבל מצד שני יש גם רוב מהמבוגרים שלא יצליחו להתמודד עם פסיכומטרי>>

Mnementh

New member
ילד חורף לא התכוון

שלא תוכל להצליח בבחינה מבחינה אינטלגנטית... אלא פשוט שאין טעם להיבחן כבר עכשיו. המבחן לא ברמה אינטלגנטית גבוהה במיוחד או קשה במיוחד, פשוט עניין של עיתוי.

לא קשור להתפתחות שכלית...

למה למהר אם אתה יכול לחכות עוד קצת ולעשות את המבחן אחרי שאתה משתפשף באנגלית ובמתמטיקה. יכול להיות שאתה יותר חכם מנערים בגילך, ואתה חושב שרמה של 3 זו רמה נמוכה שלא תהיה לך בעיה להתמודד איתה אבל זה לא מדויק. אמנם השאלות בחלק הכמותי מבוססות על כללים יחסית פשוטים באלגברה וגיאומטריה, אבל בניגוד אולי למה שאתה חושב - זה לא אומר שהן קלות, ואל תשכח שיש לך רק דקה לשאלה. כשתלמד לפסיכומטרי תראה שיש שאלות שתצטרך לשבת עליהן דקות ארוכות ואולי יהיו שאלות שבכלל לא תצליח לפתור. בגלל זה אני אומר לך - תעשה מבחן לדוגמא, תראה עד כמה זה מתאים לך עכשיו ותחליט.

למעלה