אני ממש זקוקה להדרכה

לב לבן

New member
אני ממש זקוקה להדרכה

אני בת 21 מאד מבולבלת לגבי ההמשך ואני רוצה לעשות אני מרגישה בלעדי הידיעה הזו של המשך הדרך מאד אבודה יש לי בגרות מלאה טובה עשיתי פסיכומטרי והוצאתי 500 (זה היה קורס מעפן מהצבא לפני שהשתחררתי ולא עשיתי את המקסימום שלי אבל אני ממש לא רוצה לעשות את המבחן שוב! ולא בטוחה במה אני רוצה לעשות בכלל אז גם אין לי דחף שיניע אותי ויעודד אותי לעשות אותו, אני לא מרגישה שזו הדרך שלי ואולי אני טועה) אני רוצה להתחיל ללמוד כי העבודות הסתמיות האלו של ההתחלה כל כך לא מתאימות לי וממש מדכאות אותי אני רוצה לטפל!!! להרגיש שאני עושה משהו עם כל הנתינה הזו שיש בי בפנים ומושתקת.. התכונות הבולטות שלי הן: רצון בנתינה ולעזור בעיקר בתחומי הנפש (סבל נפשי, תמיכה נפשית חקרתי המון את התחומים האלו) יש בי המון חמלה, המון אהבה ודחף עז ללמוד על התהליכים הנפשיים רגשיים וחשיבתיים של האדם וקיומו אני מתעניינת מאד בתחומי הפסיכולוגיה, הפילוסופיה, והרפואה האלטרנטיבית (גוף ונפש, כל הגישות בנושאים של האדם מעניינות אותי מכל הזויות) רוצה תחום ללמוד משהו שקשור בזה עבודה עם אדם בתחומים כאלו. אבל אני לא יודעת מאיפה להתחיל ומה בדיוק אני רוצה ללמוד ואני צריכה פסיכומטרי של לפחות 660 לפסיכולוגיה וזה כשאני בכלל לא בטוחה שאני באמת רוצה לעסוק בזה (אני רק בטוחה שאני רוצה ללמוד את זה)ולא בטוחה ולא מאמינה גם שאעמוד בלהוציא ציון כזה בפסיכומטרי. מה עושים? מישהו מרגיש שיש לו עצה לתת לי אני אודה לך מאד.

אפשרויות

חוץ מפסיכולוגיה שתנאי הקבלה גבוהים והדרך ארוכה את יכולה לחשוה על עבודה סוציאלית, חינוך, סיעוד וכל תחום הפארא רפואה. כנראה תצתרכי לשפר פסיכומטרי אבל תלוי בבגרות שלך. את יכולה לבדוק באנטרנט במוסד כלשהו מה התחומים המדברים אלייך. רפואה משלימה הינם לימודים שלא לתואר לכן לרוב תעודת בגרות מספיקה.

לב לבן

New member
תודה על התגובה

אני רוצה ללמוד גם רפואה משלימה אבל כתוסף בלבד! זה לא התחום העיקרי וזה לא יעזור לי להכנס למוסדות מסויימים אם ארצהב למצוא בהם עבודה בקיצור מקומות העבודה בתחומים שארצה יצטמטצו. לגבי העבודה סוציאלית וכל הדומים כן חשבתי על זהובדקתי גם והעניין הוא שגם במקצועות האלו דורשים פסיכומטרי גובהה נכון לא כמו בפסיכולוגיה אבל עדיין. אני מאד לא רוצה לעשות את המפחן הזה שנית ואם אעשה אותו אני חוששת אולי לא אצליח לקבל את ה600 אפילו! וזה לא יהיה מספיק לכלום כך.

לב לבן

New member
וואי

אני לא זוכרת זה היה מזמן ואני גם לא בטוחה איפה שמתי את הדף ההוא עם הציון אבל מה שבטוח שהציון לא מספיק לכלום

fighter21

New member
כפי שאני רואה את זה יש לך כמה

אפשרויות. 1. הראשונה, והמועדפת, לשפר את הפסיכומטרי הזה. ואני לא יודע כמה הבגרויות שלך, אבל אני מקווה שהן גבוהות. הפסיכומטרי בצבא נמוך ב-20 נק' בממוצע מהפסיכומטרי בקורסים לאחר הצבא. הצבא זאת מסגרת מלחיצה ולא מתאימה ללימודי פסיכומטרי. אני למשל שיפרתי ב-80 נק'. 2. להשאר עם הציון הנוכחי, להמנע מהסיוט של לימודי פסיכומטרי נוספים. וללכת ללמוד באונ' פילוסופיה. אין ספק שזה לא מקצוע פרקטי, אבל יש מצב שתוכלי ללכת לכיוון של יועץ פילוסופי. תחשבי על זה. 3. להשאר עם הציון הנוכחי וללכת ללמוד לא באונ', אלא במכללה, פסיכולוגיה. תנאי הקבלה במכללות נמוכות בהרבה מאשר באונ', למשל במכללת עמק הירדן (כנרת) באזור שלי, תנאי הקבלה שלהם זה נדמה לי פסיכומטרי 500 ותעודת בגרות מלאה ובסוף מקבלים תואר BA בפסיכולוגיה של אונ' בר-אילן (זה גם מה שכותבים בקורות חיים). ותבדקי את הציוני פסיכומטרי שלך בתחומים השונים, אולי אתן לך עוד טיפים.

למעלה