אני מחפש שיטה

סופאלין

New member
אני מחפש שיטה

שלום לכולם וברוכים הבאים לי :) אני מחפש שיטת משחק שניתן ליצור בה דמויות ועולם משחק גותי/פגאני משהו שמזכיר את העולמות הקלאסיים של יוון העתיקה/ימי הביניים ושיש בו כישוף. אני לא רוצה שיטה שמאפשרת לכל דמות לקבל כוחות קסומים ופסיכוקינטיים וכדומה כמו בDND מהדורה שלישית+... יש המלצות? הא כן, דבר חשוב, אני לא רוצה שיטת DICELESS או בעלת מכניקה פשוטה פשוטה כלומר המכניקה צריכה להיות ברמת הDND לכל הפחות (אבל לא DND)

Blue Beetle

New member
אני לא באמת מכיר את השיטה..

אבל ממה ששמעתי עליה (אוף, אני שונא לתת עצות שלא ממקור ראשון) Conan d20 עשויה להיות מתאימה (אני לא צוחק). האמת שאם תפרט (אפילו) יותר על מה בדיוק אתה מחפש (אווירה, אופי העולם, תמה, מטרות המשחק) יהיה קל יותר לעזור לך.

סופאלין

New member
קצת פירוט

צודק האופי צריך להיות כמו זה של שר הטבעות במובן מסויים עולם שהוא מבחינה טכנולוגית בימי הבינים באירופה או יוון העתיקה או משהו דומה (מבחינתי הן כולן די דומות מבחינה טכנולוגית) ויש קסם ויצורים קסומים אבל הם נדירים ורק לעיתים נדירות האדם הפשוט רואה אותם הקוסם הוא לא דמות שקיימת בכל קבוצה. קוסמים הם נדירים ואפופי מסתורין של ממש זו האווירה שאני מחפש מטרת המשחק היא שאלה שלא ככך ברורה לי... להנות? אם אתה מתכוון למטרות של הדמויות אז המטרה שלהם זה לצאת להרפתקאות לכל דמות כמו בכל עולם יש את המטרות שלה: כסף, תהילה, אולי הפצת אמונה ודת, הדברת הרשע וכדומה...

אם ככה, יש עוד אפשרויות

אם אתה מחפש שיטה עם אווירה בסגנון שר הטבעות, אז יש שיטת משחק שלמה שמוקדשת לשר הטבעות, ההוביט ושאר תכולת הארץ התיכונה - אני לא מדבר על MERP (שיטה מלפני 20 שירדתי עליה בהודעה למטה) אלא על שיטה חדשה (מספיק חדשה כדי לכלול תמונות מהסרטים) שאמנם לא יצא לי לשחק בה אבל אומרים שהיא די טובה. ימי הביניים באירופה? יש לך את פנדרגון (יש לי עותק של המהדורה הרביעית בהוצאת האביר הירוק, אבל יצאה כבר מהדורה חמישית בהוצאת הזאב הלבן) - זו שיטה בה משחקים את אבירי השולחן העגול בבריטניה הקסומה. שיטה מאוד אווירתית ועם המון תוכן-עולם, אבל יש לה גם כמה בעיות - אפשר לשחק איתה, בעיקרון, רק אבירים - יש שם קוסמים כמעט בלתי שחיקים לחלוטין, כנ"ל לגבי גבירות ופשוטי עם. עוד מאפיין מיוחד של השיטה שעצבן רבים הוא העובדה שאתה קובע את תכונות האופי של האביר שלך ע"י גלגול קוביות, ונאלץ לגלגל בדיקות-אופי במצבים שונים ואז חייב להתנהג לפי תוצאת הקובייה. באירופה של ימי הביניים יש לך גם את "ארס מגיקה" - אבל שם משחקים בעיקרון קוסמים ואת בני לוויתם, ולא בטוח שזה מה שאתה מחפש. מצד שני, הקוסמים שם באמת נדירים ואפופי מסתורין.

The Evil Rabbit

New member
פנדרגון

למה אתה מגדיר את הקוסמים בפנדרגון כ"בלתי שחיקים"? סופאלין: קשה לי להגיד לך יותר ממה שכבר נאמר... רק להגיד ברוך הבא =] [אני יודע שזה לא משורשר כמו שצריך, אבל חיברתי את זה לשאלה של הבלש, כי אני עצלן]

למה הקוסמים של פנדרגון בלתי-שחיקים

מבחינת קונספט, הקוסמים של פנדרגון מרתקים - קודם כל הם כולם אנשי דת (פאגאנים או נוצרים), ובמקום לחשים יש להם "מתת" - כל מיני יכולות בתחום כישוף כזה או אחר שלרוב קשור לעולם הפיות. מה הבעיה? מנגנון הלחשים סבוך למדי. קודם כל, לקוסם ממוצע יש "מתת" מכמה סוגים בודדים, מה שדי מצמצם את המבחר העומד לרשותו - לקוסמים בפנדרגון יש קומץ לחשים בלבד, ומי שרצה לשחק קוסם מגלה שאין לו יותר מידי קסמים נגישים. שנית, הטלת לחש היא עניין טקסי שלוקח כמה שעות במקרה הטוב וכמה ימים במקרה הרע - כשבדרך כלל הקוסם מתעלף ונרדם לאחר הטלת הלחש, או צריך לישון טוב כמה ימים לפניו. לא משהו שאפשר לשלוף מהשרוול ברגע שצריך את זה בהרפתקה. שלישית, המכניקה די מורכבת - במסגרת כל "מתת" יש כמה לחשים (חלשים, חזקים, אדירים) עם מחיר ב"כוח חיים" לכל אחד מהם. לכל קוסם יש מאגר של קוביות ק20 שמספרן נקבע לפי נוסחא כלשהי המבוססת על סך הערכים המספריים של תכונות האופי הרלוונטיות לדת שלו (כך למשל נצרות מאדירה אדיקות, צניעות וכו', בעוד שפגאניות מאדירה נמרצות, נדיבות וכו') כל פעם שהקוסם מנסה להטיל לחש, הוא מגלגל את הקוביות האלה, מצרף את התוצאות, ובודק אם סכום "כוח החיים" שהוא הצליח לגייס מכסה את מחיר הלחש. כדי לעשות את העניין יותר מסובך ומעניין, יש תאריכים וימים קדושים שבהם אפשר לקבל קוביות נוספות לגלגול כוח החיים עבור לחשים מסוג מסויים (לנוצרים אלו לחשים מסוגי מתת שמזוהים עם קדושים מסויימים, ולפאגאנים לפי אלים ותאריכים מיסטיים) וישנם גם מקומות קדושים שגם בהם אפשר לקבל תוספת לכוח החיים בהתאם לאופי הלחש המוטל (כדאי להטיל לחשי "מיקסם" בסטונהנג' ביום השוויון, למשל...). די בלגן. עד למהדורה הרביעית של פנדרגון קוסמים בכלל לא נועדו להיות דמויות שחקן אלא דבשי"ם בלבד, ובמהדורה החמישית שוב די הוציאו אותם מספר הכללי הבסיסי (אבל הם אמורים להופיע בספרי הרחבה, שיעלו עוד כסף).

סופאלין

New member
אני אשמח לקבל המלצות אבל בלי ירידות בבקשה

לא נחמד לי שיורדים על שיטה שיכול להיות שיש אנשים שאוהבים אני אחדד קצת. יש לי פה איזושהי סטירה מצד אחד אני מחפש עולם קלאסי שאת זה אין לי בעיה גם ליצור בעצמי אבל אני יותר רוצה להתמקד בשיטה אז אני אגדיר בצורה יותר מפורטת אפילו :) שיטת משחק המתמקדת בעולם פנטסיה בלבד (כלומר לא כזו שמצליחה לכלול פנטסיה/מדע בדיוני/מערב פרוע/סופר גיבורים וכדומה אלא רק פנטסיה) שבה הקונספט של יצירת דמות מתחלק בצורה כזו שבגלל הנדירות של הקסם לא ניתן שתהיה למשל קבוצת קוסמים הרפתקאנים. (קצת קשה לי להסביר) בצורה כזו, בעולם שאני אבנה הקסם יוכל להיות משהו מאודר מאוד (ב- א לא ב- ה) וכך האנשים בקבוצה ובעולם יעריכו אותו יותר. הא כן וגם שהקסם הוא משהו שהוא כאילו מדעי. כלומר שהקוסמים צריכים ממש ללמוד אותו מספרים וכאלה.

נראה לי שרונקווסט תתאים לך

וכמו שציינתי, הבסיס שלה הוא בחינם כתוכן פתוח, קצת כמו הק20 של מו"ד, ונתתי לך לינק להורדה שלה.

כמה אפשרויות

אופציה אחת היא לבדוק את רונקווסט - זו שיטת כשרונות, מבוססת קוביית אחוזים, שבזמנו נאמר עליה ש"דמויות מתקופת הברונזה כמו אכילס וגילגמש ירגישו שם כמו בבית הרבה יותר מאשר דמויות מימי הביניים כמו לנסלוט וזיגפריד". אמנם כל אחד יכול לקבל שם, טכנית, כוחות קסומים, אבל זה דורש הצטרפות לפולחני רונה שונים ומשונים. את הSRD של השיטה שכולל את הכללים לבניית דמויות, קרב, ואוסף יפה של מפלצות אפשר למצוא כאן: http://www.mongoosepublishing.com/home/series.php?qsSeries=39 פשוט תגלגל למטה עד לFREE DOWNLOADS ותוריד את מה שמתואר כSRD, זה בקבצי טקסט פשוטים. משחק נוסף שכולל כישוף ואווירה עתיקה הוא "קריאתו של קת'ולהו" בגרסת ימי הביניים - שמשלב בין החיים בשנת 998 למסתורין והבלהות של לאבקראפט. הבעיה היחידה שיכולה להיות עם זה היא שמדובר במשחק אימה, לא במשחק פנטזייה. יש שם מפלצות ולחשים, אבל מפגש במפלצות ושימוש בלחשים הוא לא משהו נורמלי, שמוביל בסופו של דבר לאובדן השפיות. יש סקירה על השיטה שכתבתי פעם, שנמצאת כאן: http://www.the-orc.com/magazine/view_article.html?article=215&singlelink=true&sender=1024 עוד שיטה שאני אישית מאוד אוהב ומשתמש בה היא סטורמברינגר, המתרחשת בעולם הממלכות הנשכחות של מורקוק - כבר די קשה להשיג אותה בארץ, אבל נדמה לי שבחנות "הקוביה" עדיין יש עותקים. גם על השיטה הזו כתבתי סקירה לפני כמה שנים: http://www.the-orc.com/magazine/view_article.html?article=33&singlelink=true&sender=1024 ודף הרכישה בחנות הקוביה (היחידים שעדיין יש להם עותק מזה בארץ, אאל"ט): http://www.hakubia.com/productDetails.aspx?prd=634 את"קונאן" כבר הזכירו פה, ויש גם שיטה שנקראת SLAINE שמבוססת על אותה גרסת ק20 שמופיעה בקונאן, ומתארת משחק בעולם דמוי-קלטי. אם אתה מגיע מרקע של מו"ד יהיה לך די קל להתרגל אליהן - החוקים הם כמעט אותם חוקים, בשינויים מזעריים כמו שיטת שריון אחרת ושיטת קסם קצת יותר מיסטית וטקסית ופחות קרבית. בהצלחה.

למעלה