אני מכורה ?

כרמית מ

New member
אני מכורה ?

לא יודעת.. בזמן האחרון התחלתי לחשוב שאולי כן ... איך יודעים ?

e-magine

New member
ברוכה הבאה כרמית!

טוב אני מציע לך לנסות את הטסט הזה לבדיקה עצמית שהוא הכי טוב שאני מכיר, אמנם באנגלית, תעשי את זה ונדבר אחר כך. אשמח לשמוע גם איזה סוג שימוש את עושה באינטרנט, כדי שנדע אם אכן את מכורה (או קרובה להתמכרות, או פוטנציאל להתמכרות) על איזה טיפוס התמכרות מדובר.

כרמית מ

New member
קיבלתי ציון 62 ...

50 -79 points: You are experiencing occasional or frequent problems because of the Internet. You should consider their full impact on your life.

e-magine

New member
טוב עכשיו את יודעת בערך,

וזאת רק ההתחלה. השאלות הבאות קשרורות במידה רבה לשאלה מי את, כלומר, בת כמה, מה את עושה, עד כמה זה משפיע עלייך מבחינה משפחתית, חברתית, תעסוקתית, האם זה בכלל מפריע,איזה סוג שימוש את עושה באינטרנט, וכו`. או כמו שאני נוהג להגיד, אם את רוצה ספרי לנו את הסיפור שהביא אותך לפה. כמובן רק אם את רוצה, כמובן בלי פרטים מזהים.

כרמית מ

New member
אוקי..

אני בת 24. עובדת בתפקיד שכולל כתיבה ותרגום, מה שמצריך הרבה מחקר שאני עושה באינטרנט. אבל חצי מהזמן זה עבודה וחצי אני מחפשת הרפתקאות ברשת. לפעמים זה איזשהו פורום או צ`ט שאני ``מתלבשת`` עליהם לכמה שבועות או חודשים עד שנמאס לי או שאני סוקרת עשרות אתרים ביום על איזה ג`וק בראש שנכנס לי כדי להשיג מידע (האחרונים: אתרים ללימוד איסלנדית ואתרים על המגפה השחורה). הכרתי את החבר שלי באינטרנט לפני שנתיים. כמובן שנפגשנו בחיים, אבל בגלל שהוא בחו``ל ואני פה, לפחות בינתיים, אז גם חיי האהבה שלי באינטרנט (ובטלפון...). אני מחוברת בין תשע לשתים עשרה שעות ביום. הדבר היחיד שזה מפריע לו זה התפוקה שלי בעבודה, אני חושבת. כי גם אני מגיעה לאתר מסיבות עסקיות ובקצה יש לינק לא קשור בכלל שתופס לי את העין, אני מסוגלת לבלות שם חצי שעה...

e-magine

New member
יש כמה דברים מאד מעניינים כאן

במה שאת כותבת. עכשיו אני חייב ללכת אבל מחר אכתוב לך, כרמית

e-magine

New member
כמו שאמרתי אני חוזר

לפי מה שאת מתארת, את נמצאת במלקודת דבש. בעבודה את חייבת את האינטרנט, כלומר זה כל הזמן מולך,גם את החבר פגשת באינטרנט, ואת מתקשרת איתו בדרך זאת. גם לי יש את הבעיה שאצלי האינטרנט כמעט כל הזמן פתוח בעבודה, פלוס העובדה שמאחר ואני עצמאי, אף אחד לא מפקח עלי. שיהיה ברור, אני לא קובע שאת מכורה, כי אין לי את ההכשרה המקצועית והסמכות הזאת, אני פשוט מקבל את מה שאת אומרת. מעניין מה קורה לך כשאין לך אינטרנט, אם את צריכה לנסוע לאיזשהו מקום, האם את מרגישה איזו תחושה מיוחדת של מצוקה עקב הריחוק מהמסך. מה שאת אומרת הוא שהאינטרנט עוזר לך גם בעבודה, גם בחיי האהבה וגם בדברים אחרים. ההפרעה היחידה לדברייך היא בהספק בעבודה. זה בהחלט יכול להיות מסוכן וזה עלול גם להחמיר עם הזמן. אני חושב שכדאי לך להתייחס לבעיה הזאת ולהתחיל לטפל בה לפני שיקרה משהו.

למעלה