אני מייצרת חלב יותר

אני מייצרת חלב יותר

ממה שהתינוקת יונקת כי שאבתי עד לא מזמן כמעט בלבד (בקושי הנקתי) אני מעוניינת להגיע למצב של רק הנקה התינוקת בת חודשיים וחצי אני מתעוררת ב2 לילות האחרונים עם שיטפון במיטה בסדין ואפילו עד המזרון מה עושים? אני שואבת בלילה לא הכל ומתעוררת בבוקר ב8 עם שיטפון אבל ממש!

מינימי2

New member
ייצור חלב

הוא אכן לפי דרישה. אם תמשיכי לשאוב כמויות גדולות של חלב גופך ימשיך לייצר את החלב הנדרש. אם ביתך יונקת בלבד ואין צורך בשאיבות, ותרי על השאיבות לחלוטין. הניקי אותה בכל פעם שהיא מבקשת. במידה ואת מרגישה שהשד מתמלא וגדוש עד כאב סחטי חלב עד להקלה בלבד (בכיור, תחת מקלחת חמה...). הסחיטה חשובה כדי להימנע מגודש שעלול לגרום לסתימה ולדלקת. בהדרגה גופך יילמד לייצר פחות חלב כך שיתאים לדרישות ביתך. בנתיים הניחי על המזרון מגבת עבה שתספוג את החלב.

הצילו!מה עושים במקרה של גודש או סתימה???????

בשד שמאל יש לי גוש אבן שלא נעלם גם כשהינקתי חצי שעה עם לחיצות על המקום ומסאז'! זה נקרא גודש או סתימה? ניסיתי לשאוב קצת עם לחיצות על האזור ושוב הינקתי רבע שעה אבל כלום לא עזר. מה עושים? זה דחוף!!
תודה

Revili

New member
גודש או סתימה

האם כל השד נוקשה וכואב? האם יש נקודה או איזור מסויים שכואבים? האם במישוש את חשה בגוש או גולה בעומק השד במקום הכואב? אם מדובר בגודש כללי של כל השד...הניקי כמה שיותר מהצד הזה, הניחי. בין ההנקות, קומפרס קר בכדי להקל על הכאב. אל תשאבי חלב כי השאיבה מעודדת ייצור נוסף של חלב...סחטי ידנית מעט חלב רק בכדי להקל על הכאב. אם מדובר בסתימה ממוקדת של צינורית חלב, הוסיפי עיסויים בין ההנקות הממוקדים למקום בו את חשה את הסתימה (הגוש הקטן). נסי להניק בתנוחה בה הסנטר של התינוק נמצא לכיוון הסתימה (אם זה אפשרי).

Revili

New member
סתימה בקצה של צינורית

הסתימה בקצה הצינורית קרוב לפטמה ונראת כמו יבלת קטנה. בנוסף למה שיעצו לך קודם לכן, נסי לשפשף ולהסיר את היבלת בעדינות באמצעות מגבת נקיה לאחר מקלחת חמה שריככה מעט את העור. שימי לב שלא מתפתחות תופעות המעידות על דלקת - חום גבוה, צמרמורות...ומצריכות טיפול אנטינביוטי.

למעלה