אני מיואשת הצילו.......

יוד7

New member
אני מיואשת הצילו.......

כזכור בני בן 11.5 בכיתה ו', תלמיד מבריק, אך מדי פעם בעיות התנהגות וחוצפה כלפי המורים והמנהל, אתמול קרה ארוע בבית ספר שבני נתפס משחק בקלפים ורצה המנהל להחרים לו, אך בני סירב לתת את ה"אוצר" שלו למרות ששאר הילדים כן נתנו, כמובן שמיד הזעיקו אותנו טגם לנו הוא סירב לתת, עד שלא היתה ברירה ולקחנו לו בכח, היה יום מאוד קשה בבית, עם הרבה התפרצויות רגשיות ובכי, אפילו שלי, היום בבוקר היינו בשיחה אצל המנהל (זה אותו מנהל שהשאיר אותו לפני שבועיים חמש שעות בחדרו כעונש בחוסר מעש, ואף לבד לזמן מה ללא השגחה,) וכמובן ששוב הדיון הופך להיות כועס ורועש ומלא טענות שלא כולן מבוססות ומאוד מוגזמות, יש אפילו סתירה בין דברי המנהל והמחנכת, ("אבל מי שם לב?"???) וברגע של ריתחה משני הצדדים צעק המנהל אני אקרא למפקח ומצידי תעביר אותו בית ספר, אז אמרנו "קדימה הפועל" תקרא ותעביר.... נמאס לנו להיות מאוימים כל יומיים, הילד מבריק תלמיד מעולה, כמעט ולא מעורב באלימות או קטטות, ואני מתכוונת למעט הכוונה אולי שני מקרים מתחילת השנה, שגם הסתיימו בלחיצת ידיים ושולם, וללא נזקים, (לא לשכוח מדובר בבנים המתקרבים לגיל ההתבגרות), אנחנו בסוף כיתה ו', שניה לפני הרישום לחטיבה, האם יש דבר כזה? להוציא אותו מהבית ספר בסוף היסודי? לאן? איך? הצילו.......

פרחיה2

New member
חד משמעית! אסור לו לזרוק אותו מבי"ס

החוק לצידך. אדרבה, שיזמן את המפקח ואז תיכלו לראות מי עושה סערה בתוך כוס מים.

I am ADiDi

New member
אוף.... מעצבן!!!!

ברגע שבית ספר מחליט ללכת נגד ילד מסויים - כבר לא יעזור לילד כלום... למורים ולמנהל יש דיעה שלילית עליו, גם אם לא בצדק, אבל ממש קשה לשנות את דעתם!!! (מנסיון). וחוץ מזה - מה פתאום הוא מאיים להביא את המפקח? תאיימו בחזרה!!!! המנהל פוחד מהמפקח הרבה יותר מכם כי ברגע שהמפקח מעורב יכול להגרם נזק לשם ולעתיד שלו!

שירZ

New member
אנחנו היינו בבעיה

דומה, עם פרטים אחרים, והתגייסנו כל ההורים כתבנו מכתב, ועירבנו את המפקחת, מה שזה גרם לניעור המערכת. ויחד עם זאת הוזמנו לשיחה נציגות ההורים ואז העלנו את כל הבעיות שהיו. וזה עזר מאוד, למרות שכולם צעקו,רבו,העליבו לא ויתרנו. לדעתי תוכלי לעשות זאת בעצמך ולפנות למפקחת באופן אישי לשיחה והתייעצות. המערכת לא רוצה הורים שעושים" צרות" הכוונה הורים שפונים לפיקוח ועוקפים את המנהל. אל תוותרי על זכות הבן ללמוד ולסיים את השנה בהצלחה!.

שש שבע

New member
הוא לא יוכל להוציא את הילד

ולכן אמר שיקרא למפקח, צריך להיות מקרה מיוחד מאוד להוציא ילד מבי"ס. לא נראה לי שהמקרה של הבן שלך מצדיק סילוק. וכי זה לא תפקיד בית הספר להתמודד עם בעיות כאלה ואחרות?<

../images/Emo123.gifנראה לי כי אם יהיה המפקח-ישתפר

המצב. לא להפך. ואותו מנהל, כדאי להעירו כבר... ממליצה גם לתת "קפיצה" קטנה לפורום זכויות הורים ותלמידים. לזהבה בטח יהיו כלים עבורכם!

תסבירו לילד שהמנהל דפוק ותמצאו

בית ספר חדש. או לחילופין, תמצאו עורך דין שיכתוב למנהל שאם עוד פעם הוא יציק לילד או לכם, אתם תתבעו ממנו שכר תרחה על 5 השעות שביליתם בחדרו ללא מעש ועל הטרדות חוזרות ונשנות.

אל תתיאשי...

שלום לך אני לא מכירה את סיפורך מתחילתו אבל ראשית הייתי מציעה לך לתעד הכל בכתב כדי שאם פעם תצטרכי להופיע בפני וועדת השמה הדברים יהיו כתובים... לאף אדם בביה"ס אין רשות לסגור ילד לחמש שעות בחדר בביה"ס !!! יש חוקים הקשורים להתנהגות אלימה של ילדים (ואני לא יודעת אם הייתה כזו כאן...)אחד מהם היא אי מניעת הפסקת וכמובן שהעונש לא יהיה משפיל... לשאלתך השנייה - אף אחד לא יוציא ילד בסוף ו' זה רק איום, מה גם שאת צריכה להסכים לכך ואין שום סיבה להסכים מספיק הקושי במעבר לחטיבה ! יש עוד חוק שאת צריכה להיות ערה לו - סודיות במעברים - אסור לביה"ס למסור כל מידע על בנך ללא רשותך בכתב לחטיבה... ואחרון כהורים לא הייתי נכנסת למלחמות ביה"ס ומנסה גם לקחת לו את הקלפים את ציינת נכון שהוא בגיל ההתבגרות... בהצלחה

יוד7

New member
במקרה הזה לא היתה אלימות פיזית

כלל וכלל, "רק" חוצפה למורה, לא שזה לא חמור בעיני, לכן לא היתה פה שום הכרח לבודד את הילד כדי שלא יפגע באחרים או כדומה, דבר נוסף הוא שאתמול קיבלתי מכתב מבית הספר שנשלח עם הבן במעטפה פתוחה לחלוטין, במכתב נאמר שלפי בקשת ההורים בית הספר מסכים להעביר את הילד לבית ספר אחר, בני קרא א המכתב שהיה פתוח כאמור וקיבל שוק, וחזר הביתה כועס וזועם, איך עושים דבר כזה? איך שולחים מכתב כל כך רגיש פתוח בידי הילד, אפילו אם לא באנו לקחת את המכתב.... איפה הרגישות? איפה המקצועיות? איפה הרגש האימהי? מה קרה למערכת הזו? לא הבנתי את מה שכתבה ד"ר רבקה בקשר לסודיות במעברים, לנו אמרו שהמחנך יושב עם היועצת של החטיבה ומדווח על כל ילד וילד..... אז על מה הם מדברים? ומה את אומרת לי בעצם שזה אסור? ומי אמור לאכוף את זה? דבר נוסף שלא הבנתי זה בקשר לקלפים למה התכוונת לא להיכנס למלחמות בית ספר? האם לא הייתי אמורה להתערב גם כשסירב לתת את הקלפים למנהל? אז לשם מה הוא הזעיק אותנו לבית הספר באותו רגע??????????? מחכה לתשובה בקוצר רוח.....

מידע במעברים

לשאלתך הראשונה יש הוראות בחוזר מנכ"ל הנוגע למעברים (כמו חוק לאנשי ביה"ס) שאסור להעביר מידע בין גן לכתה א' בין כתה ו' לז' וכד' מלבד התעודה או כל מידע ששהורה יבחר להעביר... לשאלתך השנייה, את בוחרת כהורה מתי להתערב ואיך אך אם לדעתך המצב לא מאוזן "התנפלו על הילד" אני מצפה שתשאלי לצד בנך... ולגבי המכתב כמובן שזה הליך לא תקין ולא רגיש בלשון המעטה...

למעלה