אני מחפש לקנות Katana...

TheIsraeli

New member
אני מחפש לקנות Katana...

ראית בחנות Happy Tye באיילון כמה יפות, אך ברצוני לדעת האם יש עוד חנויות או אתרים עליהם אתם ממליצים לרכישה של חרב כזו? אגב, הייתי מעדיף מחירים כמה שיותר זולים אם אפשר... תודה רבה לכל מי שעוזר... :)

Dragon Roar

New member
אתה מודע לזה שהן בכלל לא חדות...

ונשברות מהר. נכון?

רק הבהרה קטנה

יש הבדל מאוד משמעותי בין קטאנה אמיתית, לבין מה שנמכר בחנויות מתנות לגבר. רק שלא תופתע כשמה שרכשת לא חותך טנקים וכו'. האפור (שעדיין מאוהב עד מעבר לאוזניו בChef's Choice המדהים שלו)

קטאנה זולה?

או שהיא זולה (קישוט כמו בחנויות שרואים) או שהיא קטאנה... 1,000 $ ישיגו לך קטאנה חדשה ויפה מפלדה איכותית שאין לה אמנם ערך אספני, אך היא יכולה לחתוך טוב יותר מרוב הקטאנות העתיקות שעולות פי עשרה... לפיכך: מה זה יקר בעינך?

amir_aikido

New member
ראית צעצוע לקישוט דמוי katana

חרבות דמויות קטאנה לאימוני שליפה - אייאיטו, מתחילות במחיר של 200$ לערך. חרבות פלדה דמויות קטאנה, שחותכות באמת אך נעשו באופן מודרני לחלוטין, יתחילו באיזור ה- $800 עד 1000$. כשהאיכותיות יעלו באיזור ה- 1500$ חרב פלדה מודרנית, חדה, דמוית קטאנה גם בטכניקת העשיה (קיפולים) תתחיל מאיזור ה 2500$ או 5000$ לערך (ראיתי פעם את ההצעה הזולה, אך התרשמתי שהיצרן לא רציני), וזה כשמדובר על יצרן לא מסורתי. באותו איזור מחיר תוכל להשיג גם קטאנות יפניות "תעשיתיות" שיוצרו לקצינים בלחה"ע ה-2 והן בד"כ איכותיות פחות מהקודמות. אם תרצה לדבר גם על יצרן מסורתי, שמייצר בדרך המסורתית באמת, או על קטאנה בעלת "היסטוריה רצינית", אתה יכול לדבר על כל מחיר שהוא, שיתחיל במספר עשרות אלפי $.
חרב מהסוג שראית בקניון נועדה לתליה על הקיר בלבד
כל תרגיל אחר איתה יהווה סכנה לך ולסביבה
אמיר וכל המחירים הללו לא כוללים בד"כ משלוח והעברת מכס.

TheIsraeli

New member
זה לא למטרות לחימה או אספנות...

בעיקר משהו לקישוט ולשלוף טיפה לפעמים ולהניף קצת... ואני לא מעוניין לשלם יותר מ500 ש"ח לערך... או לפחות לא רוצה... :X ואיפה נמצאות כל החנויות שאתם נוקבים בשמם\טלפונים...

nage

New member
וייס מתבקש לספר מה קורה שמתאמנים

עם צ'יקמוק, יש שמועות שהכת עשויה להשאר ביד בעוד הלהב ממשיך במסלול בליסטי לעבר חברים בדוג'ו

יש שמועות, יש גם נסיון...

למי שלא שמע, הוזהר או ניחן בקומון-סנס, נא להטמיע - חרבות קישוט, AKA חרבות תיירים, שלא עולות בד"כ יותר ממאה דולר לחרב (אלא אם המוכר ממש חוצפן והקונה ממש טיפש), לא מיועדות ולא מתאימות לאימון איאידו או כל אימון שהוא, מהסיבה הפשוטה שאיזון לא נכון ואיכות מינימלית יכולות לגרום ללהב להישבר או להשתחרר ולטוס ברחבי הדוג'ו. תמיד שמעתי סיפורים כאלו, ולפני כמעט שנה חויתי להב כזה חולף אותי בטיסה ליד הברך, ומולי התלמיד ההמום מחזיק ידית יתומה ביד (אחרי שהזהרתי לא לעבוד עם אותה חרב, וחבל שויתרתי). מי שרוצה להתאמן ברצינות, שישקיע ברצינות, זה גם לא כ"כ הרבה. מי שרצינות לא כל כך מעניינת אותו, שלא ישלוף חרב. איל.

amir_aikido

New member
../images/Emo18.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo18.gif

אימון או אפילו משחק בחרב קישוט עלול להסתיים ברע
מאותה הסיבה לא תמצא אצלנו בדוג'ו כלי עץ (ג'ו, רוקשקו, בוקן) שנקנו בחנויות המצויות בארץ. עד כה, כל הכלים מהסוג הזה לא עמדו בדרישות האיכות שלנו, בתור אנשים שאח"כ מתרגלים ראנדורי עם הנשק, ועלולים להפצע אם הוא ישבר. על כלי מתכת לאימון בכלל אין על מה לדבר. עד כה, כל החרבות עברו אישור של המורה לפני שנשלפו על המזרון, ולו לתרגול אייאידו פרטני (מלבד הדגמות של קאטה בהופעה, זו המטרה היחידה של חרבות מתכת אצלנו כרגע, עד שיהיו מספיק חרבות ומתאמנים מתקדמים לתרגל גם טאמאשיגירי עוד כמה שנים). אמיר

TheIsraeli

New member
עכשיו הפחדתם אותי... :X

בעעע... אפילו כמה הנפות באוויר עלולות להסתיים באסון? אני לא מקצוען ולא הולך לנסות תרגילים מסובכים שהולכים לגרום לחרב לזוז במהירות גבוהה במיוחד... ואיפה בדיוק החנות הזו "דו-קרב" שכולם מדברים עליה?

למעלה