כשאמרתי שאתה דפוק היה קייס לדבריי
"היהדות מהווה מבחינתי רק את הלאום והמוצא האתני שלי ותו לא. לאותו לאום יש חגים, מנהגים ומסורות יפות מאוד משלו שאת חלקם אני מקיים (אני מדליק נרות בחנוכה, אני חוגג את ראש השנה בתשרי, עורך סדר בפסח, נוטע בטו-בשבט וכו')" זה מה שכתב מנהל פורום חופש. הוא כתב בפירוש שהוא מקיים מצוות הדלקת נרות חנוכה, ראש השנה ,סדר פסח וט"ו בשבט. אדם שמדליק נרות חנוכה בזמנם זה אומר שהוא מקיים מצוות הדלקת נרות בחנוכה(השטות שאתה כותב "בטח שלא מצוות") עצם ההדלקה בזמנה מעיד שהבן אדם קיים מצוות הדלקת נרות וזכה במצווה. אם מנהל פורום חופש היה רואה את מה שאני כתבתי ואת הטמטום שאתה כתבת ,הוא היה מחזק את דבריי שאתה גיל-אהבל ,שלא יודע דבר פשוט שמנהל פורום חופש מקיים מצווה והמצווה הזאת עומדת לזכותו ועליה יקבל שכר.ברגע שיהודי בלי כל קשר לאמונה שלו אם הוא (דתי מסורתי חילוני אתיאסטי) מקיים מצווה בזמנה אוטומטית הוא קיים לאותו רגע את המצווה בזמנה. ואומר בחנוכה -הדלקת נרות,בפסח-קריאת ההגדה ,וכדו'. אין קשר בין אם אתה מאמין או לא. בפועל עשית מצווה אתה מקבל שכר. ניסיתי להיכנס לפורום חופש,אבל המנהל של הפורום סירב,בגלל דעותיי היהודיות ולא סיבה אחרת. לא ציפיתי שאתה תיהיה כל כך "חכם" לאור החתימה שלך שאתה מוסמך מוסמך מוסמך.. רק להיות מוסמך באהבלות עוד לא קיבלת תעודה. תמשיך עם "החכמה" שלך וההסמכה שלך באהבלות גם תגיע..