אני מלא ליבוטים.

goidelg

New member
אני מלא ליבוטים.

נרשמתי לעתודה ה. מחשבים בעברית, והתקבלתי והכל, אבל אני מתלבט אם להחליף למדעי המחשב-מתמטיקה (בבן גוריון, העברית, בר אילן). מה אתם אומרים?

לסעע

New member
גם אני מתלבט אותו הדבר

נרשמתי להנדסת מחשבים בעברית ('סתכל כמה הודעות למטה...), ואני לא יודע אם זה שווה ה-4 שנים האלה. רצים לי יתרונות-חסרונות כזה במוח אבל אני באמת לא יודע אם יש לזה תוקף במציאות. בגלל זה אני מחפש אנשים שלומדים במסלול הזה או במדעי המחשב בעברית ויוכלו קצת לעזור לי להבין מי נגד מי שם ואיך זה בתכלס בלימודים.

vinney

Well-known member
גם אתה עתודאי?

הכי טוב אם תשאלו את זה בפורום עתודה. מבחינת אפשרויות תעסוקה בשוק האזרחי, אין ממש הבדלים משמעותיים בין מדמ"ח להנדסת מחשבים, להנדסת מחשבים יהיה יתרון מסוים אם העבודה קשורה לברזלים (כל מיני תחומי RT/E), או אם תרצו לפנות לאלקטרוניקה, אבל מעבר לזה זה בערך אותו דבר. בצבא לעומת זאת יכול להיות הבדל יותר מהותי, אני לא יודע, אז עדיף שתשאלו את בעלי הנסיון. אגב, בפורום עתודה יש גם מאמר המסביר את ההבדל בין שלושת התוארים (הנדסת תוכנה, מדעי המחשב והנדסת מחשבים) בדיוק בהיבט הזה. יש אותו גם בקישורים של הפורום הזה.

לסעע

New member
אני לא עתודאי

אני הולך להנדסת מחשבים אחרי תואר ראשון וחצי תואר שני שהתחלתי השנה (תחום של חקר המוח). זה שינוי כיוון בחיים. אני כרגע נמצא בירושלים, והגבלתי את עצמי לאוניברסיטה העברית, שגם קיבלתי המלצות טובות עליה בקטע של המחשבים. אני לא בטוח שהנדסת מחשבים זה סוף הדרך מבחינתי, אני משאיר לעצמי את המקום לעשות את הבחירות בסוף שנה א' שגם ככה די דומה בכל המסלולים מבחינת הקורסים. פשוט יותר קשה להתקבל להנדסת מחשבים מבחינת דרישות קבלה ולכן גם יהיה יותר קל לרדת משם אחרי שנה א' לכל מסלול אחר (למשל מדעי המחשב תלת-שנתי), אבל לא להפך (שאז אתה צריך ציונים גבוהים ובקשות וכאב ראש). הסתכלתי גם על הסילבוסים של שני התארים, ועושה רושם שהתואר בהנד' מחשבים בעברית ישפשף אותי יותר, ואולי נכון להיום עם הנאיביות שלי בכל התחום של מחשבים, זה נראה לי שיקול מאוד חשוב (שוב, לך תדע איך אני ארגיש בסוף שנה א'). בדיוק בגלל זה אני מחפש אנשים שלומדים בעברית מחשבים, לשמוע איך זה בתכלס.

ron369

New member
ומצד שלישי,

אני די משוכנע שסמסטר א' במתמ' לא שונה בהרבה מסמסטר א' במדעי המחשב. בעצם, ממה שראיתי, מתמטיקאים לומדים הרבה יותר בשקט, ועוזרים אחד לשני הרבה יותר (או שהיה עודף עתודאים במדעי המחשב?))

GuestOfHonor

New member
מתמטיקאים

מוזר, אצלנו רוב המתמטיקאים שאני מכיר לומדים ברעש ועוזרים רק אחד לשני

ron369

New member
רק אחד לשני?

זה אומר ללמוד במגמת מתמטיקה, גם אם אתה רוצה מדמ"ח, לא?
(רעש?!)(לא הייתי רציני בקשר לעתודאים)

goidelg

New member
הייתי היום בכנס מועמדים...

שוחחתי עם כמה אנשים שם, ואחד הסטודנטים שהציג את הפרויקט שלו, אמר לי ללכת על מדמ"ח. גם ככה אני שייך לצבא עד גיל 400, אז לפחות שאני ארוויח שנה. כל שנה קריטית, וחבל שאני סתם אבזבז שנה אם ההבדל לא כ-ז-ה מהותי.

GuestOfHonor

New member
מכת עתודאים ../images/Emo195.gif

היי, ההבדל העיקרי בין הנדסת מחשבים למדעי המחשב הוא שבהנדסת מחשבים גם לומדים נושא של פיזיקה, אלקטרוניקה וחומרה. לדעתי אפשר למצוא פרטים נוספים על ההבדל בין הנדסת מחשבים למדעי המחשב במאמרים בפורום, אז אני לא אפרט מעבר. מבחינת הצבא, מהנדסי מחשבים לרוב עוסקים בתחומים שיש בהם חיבור בין תוכנה וחומרה, ויש לא מעט כאלה במודיעין, בחיל האוויר, חיל הים ואגף תקשוב. מתמטיקה, לעומת זאת... יש מקומות מאוד מסויימים בצבא שעוסקים בהם במתמטיקה. המקומות האלה אמנם רובם ברמה גבוהה, אבל המשמעות היא שמי שלומדים מדעי המחשב ומתמטיקה, 99.9% שיגיע לעסוק במחשבים ותכנות, בלי נגיעה למתמטיקה. (גם מבחינת מדעי המחשב תיאורטים, אלגוריתמיקה וכן הלאה, יש מעט מקומות בצבא יחסית למקומות שבהם עוסקים בפיתוח תוכנה נטו).

ron369

New member
לדעתי באמת לא שווה לבזבז על זה שנה,

אבל, בכל זאת, יש כמה וכמה מקומות שרוצים הנדסת מחשבים. מצד שני, כל המסלול של העתודה נשמע לי לא מעט בזבוז זמן, אז לא בטוח שאותי אתה רוצה לשאול. אם אתה כבר בתואר, אז מדמ"ח ומתמ' נשמע לי מצויין. באמת אולי שווה להתקשר ולשאול אם הם מקבלים גם מדמ"חניקים. let's give it a shot!

gil levi

New member
מהצד של עתודה.

אני ממליץ לך להריץ חיפוש בפורום עתודה על הנדסת מחשבים כדי לקבל מושג על *עתודה* בה. מחשבים vs *עתודה* במדמ"ח. הנה הודעה בנושא.

vinney

Well-known member
אני לא אוהב את החתימה שלך

התוכן שלה מנוגד לתקנון הפורום. אני אשמח אם תשתתף בדיונים בפורום, אבל אבקש לשנות את החתימה (או לכל הפחות - להוריד את הצעות להזמנת עבירות פליליות אצלך). תודה

הגזמת !!!!!

אי לכך לא אצטרף לפורום... אני מקבל את הניגוש לתקנון הפורום... תשלום עבור עבודה לא נחשב עבירה פלילית... תקן אותי אם אני טועה... בא אלי פלוני ומבקש ממני לתכנת לו תוכנית... כיצד אסרב לו אם מזה אני מתפרנס ?

vinney

Well-known member
זה לא נושא לדיון

אם אתה לא רוצה לכתוב פה- אתה מוזמן שלא. אם אתה רוצה - תקן את החתימה.

ron369

New member
קשה לי להאמין שאתה לא רואה שזה אסור

אל תעמיד פני תם.

למעלה