אני מחפש

garion20

New member
אני מחפש

אנשים מישהו יכול להגיד לי איפה אני יכול להשיג שרשרת של פנטגרם עם הקוץ כלפי מטה? אני מוצא רק פנטה טובה כן כן אני יודע אנרגיות שליליות לא איכפת לי אם מישהו יוכל לעזור לי אני אשמח icq: 61753154

BlaT©

New member
המממממ...

"אני מוצא רק פנטה טובה כן כן אני יודע אנרגיות שליליות לא איכפת לי" אני היחידה שנשמע לה שהוא לא כל כך יודע על מה הוא מדבר?
בכל מקרה, גאריון, אני לא מכירה אותך ולא יודעת מה הכוונות שלך, אבל הייתי ממליצה לך לקרוא מעט על הסמל...

WitchLee2003

New member
תודה שאמרת לפני..

ועכשיו אני רוצה להרחיב את התוכן. בעיקרון הפנטגרם הוא סמל אלוהי. כלומר כאשר ה`קוץ` למעלה, זה מסמל את האדונית, האלה, וכשהוא למטה, זה מסמל האדון, האל. זה לא סמל רע או טוב כי בעולם אין דברים טובים או רעים עד שאנו אומרים שהם טובים או רעים. הנוצרים אמרו שהפנטגרם הוא סמל רע ומאז זה הפך להיות רע בעין הציבורי. מה שאתה מחפש זה לא רע אבל תעשה טובה. לפני שאתה שם את השרשרת מסביב לצוואר, תנסה להבין את משמעותו של הסמל שעליה. -לי

P o M i K i

New member
זה פירוש אחד לסמל

אני לא חושב שזה הפירוש שהוא מתכון אליו (אם בכלל יש לו מושג מה הפירוש שהוא מתכון אליו) למה דפקה שהשפיץ (שליחה אבל "קוץ" זה פשוט דבילי) למעלה זה מסמל את האלה ושהוא למטה זה מסמל את האל? (פשוט לא שמעתי אף פעם את הפירוש הזה וזה מסקרן אותי)

WitchLee2003

New member
אני לא בטוחה...

למה זה כך. קראתי את זה באיזה מאמר. אבל לדעתי זה מפני שהשפיץ כלפי למטה מסמל את הפין וכשיש 2 שפיצים כלפי למטה זה מסמל את רגליה של האלה. לפחות כך אני חושבת, יכול להיות שאני טועה. יש עוד פירוש שאומר שכל שפיץ מסמל אלימנט (אני אמריקאית סורי) כלומר נשמה, אדמה, אש, מים, ואדמה

WitchLee2003

New member
ועוד משהו..

בכל הכמעט 8 שנים שאני לומדת כישופים ופגאניזם לא שמעתי או קראתי בשום מקום חוץ מאתרים נוצרים ויהודים שהפנטגרם בכל צורותיו הוא סמל רע או סמל של אנרגיות שליליות

P o M i K i

New member
ביהדות זה לא בהכרך רע

לפי מה שהבנתי זה מסמל את שלומה (חותם שלומה) והפאנטגראם אם השפיץ למטה מסמל לרוב את ה"כישוף השחור" (בע...) וגם השטניסטים עימצו אותו בגלל שהשפיץ העליון מסמל את יסוד הנשמה ואז אם הפאנטה "ישר" אז הנשמה היא מעלה היסודות החומריים. והשטניסטים מאמינים שהרוח היא מתחת לחומר אז בגלל זה הם עימצו את הסמל. ולשטניסטים "נדבק" שם רע אז גם לסמל אם הזמן נחשב שהוא מסמל את השטן.

BlaT©

New member
פירושים שונים לסמל... ../images/Emo41.gif

שלושת ה"שפיצים" שלמעלה מסמלים את שלושת האספקטים של האלה - בתולה, אם, וזקנה בלה. שני ה"שפיצים" שלמטה מסמלים את האל (קראתי פעם שאלה הם שני אספקטים שלו - היום והלילה). אפשר גם לפרש כך שהשפיצים מסמלים את ארבעת האלמנטים, ומעליהם אלמנט הרוח, או הנפש - העולם הרוחני עולה על העולם הגשמי. כאשר הסמל הפוך - העולם הגשמי שולט בעולם הרוחני - זהו הקישור לכת השטן, וכמו כן לפי מה שהבנתי פעם דרגות גבוהות בוויקה בעבר ייחסו לעצמם את הסמל בצורתו ההפוכה, אך כיום בשל הייחוס שלו לדברים שליליים - הם משתמשים בסמלים אחרים. בכל מקרה, הסמל במקור מסמל את כוכב הלכת נוגה => האלה. זה המקור, אבל ניתן לפרש בדרכים רבות ושונות, כל אחד ופירושו האישי.

Nizzan Cohen

New member
הוא היתגלה בעיקבות המסלול של נגה...

ובעבר הכוונה לתרבות השומרית.
. (אין לי כח ליכתוב פנטאגרם אני מקצר את זה...) המממ.... יש לו המון פירושים. הרעיון של הפנטא ההפוך (גישמי על רוחני) קשור לשטניזם (שהוא לא כת השטן). פרט לכך, צורת הפנטא ההפוך מזכירה ראש עז. בעוד צורת הפנטא הישר מזכירה צורת אדם (ידיים,רגליים וראש - וזו אחת הדרכים שהפיתגוריים תפסו את הסמל הזה). העז יכול להיתפרש כשטן הנוצרי או כקרנונוס הפאגני - ואולי זה עוד תמיכה לקשר שבין הפנטא ההפוך לאל הזיכרי (מיף... זו אגב תפיסה שלא קראתי עליה עד עכשיו, והיא מוצאת חן בעניי. ובהחלט גורמת לי לחבב יותר את הפנטא ההפוך). עוד דרך שהפיתגוריים תפסו את הפנטא, זה כ-5 אותיות "אלפא" מחוברות שכל אחת מהם פונה לכיוון אחר - ולכן הוא גם מסמל את האינדיווידואל בתוך הקבוצה. גם כאשר מקיפים אותו בעיגול הוא מקבל משמעות של "מיקרוקוסמוס" ("אני" הפנטא עצמו) ו"מאקרוקוסמוס" ("העולם\החברה" העיגול). המיספר 5 במונותאיזם קשור ל-1 האלוהי ול-4 היסודות ולכן יש לו קשר לצורתו "הגישמית" של אלוהים - ואפשר ליקשור את זה עם צורת האדם של הפנטא. מיף.... כל אדם היושב מול הפנטא יותר מדי זמן מגלה בו דברים חדשים ורעיונות
. אישית אני נגד ההנחה שהפנטא ההפוך מסמל "רע". הוא מסמל גישמיות וארציות. זו הסיבה שאהבתי את ההקבלה שלו לאל. הממפ. בטח יש עוד מלא פירושים אבל אין לי כוח להיזכר בהם.... תגלו אותם לבד
.

WitchLee2003

New member
וואו..

לא היתי יכולה להסביר יותר טוב (וכבר ניסיתי) זה היה מדהים. אני מקווה שגאריון יבין עכשיו שהוא צריך ללמוד קצת על הסמל לפני שילבש אותו לי

Nizzan Cohen

New member
עוד...

הורדתי לליד המחשב את הספר צללים כדי לירשום את העוד נקודות ששמעתי פה על הסמל... אז אני יכול להוציא ממנו כמה נקודות ששכחתי לציין. הפנטא ידוע גם כ"מגן שלמה" והיה הסימן המרכזי בחותם העיר ירושלים בין 300 לפנ"ס ל-150 לפנ"ס. האימפריה השומרית זנחה אותו לבסוף כמסמל את נוגה לטובת הסימן של הכוכב המתומן (8 פינות). באומניות הלחימה היפניות הוא מסמל מיבצר (וגם הכוכב המתומן מסמל את אותה הכוונה). בנורדיה היו מציירים אותו על דלתות כסמל הגנה (בעיקר מפני טרולים ורוע). כשהוא "מקופל" כלומר כשרואים את כיוון השירטוט שלו... הממפ אני לא יודע איך להסביר. כשיהיה לי זמן אני אעלה תמונה) הוא קשור גמכן להגנה.

Nizzan Cohen

New member
התמונה של...

הפנטא שלא הצלחתי להסביר כ"כ.... ועוד תכונה מעניינת בפנטא שאתה מוזמן להחליט בעצמיך מה היא אומרת.... במרכז הפנטא יש פנטגון (מחומש) משוכלל (שווה צלעות). אם תמתח לו אלכסונים תיראה שייווצר לך פנטגרם נוסף ההפוך לפנטגרם המקורי. אני אגב חושב שזה מתאים לרעיון ה"ין וינג".

WitchLee2003

New member
פירוש אחד של העיקר שרשמת

פירוש זה בא מהדתים הישנים כמו הקלטים והדרואידים, שלהם הפנטגרם ה"הפוך" סימל את האל "בעל קרניים" אחד האספקטים של האל. מאספקט זה, הנוצרים מקבלים את ה"סטן" שלהם וכמוכן את כת הסטן והרעיון שכל מכשפה או מכשף הם חלק מכת זה למרות שאנו לא מאמינים בשום סטן. -לי

Only me16

New member
../images/Emo45.gifאני מסכים בכל השורה הראשונה!

זה ע"פ הוויקה (כישוף לבן) שאני מאוד אוהב... פנטגרם הפוך ע"פ הוויקה מסמן את השטן בכך ש: שהשפיץ למטה הוא מסמן את הזקן של השטן... ו-2 השפיצים העליונים מסמנים את הקרנים שלו.. ושוב פעם..זה ע"פ הוויקה....אני אישית לא מאמין בשטן... זאת לדעתי סתם יישות שהנוצרים אימצו במהלך השנים...

P o M i K i

New member
הוויקה לא מאמיינם בשטן

ואני שמעתי שלפי הוויקה הפאנטגרם ההפוך לובשים אנשים בדרגה שניה שהשפיץ שלמטה מסל את ההתעמקות בעצמם. אני חושב ששי את זה במאמר כאן בפורום או בפאגניזם

Marsha Figg

New member
בטארוט

על קלף השטןלפעמים מצוייר פנטגרם עם שני השפיצים למעלה. התמונה שמצורפת היא מחבילת הווייט ריידר הפופולרית, ולי יש מורגן גריר וגם שם זה ככה.

למעלה