אני ממש נהנה מזה

LiranTheWizard

New member
אני ממש נהנה מזה

אני מתכוון כמובן לאפשרות לדבר סינית. יוצא לי לא מעט לפגוש עובדים זרים מסין באוטובוס ואני מדי מדבר איתם. רובם די נחמדים, למרות שיש כאלה שלא ממש בא להם לדבר. היום סתם הלכתי ברגל קצת לאיזור שיש בו הרבה סינים בראשון איפה שאני גר, ותפסתי שיחה עם מישהו שם שישב על המדרכה. ככה ישבנו ודיברנו איזה שעה וחצי אני חושב... הצחלתי מדברים בסיסיים - מה שלומך, איך קוראים לך, מאיפה אתה וכו'. אח"כ דיברנו קצת על המצב בסין, מזג האוויר, תנאי העבודה שלו. הראתי לו את השיעורי בית שלי והוא קצת עזר לי להבין איזה טקסט מסויים. קצת גם כתבנו כמה סימניות והוא קצת הסביר לי על ההיסטוריה של אחדות מהן. באוטובוס היום פגשתי עוד סיני נחמד. הוא ממחוז Jiangsu. הוא אמר שלי שיש בישראל קרוב ל-40 אלף סינים. מישהו יודע אם זה מספר קרוב/מדוייק? הסיני השני שדבירתי איתו אמר לי שרוב הסינים בארץ מגיעים ממחוז Fujian כולל הוא עצמו, אבל יש כמו גם מ-Jiangsu. אם אני לא טועה הנשיא הנוכחי של סין, הו ג'ין-טאו נולד שם או ניהל את המחוז כאשר כיהן כמושל. אני יכול לומר שיש סינים שממש אפשר לדבר איתם למרות שאני לא בטוח עד כמה הם מרוצים מהתנאים בארץ. שאלתי את הסיני על זה והוא אמר לי שכל מה שהוא צריך זה 錢. יש סינים שיש להם ממש פרצוף של 9 באב, אז אני לא כ"כ מדבר איתם. יש פשוט סופרמרקט די גודל בשם "חצי חינם" וכל יום שישי כל הסינים קונים שם מצרכים לקראת הסופ"ש אז זה נחמד לדבר איתם. אני יכול לומר לכם שאחרי קרוב לשנתיים אפשר לנהל שיחה יחסית קולחת ולהבין וגם כמובן להיות מובן. למרות שאני תמיד מציין לפניהם שיש לי לפעמים בעיות עם הטונים - 我還有聲調問題. אבל אז הם אומרים: 我你說的話聼得懂 שזה די מעודד... שמתי לב אבל שהם לא ממש מכירים את החלוקה לפי הטונים, קרי, טון 1, טון 2 וכו' כמו שלומדים כאו בארץ. הם פשוט מציירים לי עם האצבע באוויר את סולם הצלילים של הטון אם אני שואל אותם 什麽聲調? מאוד נחמד. אני כותב את זה בעיקר לכל מי שלומד סינית ולא יודע האם הוא ישתלט על הנושא - הוא ישתלט אם ישקיע את הזמן הדרוש מעבר לשעות הרגילות אותן הוא מקדיש לנושא - בין אם זה באונ' או בכל מסגרת לימודית אחרת. אמרתי לסיני: 我覺得每個要去中國的人得學中文 - אז הוא אמר לי: 是 是. אבל מה? הם לא ממש מדברים עברית. מילים ספורות בלבד. שאלתי אחד מהם אם הוא לא היה רוצה ללמוד עברית, אז הוא אמר לי: 我沒有時間 וגם 我都忘了 שזו גם בעיה בפני עצמה... בסוף נסתדר. יום טוב. נ.ב. למי שתוהה למה אני כותב בסימנים מסורתיים ולא מקוצרים: 2 סיבות. סיבה ראשונה - המקלדת שלי כרגע לא מותאמת לסימנים המקוצרים. עניין של הגדרה. סיבה שניה ויותר מהותית - אני לא מכיר כ"כ את המקוצרים אלא יותר את המסורתיים. עניין של לימוד. זה לא שאני לא מזהה את המקוצרים אבל פחות מהמסורתיים (כרגע).

banma

New member
בזמן שאתה מדבר עם הסינים בראשון

לציון...תשים לב שהסיני שיושב על המדרכה פשוט מחכה למצוא עבודה יומית להשלמת השכר שלו, אם אתה משוחח איתו ..תזהר שבאותו מעמד לא יופיעו ממשטרת ההגירה וינסו לעצור את הסיני שאסור לו לעבוד בעבודה נוספת מחוץ למקום בו יש לו אישור. מה שיקרה זה שהסיני וחבריו יברחו לכל עבר ואתה כעובר אורח תמים תעצר ותאלץ לתת הסברים לשוטרי משטרת ההגירה (לא נחמדים במיוחד) על כך שאתה משפר את ההגיה הסינית שלך (זה לבטח יהיה תירוץ שישעשע אותם), בזמן שהללו יאשימו אותך בהעסקת עובד זר לעבודה יומית, כמה שזה יראה לך מגוחך...אתה עלול להשאר במעצר, להשפט ולשלם קנס של 5000 ש"ח אם השופט לא יאמין לך (מה שעלול לקרות באוירה השוררת כיום במדינתנו הנאורה). עכשיו מכיוון שזה נשמע סיפור קפקאי והסיטואציה נראית הזויה...אני רק מציע לקחת את זה בחשבון בפגישתך הבאה עם סינים חביבים הנמצאים במקומות הידועים כנקודות איסוף לעובדים זרים לא חוקיים. שבת שלום.

LiranTheWizard

New member
אתה מתאר מצב הזוי וגם די מפחיד

למרות שאתמול הסיני הזה פשוט חיכה לחברים שלו שיחזרו מהקניות בסופר שממוקם לא רחוק. אין לא מושג אם הם עובדים לא חוקיים. הם פשוט עובדים שם בבניין. קשה לי להאמין שאני אראה שם את משטרת ההגירה. ואם אני אתקל בהם אני אסתדר איתם. אני לא בדיוק נראה כמו מעסיק פוטנציאלי (גם מבחינת מה שהילקוט שלי מכיל...). אכן מדינה משונה יש לנו... תגיד - אתה מדבר מתוך ניסיון? זה קרה לך או למישהו שאתה מכיר? זה ממש מפגר/דבילי/הזוי/תלוש מהמציאות אבל במדינתנו אני לא מופתע.

guanyin

New member
נשמע קצת מוגזם.

לא שהייתי נותנת קרדיט לשוטרי ההגירה (או שוטרים כלשהם) לעודף חוכמה, אבל בכל זאת מותר לנו כאן לדבר עם מי שאנחנו רוצים, בין אם אותם שוטרים רוצים או לא...

banma

New member
ממקרה שקרה לחבר שכן חיפש עובדים

זרים לעזור לו בהעברת דירה...בדיוק קלטו אותו, הם ברחו והוא נעצר ולא עזר לו כלום שהוא נשבע שרק חיפש מישהו שיעזור לו להעביר דירה והוא לא קבלן ולא מעסיק ורק רצה לעבור דירה, לא עזר לו כלום והוא נעצר. חוויה לא נעימה בכלל. נכון שהוא לא צדיק...אבל לא הקשיבו לו ולא היתה שום פרופורציה ולכן הערתי את ההערה שרשמתי טוב...לשם לב זה לא יזיק.

guanyin

New member
מותר לשאול...

למה הוא אמר שהוא רוצה לעבור דירה לשוטרים? הרי זה מיד הופך אותו למעסיק. (אלא אם השוטרים שמעו אותו מדבר, ואז זה כבר סיפור אחר). המקרה של מישהוא שמדבר סינית עם סינים, קשה לי להאמין שלשוטרים תהיה איזהשהיא עילה לעצור אותו. (למרות ששוב פעם - עם שוטרינו החכמים, מי יכול לדעת?)

banma

New member
חופשי

מכיוון שהוא בן אדם רגיל מן הישוב שלא חשב שהוא יסתבך בגלל עניין כזה הוא אמר להם שהוא מעביר דירה, אבל קודם כל עצרו אותו ורק אחר כך הוא הסביר להם (מה שלא עזר לו - ובצדק מבחינת השוטרים)...לצערו הוא לא לומד סינית וגם לא חשב על הרעיון הזה...ובכלל זה לא מבטיח שזה יספק את השוטרים ולך תסביר שאין לך אחות בכלל וכדומה. חוץ מזה שבימינו אנו בארץ הכל יכול לקרות וטוב להיות מודע לאפשרויות..גם אם הן נראות מטורפות, (קרו פה בארץ בזמן האחרון דברים לא פחות מטורפים).

LiranTheWizard

New member
אם זה לא היה אצלנו, זה היה משעשע...

אני מניח שאם הייתי נקלע למצב כזה, לא הייתה מתעוררת בעיה כה גדולה. הם יכולים לבדוק את הילקוט - רק ספרי לימוד בסינית ודברים קשורים. גם יש לי כרטיס סטודנט. אבל כן - השוטרים חכמים. בכלל, למשטרת ההגירה יצא שם רע מאוד בטיפול בכל מיני מקרים של עובדים לא חוקיים. ישנם עובדים זרים שעד היום מתחבאים בדירות מסתור שונות, רק כדי לא ליפול לידיהם. אין לי מושג אם ניסו להקל את הנהלים לגביהם (לא רק סינים), יש גם עובדים סיעודיים - בעיקר פיליפיניים. אכן - מדינה במצב קשה...

למעלה