אני ממש חייב עזרה!!!!

orengl

New member
אני ממש חייב עזרה!!!!

שלום, אנחנו לא מצליחים להבין למה הוא בוכה? אני מעלה כאן 3 נקודות ואשמח לקבל תשובה עליהן. 1. אשתי מניקה את הבן שלנו מאז שנולד והיא עושה זאת בצורה ראויה (היתה יעוצת הנקה וכן קיבלה חיזוק לכך בטיפת חלב) העניין הוא שמיד אחרי ההנקה התינוק עושה קולות של כאילו יש לו לחה... למה זה קורה? 2. מיד לאחר ההנקה (נמשכת כ -20 עד 30 דק') לוקח כשעה להרגיע אותו. הוא תמיד מטפתל מכאבים מעלה את הרגליים למעלה כאילו מנסה לטפס עלינו. במשך השעה הזו התינוק צורח ואינו רגוע וכל תנוחה לו עוזרת לו. הכענו למצב שמיד אחרי הנקה אנחנו יודעים שיקח לנו שעה עד שיה וחצי שהוא ירגע. הסימפומים הם בכי עולה ומתחזק, ניסיול לעלות עלינו, דחיפה עם הרגליים וחוסר נוחות. לאחר השעה הוא יכול להוציא גרפס או לשחרר גזים. (הרופא שמטפל בו אמר שזה גזים אבל אנחנו באופן אישי מרגישים שאולי יש בעיה אחרת.... 3. לאחר שהרגענו אותו שעה אחרי ההנקה יקח לו 4-5 שעות להרדם בחזרה בזמן הזה הוא ער, בוכה, אינו רגוע, מסיט את הגוף הצידה ודוחף שוב עם הרגליים. במשך היום הוא ישן כחצי שעה עד שעה בהפרשים של 4-5 שעות בהן הוא ער. נציין שלאחר האוכל לוקח לו גם 4 שעות עד שהוא מוציא צואה, זו עצירות? נקודות נוספות לציון, עולה יונק יפה, עולה במשקל, עירני ומגיב באופן יחסי אלינו. 4. האם ניתן לפנות לחדר מיון ללא טופס מרופא? אני מרגיש שהמשפט "הכל בסדר, ככה זה אצל תינוקות" לא תופס לגבי התינוק שלי ואני חושש שמא הוא באמת סובל מבעיה שאינה קשורה בגזים.... תודה רבה, אורן.

shno

New member
רק פרט קטן שלא ציינת

בן כמה העולל? (זה פרט חשוב לפני שמתחילים להעלות השערות...)

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון ועם זאת, זה מצלצל לי קצת כמו ריפלקס (המזון לא יורד ומתעכל, אלא "עולה" ביחד עם מיצי הכיבה, וזה צורב מאד), אולי כדאי להתעקש עם הרופא שיבדוק זאת.

schlomitsmile

Member
מנהל
עוד משהו- גם רופאים, ככל אדם, מועדים לטעויות לעיתים. אם הרופא שלו אומר "הכל בסדר" ואתם לא משוכנעים שהוא צודק, אפשר וחשוב לקבל חוות-דעת שניה.אחרי הכל, אתם ההורים שלו, אתם אלה שאחראים על בריאותו, ואלה שמרגישים אותו הכי-הכי.

akavishon

New member
גם לי זה נראה ריפלוקס. אנחנו עברנו

את זה עם הקטו שלנו ולמזלינו, הרופא ילדים שלנו הפנה אותו לגסטרו ילדים. לפי כל התיאורים זה ריפלוקס. לטענת הרופא שלנו, מחצית והתינוקות שבוכים ללא סיבה סובלים מריפלוקס ופשוט לא מאוחנים. מהרשע שהתחלנו בטיפול תרופתי, המצב השתפר פלאים.

חנול

New member
בלי להכנס לפלפולים

אם אתם מרגישים עד כדי כך "לא נוח" מההתנהגות שלו- הכוונה שמשהו "מרגיש" לא בסדר. גשו לרופא שלו. לא צריך מיון. הרי זו התנהגות שחוזרת על עצמה- משמע אין שינוי דרסטי היום. חכו למחר , ועל הבוקר לרופא שלו. הוא מיד ישלול או יאשר כל מצב רפואי. להערכתי אתם מתמודדים עם תופעת שקשורה לאוכל, והיא כנראה יותר משמעותית אצל הק'טנצ'יק שלכם. גשו לבירור. אם לא ימצאו כלום, נדבר על דרכים להרגיע שעבדו אצלנו. פשוט כדי למנוע ברברת מיותרת טרם אבחנה רפואית ברורה.

orengl

New member
היינו אצל הרופא והוא אמר שכנראה

זה כולי. מה אפשר לעשות אילזה תנוחות עוזרות להרגיע אותו? מה עשית כדי להרדים את התינוק, לוקח לנו גם הרבה זמן עד שהוא נרדם....

hag70

New member
לגבי העצירות.

אני יודע שהיציאות של תינוקות היא לא כמו של גדולים. יכול לעבור זמן רב בין יציאה ליציאה וזה נורמלי אם אני לא טועה גם יום יומיים, אבל אני לא ממש בטוח. לגבי שאר השאלות שהעלת, אין לי תשובה מעבר לחיזוק תשובתה של חנול. מיון זה פויה!!! (מנסיון). למיון הולכים רק אם חשש לסכנה או מצב שהוא ממש אקוטי. אם נכנסים למיון מאד קשה לצאת ממנו בלי טיפול (יש פרוצדורות מאד מוגדרות שצריך לעשות לילדים שכוללות לחץ דם, חום ועוד דברים שגם במצבי מצוקה הן מיותרות בעליל) שלא לדבר על הוירוסים שמסתובבים בבתי חולים. אם אתם רוצים עוד דעה לכו לרופא אחר. ראיתי אנשים שמזמינים במצבי מצוקה מד"א. בשעות שהרופאים לא עובדים אפשר ללכת או להזמין "ביקור רופא" או משהו דומה. עד כמה שאני יודע מי שמגיע למיון בלי סיבה "אמיתית" (ויש רשימות מסודרות למה הכוונה) משלם הרבה וכאמור סתם נכנס לפרוצדורות רפואיות לא רלוונטיות. מקווה שעזרתי במשהו.

harhanegev

New member
מחוץ לאילת זה באמת לא נעים להגיע

למיון. אצלנו בבי"ח יוספטל באילת יש תור של פחות מ-2 דקות, רופאים ואחיות נינוחים ואדיבים שלא נמצאים בלחץ היסטרי ולא נאלצים לכרוע תחת העומס ולרוץ מחולה לחולה, ממש לא נורא. וגם המחיר לא נורא (למי ששיך לקופ"ח כללית): 40 ש"ח לתינוק 90 ש"ח למבוגר וזה לא על חשבון המקצועיות של הרופאים, יש רופאים מהשורה הראשונה (במיוחד בנשים/יולדות).

orenbarkai

New member
ניסית גרייפווטר?

לבת שלי יש לפעמים קטעים (הרבה יותר קלים משלך) ואנחנו משתמשים בזה וזה עובד יופי. בנוסף - לגבי הצואה, אל תילחצו. זה יכול גם להיות כמה ימים שאין או עד 6 פעמים ביום. חדר מיון - בטח שאפשר, זה רק עולה כסף אם לא מתאשפזים (400 ש"ח ליתר דיוק). השתמש בשירותי מרפאת האחיות.

9910

New member
לתינוקות יכול לעבור זמן מה

בין יציאה ליציאה, אפילו כמה ימיםאם הוא מקבל ברזל זה יכול לגרום לעצירות ואפשר לתת מיץ שזיפים שעוזר מאוד להתמודד עם הבעיה.

למעלה