אני ממש לא אופנוען

אני ממש לא אופנוען

אבל עיצוב מסקרן וידידותיות לסביבה עניינו אותי: האופנוע החשמלי Johammer J1 (אוסטרי; אין לי שום קשר ליצרן
סתם משך את תשומת ליבי).

יכול לנסוע 200 ק"מ על טעינה אחת של הבטרייה, שנשמע לי לא רע בכלל (במיוחד לארצנו הקטנטונת).
אכן, מוגבל רק ל-100 קמ"ש.
ועולה $33,000…

לאופנוענים שפה: אם לא היתה שאלת המחיר, ובהנחה שיש תשתית לטעינה חשמלית - הייתם עוברים לאופנוע החשמלי לטובת הסביבה?

צלשלספק

New member
כמה סמ"ק? לאיזה דרגת רישיון הוא מתאים?

עם 14 כח סוס ההגבלה ל100 קמ"ש לא הייתה מטרידה במיוחד, כי מעבר לזה בהרבה כך או כך הוא לא היה יכול להגיע ממילא.

חלק מהאופנועים המודרניים (לשטח) עם מנועי ארבע פעימות מגיעים עם בקרת זיהום אוויר, בארץ כחלק מההכנה לטיפול הראשון
המוסכים מעיפים לך את המטרד שחונק את האופנוע כדי שינשום קצת יותר.

נסעתי קצת על האופנוע שלי (WR250F) לפני שהסירו את המגבלות במוסך, היה שקט מאוד וחנוק לאללה.
אחרי הסרת המגבלות (בקרת זיהום האוויר, מגבלות באגזוז המקורי והוספת קוויק שוט לקרבורטור) האופנוע הרגיש הרבה יותר חי.

אני לא הייתי משלם סכום כזה על השטות הזו.

צלשלספק

New member
אין לי מושג איך הוא בנוי טכנולוגית ומה המפרט

הטכני שלו.

14 כח סוס זה קצת מעל מה שיש לקטנוע 125 סמ"ק ממוצע. תוסיף את אקסטרא המשקל לתענוג היקר, שהוא בטוח שוקל מעל לקטנוע ממוצע ולא צריך תואר בפיזיקה להבין שהדבר הנחמד הזה אולי מגיע ל100 קמ"ש ועוצר שם במגבלה, אבל לא מאיץ כמו הR1 שידידנו העלה בתמונה לאותם 100 קמ"ש...
סביר להניח שגם אם היו מסירים את המגבלה לא היית רואה על השעון יותר מ20-30 קמ"ש בלחץ רב.

דידי 9

New member
מזעזע.:)

לא. אם היה לי אופנוע לא הייתי מחליפה אותו בעד שמירה על כדור הארץ..
לא אופנוע כזה!

חוץ מזה אני חושבת שבקטע הזה חייב להיות מערך שלם ומתוכנן של שמירה על הכדור..
כי לא יתכן שאני אתרום את חלקי האפסי/מזערי עבור זה, ומפעלים בחיפה ימשיכו לסרטן את האנשים
שגרים בה, ולזהם את הכדור בצורה שהשמירה שלי-היא שולית תמימה ולא גורעת ולא מועילה...

המצב כבר לא בשליטת היחיד..ממש לא.

למעלה