אני מחפשת מתכון מנצח לעוף בטאג'ין



 

KindOfFish

New member
מה הבעיה?

לוקחים עוף, לוקחים טאג'ין וגם תפוחי אדמה ומערבבים בניהם


וברצינות
עוף (שוקיים) מורחים בשמן, פפריקה, מלח (אם בא לך לשדרג גם מעט אפשר טיפלה סילאן)
תפוחי אדמה, שום, ואני מוסיף פטריות

להכניס לתנור מכוסה הכלי המסורתי (לשעתיים שלוש)
פותח את הכלי, ונותן צריבה מלמעלה לפני הגשה (כ20) דקות.
 

shron17

New member
טאג'ין מרוקאי המתכון המסורתי,,,

טאג'ין מרוקאי מסורתי מאת "טורקיז" בית יצחק
המצרכים הדרושים (ל- 6 מנות)
3 בטטות
3 תפוחי אדמה
2 קישואים
3 בצלים בינוניים
3 עגבניות מקולפות
1 כרובית
4 גזרים
6 שוקי עוף

המצרכים לרוטב:
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1 כף ג'ינג'ר
1 כף זעפרן
1 חבילה קטנה פטרוזיליה קצוצה
2 לימונים כבושים
2 כפות דבש
חצי כוס שמן זית
חצי כוס שמן תירס
חצי כוס מים
5 שיני שום

אופן ההכנה:

1. לערבב בבלנדר את כל מצרכי הרוטב

2. להשרות את כל הירקות והעוף ברוטב למשך 8 שעות

3. למלא את כלי הטאג'ין בכל המצרכים:
בתחתית הכלי יש להניח את הירקות שמתבשלים לאט ,
כגון תפוחי האדמה, הגזרים והבטטות,
מעליהם יש להניח את כל שאר הירקות,
מעליהם את העוף ,
ומעל הכל את הרוטב.

לבשל 180 מעלות כשעתיים בתנור.
או על פלטה חמה .(לא לבשל על גז על אש ישירה).
 

KindOfFish

New member
מוזר

טעמתי טאג'ין בכל מיני ארצות
בניהם מרוקו
מעולם לא פגשתי אחד עם גינגר או כוס שמן ?!

מוזר ....
 

ybo4

New member
מסורתי מרוקאי

יש בו אכן שמן, אבל כמויות מעטות יותר ממה שכתוב.

והייתי מחליפה את הג'ינג'ר בשילוב של מלח, פלפל, פפריקה אדומה (אפשר ורצוי גם חריפה), כורכום וקינמון לטעם יותר מרוקאי.

אגב - האם הטאג'ין (הסיר) עצמו עבר השריה של 24 שעות במים?

כי אני ניסיתי בלי התהליך הזה קודם והוא נסדק.
 
הסיר עבר השרייה של 24 שעות

הסיר כבר בתנור....

הכנתי טאגין עם אורז, בטטות, תפוחי אדמה ועוף.

תיבול של חלב קוקוס ויין לבן.

מקווה שייצא טעים

לפני שהכנסתי לתנור זה היה נראה מעולה.
 
למעלה