אני מחפשת הוסטה

עדנה4

New member
אני מחפשת הוסטה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג את הצמח היפה הזה? תודה מראש, עדנה

טסונמי1

New member
גם אני מחפשת את צמח ההוסטה

כבר כמה שנים איןלאף אחד מושג מה אני מבקשת- צמח מדהים לצל חצי צל בהמון ורסיות בחול הוא צמח מאוד מקובל

צפנתי

New member
אני ממש מתפדחת..אבל...היה בתקופה

שעבדתי בוונדי, למכירה את אחד הזנים, שושנת עלים ירוקה, עמודי תפרחות סגולות, בקיצור, כדאי להתקשר לשאול, אולי ניתן להזמין, במידה ואין כרגע.

צפנתי

New member
גם אינ פתחתי ספר...הפרחים בתמונתך

הם לא של ההוסטה, רק העלים מימין. לא שזה לא צמח מוצלח... הפרחים מופיעים על עמודי תפרחת בצבעים סגולים ורודים או לבנים, בהתאם לזן. בהצלחה, בכל מקרה.

eyalhefetz

New member
צפנתי, אני חייב לדעת

למה בכל פעם שאת מזכירה את משתלת וונדי את "ממש מתפדחת"?

צפנתי

New member
כי זה כמו תקליט מקולקל.כי זה נשמע

כאילו התחתנתי עם אחד מהם, או מקבלת אחוזים...כי כאלו אין עוד משתלות בעולם כי..לא יודעת מה עוד.

טסונמי1

New member
בכל אופן מי שמיסתובב במשתלות בעיקר

במרכז בבקשה שישאל אים יש הוסטה-החלק היפה בהוסטה הוא לא הפרח אלה העלים כל סוג והגוון שלו ולכל אחד צורת עלים שונה,זהו צמח יער טיפוסי מאחר וגינתי מוצלת ברובה הוא מתאים לי-קשה לי להאמין שלונדי יש את הצמח בכל אופן ביגור לא הבינו מה אני רוצה

צפנתי

New member
אפשר גם לבקש סיור עם המוכרת

המקסימה והותיקה רינה. אבל עדיף לדעתי לסייר בגנים הבוטניים בת"א. אני חוזרת, לוונדי הייתה הוסטה בעבר, מכרתי כאלה במו ידי. אולי עדיין יש,או ע"פ הזמנה. הצמח באמת יפה. אך לא גידלתיו מעולם.

אני גרה באזור משתלת וונדי בשילת-

אוהבת מאד את המשתלה, אשאל אותם ואחזור עם תשובה.

עדנה4

New member
אני מגדלת גם את ההידרנגיאה

או כפי שקוראים לה גם ההורטנסיה שבצד שמאל של התמונה. באדניות צפוניות. הצבעים השונים נקבעים לפי חומציות הקרקע. חבל שאין לי סורק הייתי מראה לכם. אפשר גם לעשות מהן יחורים. לא פשוט אבל אפשר. ההוסטה יש לה עלים מקסימים. היתה תוכנית ב BBC PRIME על גננות והראו אוסף של זנים שונים של הוסטה שמגדלות שתי נשים. אני נעשיתי כמעט ירוקה מקנאה. גם מזג האוויר באנגליה מתאים כמובן הרבה יותר מזה שלנו. היום פירסם גם בועז באתר שלו שהתחזית לחורף הבא היא שחון ביותר, אז אולי כדאי לחכות. תודה על התמונה, עדנה

עדנה4

New member
יש בחור מוכשר בשם בועז,

והוא מנהל אתר בשם: www.israelweather.co.il באתר יש לו תחזית, ולמרות שכולנו מקווים מאוד שהוא יתבדה, בשנה שעברה הוא צדק. הוא עובד על פי כל מיני מודלים שעל פיהם נראה כי החורף בשנה הבאה יהיה יותר יבש מרטוב. לחיפה למשל נדמה לי יש צפי של 350 מ"מ גשם שזה ממש כלום. להוסטה זה לא יעזור.

צפנתי

New member
אוי ואבוי. חשבתי שהוא עובד ע"פ

הגמרא, קבלה או משהו דומה (תצחקו, יש גם כאלה..) אני גרה כעת עם אבשלום קור של החום ושל קור, של הסגריר והבהיר. צחקו צחקו, אבל כמה שאני מדברת על בוטניקה ואקולוגיה בפורום ובמציאות זה כלום לעומת מה שיש לו לאמר על מזג האויר ומודלים הקשורים בחיזוי. כל זאת על סמך עבודתו לתואר דוקטור ופוסט על מודלים מעין אלה. והוא קיבל הערכה לא רעה שם, ואף עבודה לא רעה. כלומר הוא לא מדבר סתם. וההרצאה שאני קיבלתי ממנו על מודלים, זה שהם כוללים כ"כ הרבה הנחות, עד שאמינותם ליותר משלושה ימים ממש מופרכת. אותי הוא שיכנע. אני לא מטילה ספק בכישריו של בועז, אפשר לנסות, אבל המדע הזה עדיין רחוק מלהיות מדוייק ולכן אני מקווה שיהיה קצת יותר גשם ממה שכתוב שם...

עדנה4

New member
לצערי הבחור צדק ברוב התחזיות שלו,

אבל אולי בשנה הבאה יהיה נס? עדנה

למעלה