אני ממש מתוסכלת

אושר14

New member
אני ממש מתוסכלת

אני ממש לא יודעת מה לעשות! זוכרים שסיפרתי לכם על לוקה הכלבה שאימצתי לפני שבועיים וחצי?, בת שנה וחצי, אסקית מעורבת עם זאב. היו לנו שבועיים מקסימים איתה. עד שלפני מס' ימים היא החליטה לאכול לנו את הריצפה, יש לנו כמו טפט כזה, פי.בי.סי. צעקנו עלייה באותו הרגע, ונראה היתה שהבינה, היא לא התקרבה למקום יותר. היום הגעתי הביתה וחשכו עניי, היא כרסמה כל מה שזז. את הדלת של הסלון, שהיתה סגורה, את הטפט שעל הפלדלת, את הריצפה שוב!! לא ידעתי מה לעשות התחלתי לבכות מתיסכול. חבר שלי הגיע כמה דקות אחרי וצעק עלייה והראה לה את המקום, נראה היתה שהבינה, אח"כ הוא קשר אותה ליד החלון. והיא לא זזה. אנחנו מחכים לטלפון מחבר שלנו שהוא מאלף. אני יודעת שצריך לצעוק עלייה בעת המעשה, אבל מה אני אעשה שהיא עושה את זה כשהיא לבד בבית??? היא כלבה שהיתה כלואה מי יודע כמה זמן והיא לא מכונכת, אבל צרכים היא לא עושה בבית. אני ממש מתוסכלת, לא יודעת איך להתנהג איתה. היא עכשיו כל כך עצובה וזה שובר אותי. מה לעשות?

lilithmm

New member
היא לא הבינה כלום

והצעקות שלך לא יעזרו בגרוש תאמיני לי. את צריכה להזמין מאלף טוב שיסביר לך מה לעשות איתה ולהקשיב טוב טוב למה שהוא אומר לך ולבצע את זה. הצעקות שלכם רק יחמירו את המצב כי היא לא מבינה גם אם אתם בטוחים שכן.

שרוני06

New member
את נשמעת כמוני לפני קצת יותר מחצי שנה

אצלי זה קרה אחרי שעברתי דירה עם הכלבה. גם אצלי השבוע או שבועיים הראשונים עברו בשקט ובסדר ואז... הגעתי אחרי העבודה ואני רואה חלק ניכר מהרצפה (גם סוג של פי וי סי) אכול וקרוע. הייתי בהלם!!! זה המשיך גם בהמשך יצירתיות בקריעת הרצפה, ובהמשך בדיוק כפי שסיפרת - קילפה גם את הטפט שעל הפלדלת. למזלי זה לא הגיע למשקופים ודלתות, אבל לעומת זאת היא קרעה וניתקה את קו הטלפון... אני סידרתי וניסיתי לרסס בגט-אוף ולמחרת שוב הייתי מנותקת וצריכה לעסוק בחיווטים. אה, והיא נתנה מנחת שיניה גם לכסאות שעד המעבר לא היה בהם אף לא סימן אחד מממנה ומהשיניים שלה. בצר לי פניתי לעזרה...(של אבנר...) והיום זה מאחוריי (מאחורינו). הקילופים שעל הדלת הם לא בכדי.. הכלבה רוצה לצאת אחרייך. אחד הסימפטומים לחרדת נטישה. קטונתי מלאבחן, אבל ככה זה נשמע - כמו חרדת נטישה. ממליצה לך בחום לפנות לעזרה של מאלף, שיידע לאבחן ולהציע פתרון שמתאים לה/לכם - וכמה שיותר מוקדם, לטובת הכלבה, לטובתכם ולטובת שלמות הבית. כפתרון ביניים, מה שאני עשיתי זה לשים שטיח על המקום שהיא קרעה, כדי למנוע ממנה להגיע ולהמשיך להרוס. אפשר גם לרסס את הרהיטים בגט-אוף או לשים משחת בן-גיי. אבל כל זה יכול להוות פתרון זמני (אם בכלל), הפתרון שאת צריכה לחפש הוא יחד עם מאלף שיעזור לפתור את הבעיות מהשורש. אל ייאוש (קשה!!!) ובהצלחה

אושר14

New member
שאלה לי...

האם זה בסדר לקשור אותה מחר כשנלך לעבודה? זה מה שהמאלף אמר לנו.

noasn

New member
לא טוב לקשור

נסו לתחום אותה בחדר כמו אמבטיה עם אוכל שתייה וצעצועים ולחפש לה אולי כלוב טיסה כמו -כן ממליצה לך להיסתכל בקישור המצורף יש שם תשובות במאמרים להרבה שאלות לגבי כלבים בהצלחה מכל הלב נעה

אושר14

New member
אז מה אעשה?

מחר בבוקר? מה שוב אחזור להשחתות? המאלף אמר לקשור אותה, להשאיר לה אוכל ושתיה ואת הצעצועים שלה. כדי או לא?

drora121

New member
את נמצאת בדילמה קשה ביותר

מצד אחד המאלף שבחרתם לעצמכם אומר לקשור, מצד שני בפורום את מקבלת גם דיעות סותרות. מה עושים? אם כך. בפנייך מספר ברירות: אם בחרתם את המאלף ויש לך אמון בו, יהיה עלייך ללכת איתו, לבצע את ההנחיות שלו ולבנות ביחד איתו את הבטחון והשקט הנפשי של הכלבה שלך. אם אין לך אמון במאלף שלך ולכן פנית לפורום, מוטב שתחליפי אותו. אם יש לך אמון במאלף שלך, אל תערערי את הבטחון שלך בו ע"י קבלת דיעות סותרות מסוגים שונים. לכל מאלף דרכי פעולה שונות ומגוונות. לרוב מאלף בוחר לעצמו את השיטות שהוא מתחבר אליהן אם משום שהן מתאימות לאישיותו ואם משום שהן מתאימות לסגנון העבודה שלו ואם משום שהשיטות הללו עובדות עבורו הכי טוב. לפעמים, יש גם מאלפים גרועים שגורמים נזק לכלב במקום לסייע, אבל את זה קשה לאבחן מלכתחילה, כיוון שכולנו "מתוכנתים" לשווק את עצמנו כך שנוכל לקנות את אמון הלקוח הפוטנציאלי. בדרך כלל מאלף טוב שמאמין בדרך העבודה שלו, מצליח להעביר אמינות מספקת כדי שהג'וב יינתן לו. כל זה איננו בא לפתור את הדילמה שלך ובוודאי שאין זה מקומי להחליט במקומך מה לעשות. את תצטרכי בינך לבינך או בינך לבין בן זוגך או אולי אם את צעירה בינך לבין הורייך, לפתור את הדילמה ולעשות החלטות. ברגע שתעשי את ההחלטה תזרמי איתה וראי הצלחה במעשייך. דרורה צחור לשירותך בכל עת כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי

אושר14

New member
קודם כל תודה על הנסיון לעזור

המאלף הוא חבר שלי ושל בן זוגי, עדיין לא ראה את הכלבה, אמור לבוא יום ד', דיברתי איתו בטלפון והוא המליץ לקשור אותה. אני לא מתלהבת מהרעיון בכלל, אז חשבנו אולי להשאיר אותה משוחררת עם מוסיקה ולהתנהג אליה באדישות כשאנחנו הולכים, זה לפי מה שקראתי מהמאמרים בנוגע לחרדת נטישה. אני חוששת לגרום לה לסבל, היא מספיק סבלה בחיים שלה לפני שהגיעה אליי. ואנחנו יוצאים מהבית ב 9 בבוקר וחוזרים בסביבות 18 בערב, זה לא יותר מדי זמן? ואם מחר אנסה להשאיר אותה משוחררת? אוף!!!!!! אני ממש מתוסכלת לא יודעת מה לעשות!!!!!!!!!!!

drora121

New member
את חייבת בשלב ראשון לתחום אותה ולבטל את

היכולת הבסיסית שלה לגרום נזקים, בין אם על ידי קשירה ובין אם על ידי תיחום מסוג אחר (חדר ממ"ד או כלוב הטסה). בכל מקרה זה החלק הפחות נעים בתהליך, ההתחלה. כי בהתחלה אנחנו צריכים בעצם לצמצם את מרחב המחיה של הכלבה עד למינימום כדי למנוע ממנה פיזית גישה למקומות שבהם היא גורמת לנזקים, ולנו בראש שלנו כבני אדם זה נדמה כסבל בל יתואר ולא כך הוא. כלבים אוהבים מאוד שמחליטים עבורם, שקובעים עבורם את כללי המשחק מקטן עד הכי חשוב שבעולם. כלבים מרגישים הרבה יותר בטוחים במקומות קטנים ואפלוליים מעט. כלבים אוהבים סדר יום פשוט, "משעמם" וקבוע, זה מה שמעניק להם תחושה של בטחון, הקביעות הזאת, הידיעה החד משמעית שאין הפתעות ואין שינויים מבלבלים. אז תתקשרי למאלף שלכם ודברי איתו על הדילמות שלך ונסי להבין את הדרישות שלו דרך העיניים שלו ואם את לא מבינה שיסביר לך שוב ושוב מזוויות שונות עד שתפנימי שכלב זה לא בן אדם, זו חיית להקה הזקוקה לחוקים וכללי יסוד ברורים, פשוטים ובלתי משתנים. לאחר שתתחמי את הכלבה בכל דרך שתבחרי בה, יווצר שקט תעשייתי מסויים בבית שיעניק לך את הזמן שאת צריכה בשביל להתחיל לעבוד עם הכלבה ולעזור לה למצוא את ההתנהגויות החלופיות שיעזרו לה. בהצלחה, דרורה צחור, כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי

שרוני06

New member
תשאלי איש מקצוע...

האמת שרציתי לכתוב שעדיף שלא, אבל אני לא מומחית, וממה שאת כותבת את מקבלת הכוונה של מאלף. כשאני ביררתי על פתרונות נתקלתי בשתי גישות - שיטה של קשירה ושל תיחום. "הבטן שלי" (שמעולם לא עברה השתלמות כלבנית כלשהי) לא אוהבת את הרעיון של הקשירה, ועם כל הקושי של תיחום בכלוב (או כמו שזה הצטייר לי - לסגור אותה בכלוב) - זו הדרך שבחרתי ובשבילנו היא עבדה. בכל מקרה, מציעה שבכל פתרון שלא תבחרי תעשי את זה בליווי של מאלף שידע להדריך אותך לעשות את זה נכון. לעניות דעתי, תבררי על שיטות ודרכים ועל מאלף טוב... כל השאלות האלו מבורכות, אבל וברגע שאת בוחרת ועובדת עם מאלף - השאלות צריכות להיות מופנות אליו, כאיש מקצוע שמכיר אתכם ואת הכלבה, התשובות שלו אמורות להיות המתאימות והטובות ביותר עבורך (לא מתייחסת למקרים קיצוניים שהמאלף מפגין התנהגות לא סבירה).

אושר14

New member
שרוני06

גם לי מאוד קשה המחשבה על לקשור אותה, הבטן מתהפכת לי רק מהמחשבה, כלוב לא בא בחשבון, היא היתה מספיק כלואה בחייה. תודה על הנסיון מקווה שיהייה בסדר. ולבינתיים תראי את הנסיכה המעצבנת שלי.

שרוני06

New member
מקסימה הנסיכה שלך

מציעה לך לשמוע על שתי השיטות מאנשי מקצוע, תראי מה מדבר אלייך. יכולה להגיד לך שעל אף שקשירה לא נראתה לי, שוחחתי עם מאלף על מנת לשמוע. במקרה שלי - הוא לא שכנע אותי, ורק חיזק את דעתי למה לא ללכת על זה. את יתרונות כלוב הטיסה אני מציעה שתשמעי מאיש מקצוע. השימוש בו הוא לא לכל החיים, אלא זמני, עד שהכלבה תקבל יותר ביטחון ותוכל להיות רגועה גם כשאתם אינכם. זה לא מכלאה, כלוב טיסה אמור לדמות לכלב מאורה שמשרה עליו ביטחון. אבל זה שטחי ועל קצה המזלג. דברי עם מי שמבין, תראי אם זה משכנע אותך. נראה לי שלקבל המלצה, גם אם ממאלף, על סמך שיחה טלפונית זה לא מספיק רציני בשביל ביצוע.

shirili

New member
מסכנה הכלבה

גובה הנזקים הוא גובה החרדות שלה אתם חייבים לעזור לכלבה. היא מאוד סובלת נפשית. חובה לקחת מאלף שגם יתן לה את האילוף הבסיסי בשביל הבטחון שלה ובנוסף חובה טיפול בחרדות. היא לא מצליחה לשלוט על עצמה כי רמת החרדות שלה גובה יותר. זה לא אומר שהכלבה תהיה כלואה עד סוף חייה בכלוב אלא שאתם חייבים לקבל את ההדרכה הנכונה כדי להבין איך להתמודד איתה ולשפר את מצבה הנפשי כמה שיותר מהר. הנזקים שהכלבה הם נזקים כספיים אבל היא סובלת מאוד. כל מה שהמאלף יחליט זה הרי זמני עד שהיא תתיצב ותחזור להיות כלבה בעלת בטחון. אל תמתינו עד שבוע הבא אלא תחפשו עוד השבוע מאלף, ומאלף טוב!

למעלה