אני מיואשת!

sniper1

New member
אני מיואשת!

כל פעם כשאני אופה עוגת גבינה, היא "נופלת" לי בסוף ויוצאת דקה.. איך אפשר להמנע מכך? מה ניתן לעשות? אשמח אם תעזרו לי

pirge

New member
עוגת גבינה שלא נופלת

עוגת גבינה הכי הכי 4 גביעי גבינה לבנה 9 אחוז שמנת חמוצה 6 ביצים כוס ורבע סוכר 2 כפות קורנפלור שקית אינסטנט פודינג שלמה קליפת לימון מגוררת להקציף חלבונים וסוכר בקערה נפרדת מערבבים בכף עץ את יתר החומרים. מערבבים את הקצף עם הגבינה לאט לאט בתנועות קיפול אופים בתבנית 26 משומנת בחום 175 מעלות כשעה. אחרי חצי שעה, אם העוגה שחומה, מניחים דף ניר כסף מלמעלה, וממשיכים לאפות. לצנן היטב במקרר. לצפות: בשמנת מתוקה כוס חלב אינסטנט פודינג 2 כפות אבקת סוכר להגיש על כל מנה תותים יפים

digitalman

New member
שאלה

היי פירגה, יש לי שאלה בקשר לעוגות הגבינה. לא צריך לסנן את הגבינה מהנוזלים שלה? שהרי אחת הבעיות הקשות ביותר של עוגות הגבינה בעצם זה המים שבגבינה!

yifatushc

New member
טיפ קטן

בתום האפיה, עוד כשהעוגה חמה, תעבירי סכין סביבה, להפריד מהתבנית. כך תימנע צניחה חדה למרכז העוגה. (ואם היא צונחת טיפה, העוגה תהיה בכל מקרה בגובה שווה, ולא יהיה לה "שקע" במרכז).
יפעת

hogo26

New member
עוד טיפ

באמצע האפיה להעביר את הסכין לפני שהיא צריכה לעבור את גובה התבנית ככה שהיא תוכל לעבור חלק ולהמשיך לעלות,

נירהמ1

New member
ועוד טיפ...../images/Emo140.gif

לפני שמכניסים את המסה של העוגה לתבנית לשים בשוליים (בתוך התבנית) של התבנית נייר אפיה משומן סביב-סביב שיהיה גבוה ב-5 לפחות מגובה התבנית, וכך העוגה תעלה ולא תיפול. אין צורך להפריד בינה לבין נייר האפיה. לאחר שהעוגה תתקרר - פשוט מקלפים את נייר האפיה, וזהו.

miss xx

New member
פטנט עולמי - איך העוגה לא "תיפול"

פטנט של "מקצוענים" שניסיתי ותמיד עבד לאפות את העוגה בתוך "בריכת" מים רותחים - לתוך תבנית התנור לשפוך 1-2 ס"מ של מים רותחים ולהניח את תבנית העוגה על זה.... באחריות - זה עובד תמיד!! ואם גם תחשקו במתכון סופר טעים.... רק תבקשו בהצלחה

yifatushc

New member
היי תודה, וברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

וכמובן שנשמח למתכון סופר טעים....
יפעת

למעלה