אני ממש טיפשה, אבל...

אני ממש טיפשה, אבל...

האם יש צורך בכל כך הרבה קוביות? מה עושים איתן? לפי מה שהבנתי, מטילים(מתילים?) קוביה בכדי לקבוע את תוצאות הקרב וכ"ו (אני יודעת, זו לא ההגדרה המדויקת) אז אם כך, למה צריך שבע (או שמונה? לא זוכרת)? סליחה על הכסילות, יערה

naring

New member
כל קוביה גורמת לדברים אחרים לקרות

למשל אפשר לבחור בתחילת המשחק חרב שעושה נזק של 2ק6 (שתי הטלות של קובית 6 צדדים) או גרזן שעושה נזק של 1ק10 (הטלה אחת של קובית 10 צדדים) ודרך אגב: הטלה-
התלה

Nihau

New member
לא כסילות- כל ההתחלות מבלבלות

ולא בכל המשחקים יש צורך בהרבה קוביות מוזרות. בD&D תמיד היה צורך בקוביות אך ככל שהמהדורות מתחדשות ומשתפרות ככה השיטה הופכת פשוטה יותר. מהדורה 3 ו3.5 מבוססות בעיקר על שימוש ב קוביה עם 20 פאות. הצעתי לך היא לקרוא את המאמרים (שורה חכולה בראש העמוד)

רמץ

New member
במשחקים של White-Wolf, למשל...

משתמשים רק בקוביית ק'10 (עם 10 פאות), ונדמה לי שב- GURPS משתמשים רק ב- ק'6 (עם 6 פאות). אבל ב-D&D החליטו לגוון ויש גם עניין של הסתברות. נשק שהנזק שהוא מסב נקבע לפי 2ק'4 (חיבור התוצאות של שתי קוביות של 4 פאות) יכול להסב נזק של 8 (4 + 4), אבל הסיכוי לכך נמוך מזה של נשק שהנזק שלו נמדד לפי 1ק'8 (קוביה אחת של 8 פאות). - שלא לאמר שבגלגול 2ק'4 לא יכול לצאת 1 (התוצא הנמוכה ביותר תהיה 2 = 1 + 1). יש גם שימושים אחרים שקוביות שונות מתאימות להן. עם 2ק'10, למשל, אפשר לקבוע אחוזים (קוביה אחת לאחדות וקוביה שניה לעשרות). כך שאם דמות מסויימת נהנית ממסתור של 25%, אז דמות אחרת שתנסה להכות אותה תצטרך (אם לא החטיאה מראש) לבדוק אם הצליחה לפגוע באמצעות גלגול 2ק'10 (או ק' אחוז, כפי שהוא מכונה בז'ארגון ה-D&D).

למעלה