טאג'ין מרוקאי המתכון המסורתי,,,
טאג'ין מרוקאי מסורתי מאת "טורקיז" בית יצחק
המצרכים הדרושים (ל- 6 מנות)
3 בטטות
3 תפוחי אדמה
2 קישואים
3 בצלים בינוניים
3 עגבניות מקולפות
1 כרובית
4 גזרים
6 שוקי עוף
המצרכים לרוטב:
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1 כף ג'ינג'ר
1 כף זעפרן
1 חבילה קטנה פטרוזיליה קצוצה
2 לימונים כבושים
2 כפות דבש
חצי כוס שמן זית
חצי כוס שמן תירס
חצי כוס מים
5 שיני שום
אופן ההכנה:
1. לערבב בבלנדר את כל מצרכי הרוטב
2. להשרות את כל הירקות והעוף ברוטב למשך 8 שעות
3. למלא את כלי הטאג'ין בכל המצרכים:
בתחתית הכלי יש להניח את הירקות שמתבשלים לאט ,
כגון תפוחי האדמה, הגזרים והבטטות,
מעליהם יש להניח את כל שאר הירקות,
מעליהם את העוף ,
ומעל הכל את הרוטב.
לבשל 180 מעלות כשעתיים בתנור.
או על פלטה חמה .(לא לבשל על גז על אש ישירה).