אני ממש בדיכאון

אני ממש בדיכאון

היינו עכשיו אצל הקבלן והוא לא מוכן להוריד כלום יותר נכון הוריד לנו 5000$ ממש בדיחה. דירת 3 חדרים כל כך קטנה אין אפילו מקום לארון בחדר שינה והוא רוצה 183 אלף דולר ולא מוכן להוריד מזה שקל. אבל יש לה גינה קטנה ונחמדה. ושמוליק כזה עצלן לא רוצה דירה יד שניה כי אז צריך לשפץ ואין לו כוח לבלאגן. החוזה שכירות נגמר עוד חודש וחצי ואין לנו איפה לגור אחר כך. ואני בדיכאון. אורלי

shelycat

New member
..........

אז תסבירי לא (לשמוליק) שגם בדירה חדשה מהקבלן בתקופה הראשונה יש המון תיקונים ושיפוצים למינהם שלא מתכננים עליהם.

נכון אבל זה לא בדיוק אותו דבר

אני רציתי לקנות חורבה מהתקופה שעוד היו בונים חדרי שנה גדולים ולשפץ את הדירה קומפלט אמבטיה חדשה מטבח חדש קירות חדשים וכו´. דירה כזאת ישנה אפשר למצוא בזול - יחסית אבל ממש צריך לנבור וחוש דימיון מפותח כדי לראות מה ניתן לעשות, ולשמוליק שלי אין את זה הוא רואה רק מה שיש. אבל את החשבון בבנק משום מה הוא לא רואה מה יש. אורלי

orom

New member
אנחנו קנינו חורבה ישנה

ועכשיו מתחילים לשפץ אותה וזה ממש תיק וגם המון כסף. עצתי אם הדירה ממש ממש מוצאת חן תנהלו משא ומתן קשוח להזכירך עכשיו זה שוק של קונים.

הילית*

New member
אז אל תקנו !

בתור זוג שראה עשרות דירות לאחרונה אני יכולה להגיד לך שיש דברים שאנחנו לא מתפשרים (כולל פסילת היעדר מקום בחדר השינה...). מאחר ולא קונים דירה לזמן קצר אז צריך להיות שלמים עם הדירה גם מבחינה כספית וגם מבחינות אחרות. ועוד משהו, רק בשבוע שעבר ראינו דירה שמאוד אהבנו במקום שאנחנו ממש רוצים אבל המחיר שלה גבוה ממחיר השוק בגלל ההשקעה שעשו בה. מבחינתנו זה לא משנה התקציב שעומד לרשותנו אנחנו רוצים לקנות דירה במחיר שהוא שווי השוק של הדירה ללא ההשקעה (בעיה שלהם שהשקיעו) והם יודעים שעד שלא יורידו את המחיר אנחנו בכלל לא מתכוונים להתחיל מו"מ.

אתי@

New member
מסכימה עם הילית, אם הדירה לא שוה את

המחיר שרוצים עבורה, לא קונים. דרך אגב, אני מאוד מסכימה איתך - עדיף לקנות דירה ישנה ולשפץ. גם יעלה פחות וגם תקבלו דירה גדולה ובדיוק לטעמכם. ככה אנחנו עשינו.

יעלי2

New member
לא קונים דירה כי נגמר החוזה

של השכירות. אז תאריכו את החוזה, תמשיכו לחפש עוד כמה חודשים ומקסימום תשברו חוזה אחר כך ותמצאו שוכרים חלופיים. כמי שמשפצים עכשיו דירה בת 31 שנה, זה לא פיקניק וגם לא עולה כמו פיקניק. למרות זאת בגלל שיקולים רבים החלטנו לקנות יד שניה ולא יד ראשונה (מחוץ לעיר). בהצלחה.

danonit

New member
אז אל תקנו...

מסכימה עם קודמותיי, לא נשמע כמו מציאה גדולה... תחדשו את החוזה או תמשיכו בשכירות במקום אחר, נכון שזה מגניב לקנות דירה אבל למה לקנות משהו שאתם לא לגמרי שלמים איתו? לגבי דיקות ישנות - יש בהן הרבה יתרונות - סטנדרט הבניה הרבה פעמים יותר טוב מבחדשות, החדרים הרבה יותר גדולים והתקרות יותר גבוהות. ואין גם בדירה חדשה לגמרי בד"כ צריך לעשות משהו לפני שנכנסים....

אל תקנו דירה בלחץ

מאחר שאז תתפשרו והקניה לא תהיה מיטבית. האריכו החוזה בחצי שנה+ וחפשו בנחת. הזמן שנותר לכם בחוזה השכירות הקיים אינו מספיק. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד מנהל פורום בנק מול לקוח

לא בלחץ אבל

הדירה בה אנחנו גרים היום היא יחידת דיור במשק באחד המושבים. הבעל בית החליט להגדיל את ה "שכונה" ולכן אנחנו לא רוצים להמשיך את החוזר כי נכון לעכשיו אנחנו גרים באתר בניה ומוקפים בפועלים ערבים. שמוליק מסכן צריך לקום כל בוקר לרעש הבניה כל החלונות בבית סגורים ואני אפילו מפחדת לתלות כביסה שהיא לא תעלם. בקשר לקניה אני לא בלחץ פשוט ראינו משהו שיצא כל כך מתאים גם מבחינת המיקום גם הדירה אהבנו תאריך איכלוס מיידי שזה גם יצא לנו טוב והשמועות על הדירה שלא הצליחו למקור ושהקבלן מוכן להוריד במחיר. הבעיה היחידה בדירה הוא החדר שינה הקטן אבל לכל דבר יש פיתרון, לא ? העניין שכנראה השמועות לגבי המחיר לא היו נכונות והקבלן לא הסכים להוריד במחיר וזה היה כבר בשלבים די מתקדמים ככה שזה קצת מבאס עכשיו גם לחפש דירה לשכירות (שכבר חשבנו שמצאנו משהו לקנות) וגם להמשיך לחפש דירה לקנות די מבאס - תודו. אבל לא נוראה אני בטוחה שנמצא בסוף משהו יותר טוב. אורלי

רחלילי

New member
אפשר לשאול היכן הדירה?

זהמחיר מאד יקר, דירה יד שניה לא בהכרח מחייבת שיפוצים, ניתן למצא יד שניה במצבים מצויינים או אפילו משופצות. כשקונים מקבלן תצטרכו להשקיע לא מעט בשיפור הדברים הבסיסיים שהקבלנים חוסכים עליהם... זה כמובן לא יגמר בסכום הלא נמוך שציינת. המצב היום בשוק הדירות הוא על הפנים מוזר... מחיר די גבוה! אם בא לכם תנו קפיצה למודיעין תראו איזה מחירים מצחיקים הולכים שם.

זהו כאן הבעיה - מדובר על כפר-סבא

אז זהו שאנחנו מאזור כפר סבא וחייבים להישאר באזור מכמה סיבות. לכן העיר הכי רחוקה שעומדת על הפרק היא הוד השרון. אורלי

POOH*

New member
בהוד השרון יש הרבה בניה....

אין לי מושג לגבי מחירים... אבל אני יכולה לשאול את ההורים שלי אם הם יודעים על מישהו שמוכר אם אתם רוצים יש שניה... POOH

כמה הצעות בעניין הזה... (ארוך...)

גם אנחנו חיפשנו דירה באזור השרון. קנינו בהוד השרון דירה ואני חייבת לציין שאני לא ממליצה לאף אחד, במיוחד היום, ובמיוחד למי שאין כסף מיותר לקנות דירה מקבלן. אנחנו היינו וראינו גם דירות אצל קבלנים וגם יד שניה. באופן עקבי מחירי הדירות מקבלנים הרבה יותר גבוהים וצריך לזכור שאם רוצים דירה ברמה גבוהה (לא מבחינת עיצוב דווקא) אז צריך להחליף את הריצוף שנותן קבלן (ותאמינו לי, התייעצתי עם אנשי מקצוע שהם חברים טובים שלנו ולא היו מוכרים לנו לוקשים כדי להרוויח), זה ממשיך בכלים סניטריים, שיפור המטבח, חדרי אמבטיה (ארונות) חדר ארונות אם יש בתכנון, ועוד ועוד ועוד, מה שמסתכם גם בעשרות אלפי דולרים. אני רוצה גם להדגיש שלא חייבים לקנות דירה שהיא "חירבה" ומחייבת שיפוץ גדול. אנחנו הלכנו לראות (וגם מצאנו) דירות מושקעות ומטופחות, שמוכרים אותן היום כמעט בערך המבני שלהן, בלי להתחשב בהשקעה. העובדה שמדובר בשוק של קונים בולטת במיוחד היום בשוק דירות יד שניה. אני יכולה להגיד שדירה כמו שלנו, בלי איבזור, עלתה אצל קבלנים בכ- 20 אלף דולר יותר. אני חושבת שכדי להביא אותה למצבה היום היינו צריכים להוסיף על המחיר של הקבלן עוד כמה עשרות טובות של אלפי דולרים. עצה פרקטית - תבדקו דירות יד שניה במקומון של כפר סבא והוד השרון - קול הכפר והוד הכפר. ראינו הרבה מאוד דירות דרך שם וכך גם מצאנו את שלנו. גם כוח המיקוח מול מוכרים פרטיים הוא הרבה יותר גדול. בדרך כלל הם הרבה יותר בלחץ למכור ובניגוד לקבלן גדול, להם אין בדרך כלל אורך נשימה ארוך כל כך. בהצלחה בכל מקרה, ואל תתפשרו. אנחנו חיפשנו כמעט שנה ואני לא מצטערת לרגע!

ועוד משהו...

אם אני זוכרת נכון, ב- 180,000$ אפשר למצוא דברים הרבה יותר טובים יד שניה. לדעתח גם יותר חדרים. תחשבו על זה טוב, במיוחד אם אין לכם עודף כסף. כשלוקחים משכנתא כל אלף דולר משפיעים בסופו של דבר.

המון תודה

אנחנו אכן מחפשים עכשיו דירה יד שניה, למעשה חוץ משתי הדירות הנ"ל כל הדירות שראינו הם אכן יד שניה אבל מישום מה היה לנו תקווה לגבי הדירות של הקבלן. בכל אופן המון תודה כבר עודדתם אותי כאן המון, תודה אורלי

אוסנת123

New member
לא לקנות!!!

אורלי - בית לא קונים כל יום ואסור להתפתות לקנות בית רק בגלל שהשכירות נגמרת. לגבי קנייה של בית חדש מקבלן מול שיפוץ בית יד שניה - צריך להפריד בין חירבה לבין בית במצב סביר שרוצים להעביר שיפוץ. אני לא יודעת כמה עולה לשפץ חירבה או דירה במצב סביר ומטה אבל נשמע לי בור בלי תחתית. מנגד, אני יכולה להעיד שקנייה של בית מקבלן לא אומרת שלא צריך להשקיע ולפעמים גם הרבה מעבר למה שמדמיינים. אם את רואה חירבה שנראית לך במחיר אטרקטיבי תביאי לפני שאת סוגרת משהו 2 קבלני שיפוצים לתת לך הצעה לשיפוץ כולל - רק אחרי שיש לך מושג איפה את עומדת מבחינת כסף תוכלי להחליט החלטה נכונה. דבר נוסף - לשיפוצים בדירה ישנה תוסיפי עוד 20% להצעת המחיר כי יש לדברים האלה נטייה להסתבך. שיפוץ של בית ישן כדאי אם אתם מסוגלים לעשות חלק מהעבודה לבד או בסיוע חברים ומשפחה או שיש לכם קבלן שיפוצים טוב ואמין (עם דגש על אמין!!!) ולא מאוד יקר. ומה שלא יהיה - אני מכירה את ההרגשה של לקבל החלטה שרוצים בית ולרצות אותו מיד - לא לשכוח שהמשכנתא והבית נשארים אח"כ וחבל להצטער על קנייה של בית לא מדהים במחיר לא ריאלי (בתקופה של מיתון). מקווה שיסתדר לכם.

היי

אנחנו לא ממהרים לקנות בגלל שהשכירות נגמרת פשוט מצאנו משהו שחשבנו שזה יסתדר הקבלן אמר לי שאפשר לדבר על המחיר וחוץ מהחדר שינה שהיה קטן הדירה הייתה מושלמת. אבל שהגענו לשלב האחרון של מה המחיר ההורים כבר באו והכל פתאום הוא לא הסכים להוריד את המחיר. וזה ממש היה מבאס ומדכא כי הוא ידע שאני מחפשת בסביבות 150 ואמר שהם ניהיה רצינים יהיה בסדר אבל ברגע האחרון הוא לא הסכים לרדת, זה מה שביאס אותי כי כבר הייתי בטוחה שזה הדירה. אני יודעת שלשפץ עולה הרבה וגם בדירה של קבלן יש הרבה מה להוסיף. העניין שאני לא מחפשת דירה לכל החיים רק ל- 5 שנים הקרובות. ולכן מה שאני מחפשת עכשיו זה דירה שבעתיד אני יוכל להשכיר אותה או למכור ושתשמש אותי רק לכמה שנים הקרובות. בכל מקרה בשבת דיברתי עם שמוליק והוא הבין שאין מה לעשות ומהפרויקט הזה ירדנו וחזרנו לחיפוש דירות יד שניה. ולכן כל מי ששומע על דירה בכפר סבא או הוד השרון עם גישה לנכים (קומת קרקע או עם מעלית) במקום עם גישה לתחבורה ציבורית אנא עדכנו אותי. תודה אורלי

למעלה