אני ממש מתוסכלת

אני ממש מתוסכלת

אני בת 30+. כשהייתי בצבא הייתי בתקפיד יפה, מורעלת. בתפקיד זה לא היה כמעט אפשרות להשאר בקבע.
השתחררתי למדתי 2 תארים ולימודי תעודה בתחום ההדרכה וההנחיית קבוצות וניסיתי פה ושם להכנס לקבע לתפקידי הדרכה/מחקר/ייעוץ ארגוני.
שלחתי כמה וכמה פעמים קורות חיים.
זימנו אותי ל2 ראיונות, לתפקידי מחקר..
למרות שהעדפתי הדרכה, זה גם מה שהייתי בצהל וזה גם מה שעבדתי כל השנים, הלכתי וניסיתי כמיטב יכולתי, התקדמתי לדעתי כי באמתי כמה פעמים אבל בסוף לא קיבלו אותי.

אני ממש מתוסכלת ומבואסת.
אני הייתי מאד רוצה להיכנס לצהל,
אבל איך? האם אי אפשר לעבור את המחסום של הגיל? יש לי תחושה שהגיל שלי מהווה קצת בעיה בתפקידים האלו שבהם יש אפשרות לקחת צעירים יותר והניסיון שלי בהדרכה (יש לי המון שנים ניסיון) הוא יחסית קיים ונפוץ גם אצל צעירים ממני.

מה אתם מציעים לי לעשות מלבד לשלוח שוב ושוב קורות חיים לפקס הכללי שיש באתר האינטרנט?

האם יש דרך להגיע למגייסים ישירות מבלי לעבור דרך המאגר שבו אני נמצאת?

יתרון יחסי + עבודה מול גורם ישיר

גיוס לקבע בגילאי 30 פלוס הוא מאוד קשה - אבל לא בלתי אפשרי (מנסיון).
השאלה הנשאלת היא - איזה יתרון יחסי יש לך על עתודאים/אנשי קבע קיימים שרוצים חתום עוד/חוזרי שירות צעירים יותר?

אם את מסוגלת לנסח את היתרון היחסי הזה בשתי שורות, שימי אותו במקום בולט בקורות החיים שלך.
מה יכול להיות יתרון יחסי כזה? נסיון הוא קלף טוב, אבל לא בלעדי - חשוב גם במה הנסיון - השתתפת בפרוייקט ייחודי? זכית בפרס הצטיינות על משהו שנובע מתחום העיסוק/לימוד שלך? יש לך נסיון שרלוונטי למשהו שצה"ל יכול לרצות במסגרת עבודה אזרחית (או מה שגם משפיע מאוד - במילואים)?

עוד ציר חשוב הוא הגורם המגייס. בתא חוזרי שירות במחלקת הסגל מקבלים משהו כמו אלף קורות חיים בחודש. קורות החיים האלה מתחרים לא רק אחד נגד השני על תקני סרן (תואר שני = סרן בדרגה ובשכר. תואר ראשון = סגן בקבע = תקן סרן בשכר), אלא גם באנשי קבע מתוך הצבא, ככה שדי קל ליפול בין הכיסאות, במיוחד אם כבר מויינת ולא התקבלת.

לפיכך, חשוב לנסות ליצור קשר ישיר עם יחידה שיכולה לנסות למשוך אותך ישירות - את עושה מילואים? בן/בת זוגך או בני משפחה אחרים או חברים עושים מילואים? זו נקודת פתיחה טובה לברר אם צריכים אצלם מישהו עם הכישורים שלך.
כמו כן, הרבה יותר קל יחסית להגיע ליחידות עם תנאים "קשים" מאשר ליחידות פתוחות במרכז. על תקן של יועץ ארגוני בבסיס בלב גוש דן יהיו הרבה מתחרים, אבל אותו תפקיד ביחידה סגורה נידחת אי שם בדרום/צפון אולי יהיה עם תקן פתוח וללא קופצים - ככה ששם דווקא אולי יהיה לך יתרון יחסי כי לא כל יום מגיעים אליהם בוגרי תואר שני שמוכנים להיות בבסיס סגור, לעשות שבתות, לטחון מפקד תורן ושאר הנאות שמגיעות ביחד עם ההטבה המפוקפקת "שכר רמת פעילות א'".

תודה

אני לא עושה מילואים. רוב הגברים בסביבה שלי עושים מילואים אך הם לוחמים פשוטים. לא נראה לי שיוכלו לסייע לתפקידי הדרכה.
אני צריכה להבין עוד איך יוצרים ועם מי יוצרים קשר,ומה האופציות של התפקידים הפתוחים בפניי, בנוגע לתפקידי הדרכה בקבע.
יתרון יחסי.. ניסיון של שנים בהדרכה באזרחות. אך ממה ששמעתי על בית הספר למנהיגות בצה"ל, את רוב המקצועיות רוכשים שם.

דברים שאת יכולה לעשות

א) גם ללוחמים פשוטים יש מג"ד. וחברים. לפי מה שהתרשמתי (יתכן שאני טועה, אני לא משרת שם), תחום פיתוח ההדרכה די חזק בחיל האוויר דווקא - שווה לחפש אנשים שמכירים אנשים שם.

ב) עוד אנשים שכדאי לך לחפש - מרצים למדעי ההתנהגות (שאולי עושים מילואים/הדרכות/סתם מכירים אנשים בממד"ה), אנשי חיל השלישות (שאחראים על כוח אדם, ויוכלו לנתב אותך), מפקדים בתחומים בהם את רוצה להדריך..

ג) דרך טובה להכניס רגל למערכת הצבאית היא להתנדב למילואים. זה גם יראה טוב בעיני המראיינים הצבאיים שלך וגם יאפשר לך להתחכך במערכת הצבאית. אולי זה מאוחר מידי, ואולי לא.

ד) יש אזרחים שמדריכים בפו"ם - אבל לרוב הם קצינים במיל'/מרצים להיסטוריה צבאית עד כמה שראיתי.

ה) אל "תינעלי" על הדרכה. ברגע שאת בתוך המערכת הצבאית, הרבה יותר קל לשנות מיקום מבפנים מאשר מבחוץ. קצינים בכלל הם אנשים ניידים למדי עקב אופי המקצוע והקידום - לחבר טוב שלי הייתה פעם חברה שהתחילה בתור קצינת נפגעים (חיל השלישות), אח"כ עברה להיות מזכירה צבאית של קצין בכיר, ולבסוף - סיימה בתור קצינה בדובר צה"ל..

ו) את המקצועיות בצה"ל רוכשים בעבודה בשטח. עשיתי קק"צ בבה"ד 1 אחרי שכבר עשיתי בפועל כמה תפקידי קצונה במיל' ובקבע, וזה היה הקורס המיותר ביותר שעשיתי מאז "סטטיסטיקה לאנשים שלא יודעים את לוח הכפל", בעצם, מהקורס בסטטיסטיקה לפחות יצאתי עם שליטה סבירה בחילוק ארוך שזה משהו שלא באמת ידעתי גם כשלימדו את זה ביסודי, אז בה"ד 1 לוקח בתור "בזבוז זמן".

deathcaster

New member
אז לפי השורה האחרונה בהודעתך

מדוע צה"ל צריך בכלל לגייס אותך?

האם שווה לך בכלל המאמץ?

האם את בתור מעביד הייתה מעסיקה אותך או טירון שאת יכולה להרוויח עליו 3 שנים בשכר של דמי כיס עם ניסיון מקצועי הרבה יותר גדול משלך?

deathcaster

New member
ועוד שאלה

כבוגרת תואר שני, בת 30+

למה לעזאזל לחזור לצה"ל? לא הצלחת למצוא את עצמך באזרחות? בצה"ל לא יהיו לך תנאים טובים יותר.

למה לגייס אותי

יש לי תכונות מעולות..אמביציה מטורפת, נכונות לעבוד ימים ולילות, שכל טוב (כך אומרים), יכולת למידה גבוהה, יחסי אנוש טובים מאד, יכולת הדרכה מצויינת והנאה מכך,נוסף על זה שיש לי רעל על הצבא עוד מימי הסדיר, אז למה לא לגייס אותי?

לי ברור ששווה כי רציתי מאד לעבוד בצהל. אם לצהל שווה לגייס אותי על פני מישהו שצעיר ממני.. עם אותו ניסיון פחות או יותר.. אולי לא יודעת.

חושבת מה עוד אפשר לעשות.

deathcaster

New member
תגובה

"יש לי תכונות מעולות"- מבחינת המעביד זו סיסמא נבובה... בוא נודה בכך
...... תכונה אחת שאין לך זה גיל צעיר (יחסית לאנשי צבא).

"אמביציה מטורפת"- זה יש גם לצעירים יותר... וגם יותר משלך....ואת יודעת את זה.

"נכונות לעבוד ימים ולילות"- וכשתהיי אמא? לעתודאי צעיר בן 20 יש יכולת טובה יותר לטחון ימים ולילות (אפילו מבחינה פיזיולוגית... בלוטת האצטרובל שלו יעילה יותר מבחינת וויסות מלטונין כאשר שלך כבר מכילה מצבורי סידן... זו ביולוגיה פשוטה).

"שכל טוב (כך אומרים)"- סבבה... חשוב אבל לא מספיק..

"יכולת למידה גבוהה, יחסי אנוש טובים מאד"- שוב.. סיסמאות נבובות בקורות חיים.

"יכולת הדרכה מצוינת והנאה מכך"- נחמד... בתור מה צה"ל אמור להעסיק אותך? בתור מדריכת מ"כים?
או משהו יותר רציני שתואם לתאריך שרכשת? כפי שכבר כתבו לך... אל "תינעלי" על הדרכה.

"נוסף על זה שיש לי רעל על הצבא עוד מימי הסדיר"- כבר רשמת אמביציה מטורפת... אין טעם לחזור על כך.

"אז למה לא לגייס אותי?"- בראש ובראשונה- כלכלית.. בהנחה ובכלל תועסקי בתחום אשר אותו למדת.. ותוכרי כבעלת תואר שני- לא רשמת את את קצינה או לא... (אם לא תחוייבי בקק"צ- מסלול שצה"ל צריך לשלם עלייך הרבה כסף בכדי להכשירך) - את תעלי לצה"ל הרבה כסף כבר מהתחלה- כאשר צה"ל יכול לגייס עתודאי משירות חובה לשירות קבע, עתודאי שעלה לו כמעט אפס משכורות במשך 3 שנים ובד בבד צבר 3 שנות ניסיון כאשר מעבר לקק"צ שאת צריכה לעבור במידה ואינך קצינה.... תצטרכי לעבור תקופת הכשרה בהנחה ואכן תגויסי לקבע.

כמו כן... הגיל שלך לא משחק לטובתך, צה"ל כיום מעיף נגדים וקצינים בגיל שלך הביתה כי הוא לא צופה להם עתיד בו אז להתחיל שירות קבע בגיל 30+? זה כמו שאת חותכת את הענף שאת יושבת עליו,

למעלה