אני מחפשת מידע בנושא...

מיטל1981

New member
אני מחפשת מידע בנושא...

אני מחפשת מידע בנושא : נשאים של מחלת סיסטיק פיברוזיס. אני לא מצליחה למצוא את כל הנושאים המקיפים בנושא לגבי: נשאים. מדובר רוב הזמן על המחלה באופן כללי אבל לא על הנשאים, מה זה אומר? האים בדרך כלשהיא המחלה יכולה לפרוץ? האים גם לגבם תוחלת החיים היא קצרה יותר? אודה למי שיוכל לעזור לי בנושא זה

BDSMorin

New member
נשא CF

CF היא מחלה תורשתית. לכל אדם יש שני כרומוזומים, שהוא מקבל מהוריו. לנשים XX ולגברים XY. נשא הוא אדם שבאחד הכרומוזומים מופיע הגן שגורם לCF, חולה הוא אדם שהגן מופיע לו בשני הכרומוזומים. משמע, ילד של חולה תמיד יהיה נשא (או חולה, אם גם ההורה השני נשא והילד קיבל את הגן בשני הכרומו´), ילד של שני נשאים יכול להיות בריא, נשא, או חולה, וילד של שני לא-נשאים לא יהיה חולה או נשא. למיטב ידיעתי, נשא לא יכול להפוך לחולה CF (אבל יש הרבה מחלות אחרות בעולם, וכדאי לראות רופא אם מופיע בעייה בהפרשות אנזימים, ליחה או זיעה).

ציפלה

New member
מיטל את יכולה לישון בשקט

שלום לך, אני מתרשמת שאת מודאגת. זה לא במקרה שאינך מוצאת חומר על נשאים כוון ונשאים למחלה גנטית לא דומיננטית הם אלה שמעבירים את המחלה. אבל אינם חולים ולא יהיו חולים לעולם באותה מחלה תורשתית שהם נושאים במטען התורשתי שלהם. מכוון ואני נשאית בת 57 את יכולה להאמין לי בכל מקרה אבקש מהרופא להתיחס לשאלתך דליה

jasmine38

New member
שלום מיטל

האם עיינת באתר של איגוד סיאף בעברית? הקליקי כאן להפנייה. בכדי להיות חולה בסיאף, צריכים את ה"מזל" להיוולד לאבא שהוא נשא ואמא שהיא נשאית (שניהם), מכאן אפשר להבין שהנשא אינו חולה בסיאף. ומאחר שמדובר במחלה גנטית, אין אפשרות להדבקה, אפילו לא באמצעות עירוי דם. המחלה לא יכולה לפרוץ לנשאים, אך יכולה להתגלות (אם היתה רדומה) אצל מי שירש משני הוריו את הגן הפגום. בשוליי הדברים. שמעתי לפני כשנתיים, שהחל מחקר לבדוק, אם יש השלכות קליניות לנשאים של סיאף. ואין לי ידע על מסקנות בנידון.

jasmine38

New member
אם הייתי ממציא, אז......

הייתי מליונר בלי צרות. איך את מסבירה את זה, שיש אדם/אישה בגיל 40+ , ורק אז, ולאחר בעיה שהתעוררה, מגלים שיש סיאף? CF רדום, הוא לא שם מקצועי, לא כולם למדו רפואה. הכי חשוב שהבינו את הכוונה , איך היית מנסחת זאת בעצמך?

לדליה

אני מבינה מדבריו של יסמין שהוא התכוון לכל אותם חולי CF, שאובחנו בגיל מאוחר, ולא פעם מבלי שיהיו להם סימפתומים עד גיל מאוחר. ייתכן שלמונח רדום יש משמעות ביולוגית במחלות אחרות, אבל ברור שלא לזה התכוון יסמין. בכל מקרה, יש משמעות רבה למידע שיש אנשים בריאים שיתגלו כחולים ב-CF, בגיל מאוחר.

jasmine38

New member
../images/Emo141.gifלריקי, תודה על ההבהרה

תמיד אמרתי שאת יודעת להתנסח מצויין

למעלה