אני ממש נפעמת!

HELP ME!

New member
אני ממש נפעמת!

ח`ברה, אני מכירה אתרובכם מהצ`ט, וכנראה שגם אתם מכירים אותי..(בכנוי שונה כמובן.) המצב הזה מחייב אותנו להפיק ממנו לקח עצום: אף פעם לא לשפוט אנשים , ותמיד להאמין שבתוך כל אחד מסתתר גאעין עמוק ועשיר... כולנו נראים כ``כ רדודים ןשטחיים בצ`ט, אבל כאן אני מגלה עליכם דברים שונים לחלוטין!\ ואני שמחה שכך! נצנוץ, לשאלתך, יצאתי עם 8 בחורים. זה מספיק? וכדי להמחיש לך עד כמה אני נחושה ויודעת מה שאני רוצה ואפילו קצת נואשת, אגלה לך שלא נתתי לאף אחד מהם הזדמנות שניה. אני מתכוונת שיצאתי עם כל אחד רק פעם אחת. זה לא שאני נפגשת עם כל אחד, רחוק מזה!!!! אני דווקא נורא קשה בקטע הזה. ולך מניה, עחן לי מילים... פשוט אין!אתה כותב בצורה מדהימה! זה באמת שופך אור עלנקודת המבט הגברית. אך יש לך טעות בסיסית אחת, פתיחות אצלי ממש לא נקראת בחור ששומע את כל הזבל של השעות הקטנות של הלילה ברדיו. אנחנו מגדירים דברים בטאופן שונה. פתחיות מתבטאת באופן החשיבה, בצורה בה אדם מקבל דברים ומגיב עליהם, אך הנקודה אצלי לא היתה פתיחות אלא יותר השכלה. אני קוראת ספרים באופן אובססיבי, ואיןפלא שכך התרחבה השכלתי, אני גם באה ממשפחה שמאד מעריכה ידע, השכלה ואינטילגנציה. והדבר הזה הוא בנפשי. עכשיו, התנאי הראשון לנישואין אצלי זה שהאישה תעריך ותכבד את בעלה (אם לא תעריץ...) ובשביל זה עליה להרגיש שהוא עוליה עליה. בפרט בתחומיפ שכ``כ חשובים לה. וזה מלבד השכלה תורנית שזה דבר מתבקש. בחורי הישיבות היום סגורים בתוך עולמם המצוצמם.. כלואים בבועת הישיבה, ואפילו לא יודעים דברים בסיסיים כמו מתמתיקה ואנגלית. (בלי הכללות כמובן...) בחורי הישיבותגם ילדותיים בצורה שלא תאמן, גילם הביולוגי אינו צועד יד בעד עם גיל הנפש. אבל זו כבר מכה אחרת. דבר נוסף מניה, מה שאתה אומר לי זה פשוט להמר שאחרי החתונה אמצע צד עמוק יותר? זה ממש מופפרך! על זה בדיוק כתבתי בהודעתי הראשונה. פסולה בעייני הדרך הנפוצה היום של להתחתן מתוך נתונים בסיסיים וקרים. בעל ואישה צריכים לחלוק נפש משותפת! הרי כל אחד מהם הוא החצי של השני! ואני פשוט צריכה חעצום את העיניים, לקחת נשימה עמוקה וכך להתחתן? לפתוח את העיניים ולנשום מחדש רק אחרי שאני מגלה (במקרה הטוב) שלבעלי אכן יש נשמה ואפשר לדבר איתו על כל דבר שנפשי חפצה? מקווה לתגובה - המבולבלת.

קצת פחות מבולבל

ב``ה קודם כל אני ממש מוחה בתוקף, על כך שכינית את אנשי הצ`אט רדודים. אנחנו לא רדודים. לא בצ`אט ולא בפורום. הצ`אט הוא מסגרת הרבה יותר בעיתית להעביר תכנים ומסרים, לכן הכל מגיע בתורה של יציאות רדודות כאלה, ורגעיות. הפורום נועד הנציח דברים יתור עמוקים ומהותיים. האמת שהיה קשה לי קצת להעביר את מה שרציתי בתוך מסגרת הפורום, ובאמת ראיתי שלא כל כך ירדת לסוף דעתי. בקשר לתוכניות הרדיו, זה היה רק משל ואל תתפסי אליו. לא התכוונתי שהבחור משקיע את כל מרצו להאזין לתוכנית, או שכל היום הוא מתהלך אחוז שרעפים על מה שהוא שמע אתמול בתוכנית ומה שישמע היום. זה ממש לא ככה. בתוכניות הרדיו האלה קיים דבר שבשביל בחור ישיבה ממוצע, שלא מסתובב ברחוב ולא מתערה בין אנשים חילונים רגילים, לא מכיר את נפש האשה וכו`, יש בזה מין אקט של פתיחות לעולם. בשביל בחור ישיבה, בתוכנית שבה הוא שומע על בחורה צעירה שמתקשרת ומספרת על חויה אישית ורגשית שלה, על משהו שקרה לה, בשבילו זו דרך (קצת דיבלית אבל זו דרך) להיחשף לעולם הזה, שלא מקבל אצלו ביטוי בים הספרים שהוא פותח כל היום, ובשלל המלל שהוא ממחזר בשעות היממה. פשוט אין לו דרך אחרת. מה רצית? שבחור ישיבה ילך ברחוב, יעצור מישהי או מישהו וישאל אותם על מהות הרגש שלו, ועל עוצמת האהבה שהוא רוחש לבת זוגו? מאיפה הוא יוכל לקבל אינדקציה על תחושות זוגיות, הרי בישיבה אין שיעור ``הבית החסידי`` אין שיעור הכנה לפגישה, אין הכנה מוקדמת לכל מוסד הנישואין, איך את רוצה שהוא יגיע לפגישה? כמו חמור? נטול רגש? נטול מידע בסיסי על צרכיה של האשה ורצונותיה? מאד מצער שזה קורה דרך תוכניות רדיו, אבל זה המצב. ושוב אל תחקי את התוכנית רדיו כדבר אולטימטיבי זה היה רק משל, ותו לא. דבר שני. בשביל לבנות בית בריא ומוצלח, הבעל תא רציך לדעת אנגלית ומתמיקה, וזה פשוט, אני מתפלא עליך שזה מה שמפריע לך. יכול להיות בחור אינטלגנטי סופר, שלא יודע אנגלית, ויכול להיות בור ועם הארץ בתוכן מבחני הבגרות. אבל הוא אינטלגנט לא מצוי. אני מסכים איתך בדברים מספר. א. חשוב מאד לקרוא ספרים להרחבת ההשכלה הכללית. ב. פתיחות היא לא שמיעת רדיו, אלא הדרך שבה הוא בוחר להגיב על הדברים. ג. בחור ישיבה נמצא בעולם די מצומצם, וזו לא אשמתו. אני לא יודע מאיפה לקחת את הקביעה שבחורי ישיבה הם ילדותיים. אני ממש לא מבין את הטענה הזו, ולא מכיר אותה ולא מכיר בה. בכלל!!! צדקת בדבריך שאי אפשר להתחתן מתוך הכרות קרה ולא מעמיקה. ולא לזה התכוונתי. רק התכוונתי שלא פעם מוצאים המון תכונות חדשות ומרעננות שלא הבחנת או לא יכלת להבחין בהם במהלך הפגישות. הפגישות הם רק אינדיקציה כללית ושטחית לדעת עם מי יש לך עסק, אבל אין בהם כדי לשפוך אור על מהות האדם ואישיותו. אין מה לעשות, לפעמים מוצאת בבית שלה גבר מכה רק אחרי עשר שנות נישואין... זה לא צריך לייאש אותך בכלל. יש בחורים שווים, תמצאי אותם, ואל תוותרי זה מאד חשוב. אל תגידי לעצמך, אם לא מצאתי כנראה שהדרישה שלי גבוהה מידי ואני מחפשת משהו שבעצם לא קיים. אני בטוח שבעלך לעתיד נמצא וקיים, הוא בטח יושב ומתנדד עכשיו באחת מפינות בית המדרש המואר והממוזג, אינטלקטואל לא מצוי, יושב ומתנדנד בעדינות אל מוטל הספר הפתוח, משקפיו מונחות מעל מצחו, והוא שקוע בעיון מעמקי אל תוך הלילה (ולא כמוני, יושב וכותב לך בפורום, כמו פושתק...). שלכם, עם קצת פחות בלבולציה מניה וביה

וחוץ מזה....

ב``ה וחוץ מזה... בשביל מה הבחור צריך לדעת אנגלית? מספיק שהוא יודע להגיד: I LOVE U שהם בעצם המילים הכי חשובות, בשפה האנגלית. ואת זה כולם יודעים.... מניה וביה

HELP ME!

New member
נכון ולא נכון.

מניה! אתה מאד צודק בקשר ל:I LOVE U אבל, וזה כבר נושא אחר לגמרי, בחורים לא מרשים לעצמם לאמר לארוסתם/אישתם את המילים הללו, וזה חבל. אתם לא יודעים כמה אישה צריכה לשמוע את המילים הללו!!! לפחות פעם ביום. ואם היא מעיזה לשאול על זה מגיעה התגובה הבאה: את יודעת את התשובה, לא? אז מה את מנדנדת? ואני מדגישה : אני עושה עוול להרבה בחורים שאני מכלילה בלי הבחנה, אז אני מתנצלת על זה, אני פשוט כותבת ב``גדול``. כמובן שיש יוצאי דופן. שלכם - המבולבלת. נ.ב. שלא תטעו, אני כותבת שלא מתוך נסיון. אך המצב ידוע וכואב.

שיינדי

New member
שיווו

אני אהבתי את התשובה שלו .....וכל מילה נוספת תהיה מיותרת. משוכנעת שיש עכשיו בחורים ?? חבל אם היה יוצא לשידוכים היה יוצא כאן שידוך איתך. לא נורא , מבולבלת, ענינו לך את מגוון התשובות עכשיו רק תחכי לאושר שלך כמו כולם. ביי

בחלומות.....

ב``ה לשיינדי. אני לא יודע אם התכוונת למה שכתבת ברצינות. אבל אני מחפש משהו מוגדר מאד. מהמגזר שאני חי בו, בלבד. ואין לי ספק שבאותה שעה שאני יושב ומתנדנד מול ספר פתוח בישיבה הקדושה (או כותב בפורום של תפוז), באותם רגעים ממש, יושבת לה עלמת החן ומתעמקת גם היא בספר דידקטיקה באחת מהפינות של בית רבקה. מצ`ט שני יכול להיות שהיא כותבת גם היא לפורום של תפוז תחת שם בדוי? הצ`ט יודע... סליחה השד יודע... חולה עליכם מניה וביה

HELP ME!

New member
וואו!...הןא נלחץ!

מניה יקר, הכל בגדר הבדיחה... אז תרגע!!! . המבולבלת נ.ב. תקני אותי שיינדי אם אני טועה, כי אם כן כל זה קרה בגללי ולכן אני רוצה להיות השליחה(השדכנית.)...

התמ-ים

New member
עוד כמה דברים, ובקצרה הפעם

ראשית כל, רציתי להתייחס להתפעמות שלך מהעומק שבפורום, לעומת הרדידות שבצ`אט, בשביל הדוגמא, ניתן להשוות את הצ`אט לפופוליטיקה, ואת הפורום לתוכנית תחקירים רצינית. בפופוליטיקה, כל הדיונים והשיחות מתנהלים שקריאות ביניים, וגם האנשים הכי רציניים שיהיו שם - נראים רדודים, בדר``כ. גם שם יש את סגירת המיקרופון או ההוצאה מהאולפן כשמישהו מגזים (=Kיציק שלנו), ובניגוד לפופוליטיקה, שם הדיון הוא על נושא מוגדר ויש מנחה לדיון - בצאט אין גם משהו דומה. וזה לעומת תוכנית תחקירים שמכבדת את עצמה, בה ניתן לדון בכל נושא הרבה יותר לעומק, בלי הגבלה ובלי פופוליסטיות. (זה, אגב, עוד דוגמא הגבלה בין הטלוויזיה לעולם האינטרנט, אבל זה סיפור אחר). אפשר להשוות את השיחות בצאט גם לשיחות השידוכין בהן, כמו שכבר נאמר כאן בעבר, יש הרבה הצגות וכל אחד אומר את הכי צפוי ... שנית, כתבת על הילדותיות של בחורי הישיבה. הילדותיות הזאת מאפיינת כל אחד שנמצא בתוך חממה שמגינה עליו מהעולם שמחוצה לה. רמת הילדותיות תישאר עד ליציאתו מאותה חממה. והדבר נכון לא רק לבחורי ישיבה, אלא כל אחד או אחת שנמצאים בתוך מסגרת חממתית. `רמת` הילדותיות של אותו בחור נקבעת לפי רמת החשיפה שלו לעולם החיצוני. ככל שנחשפים יותר לעולם החיצוני, ממוגנים פחות, וילדותיים פחות. הילדותיות הזאת תיעלם באיזשהו שלב, כשהבחור יצא אל העולם החיצוני ללימוד מקצוע, שירות צבאי או נישואין והתמודדות בעולם האמיתי. אגב, אלו שבוחרים להיחשף לעולם החיצוני במסגרת החממה בה הם נימצאים, יכולים להיות מחולקים לשני סוגים: אלו שיהיו גם בעלי השכלה כללית (בנוסף לתורנית), ואלה שיהיו ... פושטקים. ולבסוף, אני קורא את ההתייחסות המזלזלת שלך אל בחורי הישיבה ואל עולמם התרבותי המוגבל, וזה מחזק את דעתי שאת מחפשת בחור כזה (טיפה שונה, אמנם) רק בכדי לרצות את הורייך, ולא בגלל שאת באמת מחפשת בחור כזה. אבל יכול להיות שזה רק נידמה לי. נסי להסתכל 10 שנים קדימה ולבחון אם באמת היית רוצה לראות את ילדייך מחונכים בישיבות עד לבגרותם (כמו בעלך המיועד), ואם ההשכלה שתינתן לילדייך באותן ישיבות מתאימות גם לך, ועד כמה תהיה לך השפעה על חינוכם של ילדייך. אני אישית לא כל כך בטוח בזה. אבל שוב, יכול להיות שזה רק נידמה לי, ואני כותב כאן רק שטויות. אז בהצלחה לך, המיועדת שבוע טוב ובשורות טובות לכל עם ישראל

למעלה