אני ממעוז ברקן !!

דרור שחף אלעד נראה לי

כולם יודעייםם שאתם אחד המעוז"ים הכי גדולים בתנועה ומה שבטווח אתץם בין השני מעוזים הכי חזקים בתנועה!!! כיאלו אתה ואנחנו אז אנחנו הכי פחות צריכים ש"ש בישובים!!! אתם תקבלוו את אור אבכל אני אישית חושב שאת הש"ש צריכים לשלוח לשקם מעוזי"ם בשומרון אבל לא בברקן לא בשקד!! אלה במקום כמו מבוא דותן שהיה שם פעם מעו"ז גדול בגבעת נילי וכאלה ישובים שאנחנו מזמן כבר לא רואים אותם בתנועה שלנו וזה דבר עצוב!!! או לשלוח למקומות כאלה או פשוט לקחת אותם ולשים אותם באחת מהעירים ושם לפתוח מעו"ז ששם זה יותר קשה אבל 'זה זה אתגר ואני מאמין שכל ש"ש בתנועה הזאת יעבור את האתגר בהצלחה!!! אז תאחלס דרור שחף אלעד אתם יודעים טוב מאודדד שאתםם האחרונים שצריכים ש"ש וזה לא נושא לויכוח את התשובה לזה תתן ההנגה אני מקווה שרק אור תיהיה אצלכםםם ולא עוד ש"ש ככה התנועה תוכל להתפתח!!!

עודד

אני מסכים איתך שיש לשקם מעו"זים בשומרון. אבל כדי לעשות זאת צריך לחכות לגרעין שפירק אותם (ומתכוון לחזור לשקם). ש"ש אחד או שניים לא יכולו להקים מעו"ז שפורק. לדוגמא מעו"ז ניל"י לעולם לא יוכל לקום ע"י ש"ש אחד או שניים, אלא רק ע"י אותם הבית"רים שהיו בו ומכירים את אופיו ומכירים את הנפשות הפועלות. אני חושב שהחלטת ההנהגה לשים את כל הש"שים בירושלים היא החלטה שגויה אני חושב שעליהם לפזר את הש"ש למעו"זים שקיימים אבל בקושי פועלים או צריכים חיזוק (כדי להמשיך את שושלת הש"שים של בית"ר) אם הם יקימו מעו"ז חדש יהיה קשה תוך שנה לגייס עוד ש"שים, ואז נתקע שוב בלי צוות עבודה חשוב כזה. לדעתי יש לחלק את הש"ש למעו"ז מבוא דותן, לעלי זהב, לנופים, לנתניה... למעו"זים שקיימים אבל בקושי פועלים. כי במעו"זים כאלה יש פוטנציאל אדיר לפעילות ענפה ולש"שים עתידיים. (אגב, גם מעו"ז ברקן צריך ש"ש אחד, מלבד אור)

המשך...

הרי מה אנחנו עושים בזה??? מקימים עוד מעו"ז אחד גדול במקום מסויים והורים שלושה.. זה שווה? לא. כשיהיה גרעין ש"שנים יותר גדול נקים מעו"זים חדשים, כעת נשקם את הגוססים לפני שימותו. זה נדרש! יש פוטנציאל! ויש את האנשים המתאימים... (אני מקווה מאד שאורן או רפאל יראו את ההודעות הנ"ל)

t i t u s h

New member
דרור צודק

המעו"ז שלנו יקרוס אם לא יהיה בו תמיכה של אדם מבוגגר אז למרות שיש לנו את אור אנחנו צריכים עוד אדם אחד שיעזור ויחזק את המעו"ז בצורה בלתי רגילה, (ובברקן אי אפשר להשאיר רק את אלעד כי הוא לא יצליח בלי אור (בלי לזלזל חס וחלילה ) פשוט אור מכירה כבר את כל הגורמים פה ויודעת איך להתנהל איתם )..גם אם אולי אנחנו נשראים או נשמעים מעו"ז חזק אנחנו לא זה פשוט בהשוואה למעוזים אחרים..ובוא נגיד ככה שבאמת עדיף שיחזקו מעו"זים קיימים ככה שמהם יצא גרעין ש"ש יותר גדול שיוכל לסייע בפתיחת מעו"זים חדשים, כי אחרת אנחנו פשוט נאבד את הכל גם לפתוח מעו"זים חדשים וגם את המעו"זים שקיימים עכשיו אבל לא פועלים כמו שצריך. ובאמת שצריך פה לסיים כי זה ויכוח שגם ככה לא יעזור בכלום כי ההנהגה מחליטה.. יום טוב!

MS6

New member
נכון, זו הסיבה שאתם צריכים משהו...

שנקרא מפקד מעו"ז נורמלי. אור, היא לא מפקדת מעו"ז נורמלית, אור היא בכיתה י"ב, שמחוסר ברירה לקחה על עצמה לפקד על מעו"ז, והיא יודעת שקשה להוציא ממני מחמאות אבל כאן אני לגמרי נותן מחמאות, היא עשתה לדעתי עבודה אדירה. מה שמעו"ז צריך זה מפקד מעו"ז בגילאים של אחרי צבא, שיבוא ויפקד על מעו"ז לתקופה של 3-4 שנים, ככה מעו"ז נורמלי צריך לפעול. וככה מעו"ז משגשג. המטרה של ההנהגה בברקן, אני מאמין, היא למצוא מישהו מהישוב או מהסביבה שיש לו את ה"חיידק הבית"רי".

MS6

New member
דעתי בנושא...

קודם כל יש מעו"ז אחד שהוא החזק ביותר, בעלי סיכויי ההישרדות הגדולים ביותר, וזה לא שקד ולא ברקן, זה פתח תקווה. חוץ ממנו יש מספר מעו"זים גדולים ומספר מעו"זים קטנים, אבל אף אחד לא מתקרב לרמה של פ"ת. לגבי ש"שים.. ואני שוב אומר דברים שאתם לא אוהבים לשמוע אבל, זו האמת. לכולם ברור (לכמה מאנשים בפורום משום מה לא ברור) שמעו"זים בערים הגדולות קשה יותר להפעיל ממעו"זים בישובים קטנים, מסיבות שונות ומשונות. אני חושב שש"ש לשנה אחת בנתניה כמעט ולא ישפיע. בשביל לשנות משהו במעו"ז בעיר גדולה צריך כמה ש"שים לכמה שנים רצופות בשביל ליצור מסורת, לעומת זאת ש"ש שלוקח על עצמו ישוב קטן כמו מבוא דותן או עלי זהב.. שם ההצלחה שלו יכולה להיות מסחררת, אם הוא יעבור בצורה רצופה שנה שלמה על 200-300 בני נוער וילדים, הוא יכול להביא לשינוי רציני בישוב. לא כמו בעיר גדולה בה יש לו 10000-20000 ילדים והוא בקושי מורגש.

אבל...

אני שוב חוזר על דברי. כדי לעזור בערים הגדולות צריך הרבה ש"שים!!! וכדי להשיג אותם צריך לפעול המעו"Zים קיימים שיש להם פוטנציאל להוציא עוד ש"ש כדי שיהיו הרבה. אני מסכים איתך לגמרי!!! אבל בישובי השומרון ובמעו"זים מבוססים יש את החבר'ה הרציניים ושיש בהם את "החיידק הבית"רי" שיקימו גרעין חזק להקמת עוד מעו"זים ולעזרה בערים גדולות. עובדה שמעו"ז פ"ת לא הוציא אף ש"ש השנה (ממה שידוע לי...)

t i t u s h

New member
אתם שמים לב שכל אחד אומר

בדיוק את אותו הדבר!!! חחחח אפילו לנהל ויכוח כמו שצריך אי אפשר בתנועה הזאת..חחח סתם סתם סתם

MS6

New member
ת'כלס..

אולי צריך לעשות משהו בנידון... דרור אני לא מסכים, פשוט לא מסכים עם אף מילה שאתה אומר! לדעתי אתה טיפש.

משה איפה ההדר שלך?!

ובקשר לש"ש...כמו שאיכשו רובכם אמרתם כרגע צריך להתמקד שמעו"זים קיימים, ולא כל מעו"ז שאתם רואים שהוא חזק ובלה בלה בלה זה באמת מה שקורה בשטח... יוצא השנה גרעין של קרוב לעשרה ש"ש שזה יפה ביחס לשנה שעברה, צריך לפזר אותם, ואלי חלק יתעצבנו עלי כאן בשומרון בעיקר כי אלה מקומות שלבית"ר יש כבר שורש ולא יהיה קשה לשקם את המעו"ז...

MS6

New member
שחף אמרה שאין ויכוחים...

אז ניסיתי ליזום ויכוח

טוב אני יגיד את דעתייי

קודם כל משה אין מעו"ז בתנועה שיש לו מה שיש לשקדד!!!!! לא לפתח תקווה ולא לשום מקווםם אני ידוע שפתח תקווה היו מתים להיות כמו שקדד!! אנחנטו מעו"ז שמעולם לא התפרקק!!! אנחנו יחסית די גדולים!!! ואם לא אנחנו הכי טובים אז ברקן ששם הבעיה היא שהמעו"ז הוא מעו"ז שאור שיקמה במו ידיע ועל זה היא צריכה לקבל צל"ש!!!! משה לא יפה מה שאמרת על אור לא אהבתי בכלל כי אין רכז מעו"ז בתנועה הזאת למעט אנט שיותר טוב ממנה!! אז עכשיו הש"ש צצריכים להיות בשומרון ואת זה כולם יודעים הם צריכים לשקם מעו"זים ולעזור לדעתי זאת טעות לשים ש"ש בברקן למעט אור!!! כרמו שיהיה טעות לשים אצלנו ש"ש!!!! עכשיו יש ברזיל אז אני הולך להתכונן יאלה סלמת!

MS6

New member
אתה טועה...

יש מעו"ז אחד בישראל שהוא נמצא כמה רמות מעל כולם וזה מעו"ז פתח תקווה. סמוך עליי שיש לי מספיק ניסיון כמפקד מעו"ז בשביל לומר את זה, העבודה בישובים קטנים, במיוחד באיזורים כמו בשומרון, קלה בהרבה מעבודה בעיר גדולה כמו פתח תקווה.. מעו"ז פתח תקווה נמצא ברמה אחת מעל כולם וברמה אחרת נמצאים שאר המעו"זים הגדולים.

הלוואי והיית צודק אבל לא!!

ממעו"ז פתחח תקווה היה יכול להיות המעו"ז הכי טוב אבל זה לא ככה! אצלנו הכי קל לגייס חניכים??? נכוןןן בגללל זה אחנו המעו"ז אחד מביןהשניים הכי טובים לצערי מוכח שפתח תקווה הוא כבר לא אחד כזה

MS6

New member
עודד בבקשה אל תדבר דברים שאין לך

מושג לגביהם.. אתה לא יודע מה זה גיוסים בערים הגדולות ואתה לא יודע מה זה מעו"ז פתח תקווה.. עזוב את העניין שיש בפתח תקווה הכי הרבה חניכים, יש שם גם הכי הרבה חניכים מחונכים, גם מבחינת התנהגות הם מספר 1 וגם מבחינת ידע.. אני מציע לך לראות יום פעילות בפתח תקווה ולדבר אחרי זה. ולגבי שקד.. הלוואי שאצלי או אצל נתי היו את התנאים שיש לכם בשקד.

ואתה אל תדבר על דברים שאין לך מושג

בהם... אני טוען שבישובים קטנים יותר קשה. לא היית בישוב קטן ואתה לא מכיר את המגבלות (גם האובייקטיביות וגם החברתיות) מעו"ז גדול בישוב קטן הוא הרבה יותר קשה להקמה ולתפקוד מאשר בעיר גדולה. והסיבה בנקודות הבאות: * כולם מכירים את כולם (מדריכים חניכים רכזים וכו'...) קשה ליצור הפרדה- וזו בעיה קשה מאד!!! תאמין לי... (דוג': לפתע חניך רואה את המדריך שלו ב- 1 בלילה מעשן... מסובך, לא?) ובכל זאת יש למדריכים חיים משלהם.. * קשה לגייס ביישוב שיש בו אטקרציות מעניינות יותר (מגרש קרוב, בריכה פתוחה, חברים וכו'..) בעיר הרבה יותר קשה לילד צעיר להסתובב לבדו ולהעסיק עצמו... * המבנים בישובים קטנים ולעיתים לא מאפשרים פעילות תקינה (בקר במעו"ז שקד לדוגמא, או במעו"ז ברקן...) אני חושב שדיי הבנת את הנקודה... אם אחשוב קצת יותר אמצא לך עוד בעיות רבות (רק הראש שלי מתרכז במשחק..)

MS6

New member
על מה שאני אומר מסכימים כל הבוגרים

שאני מכיר כולל חברי הנהגה שיצא לי לדבר איתם על הנושא בעבר ובהווה.. מה גם שאני מפקד מעו"ז כבר 3 שנים ככה שיש לי טיפה ניסיון בנושא מעו"זים. הפעלת מעו"ז בישוב קטן, כמעו"ז יחיד בישוב שיש בו מסורת תנועתית קלה לאין שיעור מהפעלת מעו"ז בסביבה עוינת (וזו הסביבה העירונית) תוך כדי תחרות עם תנועות אחרות. בעיר תמיד יש יותר אטרקציות מאשר בישוב קטן... בעיר יש יותר מקומות בילוי ויותר אטרקציות ישוב קטן, במיוחד כשהוא לא פרבר של עיר גדולה, הוא בד"כ מקום שקל יותר לילדים מהישוב מהסיבה הפשוטה שמשעמם בו יחסית. בד"כ מעו"זים מגייסים בבתי הספר הקרובים ביותר למעו"ז, לא תמיד האוכלוסיה מתאימה, חלקים גדולים באוכלוסיה לא גרים בכלל באיזור המעו"ז, ההורים לא תמיד שמחים לשלוח את הילדים שלהם לתנועה שהם לא כ"כ מכירים ולמדריכים לא מוכרים, גם החניכים עצמם מתביישים להגיע לתנועה שהם לא שמעו עליה עדיין, וזו הסיבה שבד"כ בערים הגדולות אח מביא אח או חבר מביא חבר. בעיר גדולה אם בית"ר לא תפעל זה לא יחסר לאיש, אולי ל50-100 אנשים, בישוב קטן אם התנועה מפסיקה לפעול- אין תנועה אחרת לנוער בישוב. זו הסיבה למשל שבניל"י כשבית"ר הפסיקו לפעול... מיהרו להקים סניף של מכבי, בית"ר בערים הגדולות, בד"כ, לא עובדת עם "גב" של הורים והנהגה עירונית מסייעת, היא סה"כ עוד תנועה מתוך הרבה תנועות אחרות, לעומת זאת בישוב קטן, מזכירות הישוב תעשה מה שביכולתה בשביל שבית"ר תתקיים. אני בטוח שאם מחר תהיה בעיה לבית"ר בשקד המזכירות בשקד תירתם לעזור למעו"ז. כל הדברים האלה בכלל לא קשורים לויכוח, אני חושב ככה: יש ש"שים לבית"ר- לנצל אותם כמה שאפשר. לא לשלוח ש"ש נוספים לברקן חוץ מאור, למצוא מפקד/ת מעו"ז לכמה שנים בברקן ולעזור למעו"זים בעייתיים בשומרון כמו מעלה שומרון, עלי זהב, נופים, מבוא דותן.. ואולי אפילו סוף סוף להחזיר פעילות לשערי תקווה.

למעלה