הקבלן לא ישר - לא עושים איתו עסקים
הוא ידע מה אתם יכולים להרשות לעצמכם והוא לא כיבד את זה. כשחיפשנו דירה/בית הגדרנו לעצמנו מה אנחנו מתכוונים להשקיע בזה. וכשחיפשנו תמיד שאלנו כמה כל דבר עולה. בין יתר ראינו מודעות של הישוב מתן. התקשרנו וביררנו בטלפון טווח מחירים. יש שם מישהי שמציגה את עצמה בתור זו שיש לה בתעדיות על כל הבתים שנמכרים במתן. היא לא היתה מוכנה לדבר על מחירים בטלפון. שאלה כל הזמן מה הטווח שלנו ואמרה שיש על מה לדבר אבל שמחירים בטלפון היא לא אומרת ושעלינו להגיע לשם. הגענו ולפני שהיא אמרה לנו שלום היא החתימה אותנו על נייר שאומר שהכל בישוב הזה נעשה דרכה וכאלה... מיותר לציין שהחושים שלי התחדדו בפגישה עוד יותר מאשר בטלפון. למרות שהגענו במיוחד לפגישה היא עדיין שמרה בסודיותאת מחירי הדירותושוב שאלה כמה אנו מוכנים להשקיע. ורצתה לא טווח אלא בדיוק בדיוק לדעת. כשאמרנו לה יא תחילה לצעוק עלינו שבסכום הזה אין לה מה להציע לנו ושנתחיל לעלות ולעלות (למרות שבטלפון אמרה שיש על מה לדבר שנקבנו בסכום נמוך בהרבה). מיותר לציין שאת מה שאני חשבתי עליה אמרתי לה בצורה מאד ברורה. מיותר לציין שאני לא רוצה לרדת לרמה נמוכה ולספר עוד דברים על אותה אישה. ועוד סיפור: כמעט קנינו בית במודיעין מקבלן. איש המכירות שכל הזמן התםאר בפרוייקט "ההכי טוב במודיעין" נהיה עם הזמן כמעט מכר שלנו וממש היינו באים שוב ושוב ואפילו בחרנו כבר חלקה ובית מסויים מהפרוייקט, רק עדיין לא חתמנו. אפילו סגרנו על מחיר כבר. ואז הלכנו ליריד דירות עם חברה שלי (שחיפשה בית) ומה רואות עיני? אותו איש מכירות יושב ומוכר בתים במודיעין, של חברה אחרת. נכון, זה אולי לא סותר, אבל עבורי הוא סיים את הקריירה כאיש האמין שקודם ראיתי בו. פתאום כל מה שהוא אמר לי נתפס אחרת והבנתי שכאיש מכירות הוא יגיד כל העיקר שנקנה. מה אני רוצה לומר? האדם שאיתו אתם מעוניינים לבצע עסק אינו אמין? מושך אתכם? שלום. עוברים הלאה. אתם עומדים לבצע עסקת חיים. לחשוב טוב טוב עם מי עושים אותה. אמון זה דבר חשוב גם בכל הקשור למצב החברה ואם זו חברה לא אמינה לכו תדעו מה מצבה והאם הם עומדים אולי בפני פשיטת רגל וכאלה. ולסיום: מה עם הרצליה? יש חלקים בהרצליה הצפונית עם בניה שקרובים לצומת רעננה.