אני מחיפה...

קורס אחיד

זה כמו לחם אחיד...

nage

New member
לא בדיוק

זה מה שהחברה קוראים בטעות קורס J.Rים

לא יודע עד כמה מהיר,

אבל בתלות בהגדרה שלך מהם "מצבי אמת" שמעתי שבטכניון מלמדים גם רפואה וגם תעשייה וניהול. לא מכיר הרבה מצבי _אמת_ במציאות שלנו, שידע במקצועות הנ"ל לא פותר.

nage

New member
רפואה זה שבע שנים

אפילו באייקידו אפשר להגיע לרמה סבירה של הגנה עצמית בזמן כזה.

רמה סבירה של הגנה עצמית כנגד מה?

כנגד חוסר כסף? תלמיד אייקידו בן 7 לא יכול להתחיל ללמד, לא כך שזה יהה המקצוע היחיד שלו וכל פרנסתו. רופא שסיים 7 שנים מתחיל סטאז' אב ל בשלב זה כבר משלמים לו (אולי לא הרבה ביחס למנהלי מחלקות, אבל לחרפת רעב הוא לא יגיע). אתה מכיר אמנות לחימה כלשהי שבתוך תקופה של פחות מ10-15 שנים מכשירה אדם להתמודד עם החיים האמיתיים? במובן זה שתהיה לו פרנסה מהאמנות כמקצוע יחיד (בעצם הבעיה ה"אמיתית" העיקרית שיש לאנשים רבים). סטודנט תואר ראשון אחרי 3-4 שנים, אם למד את המקצוע המתאים, הרבה יותר מוכן לחיים בזכות המקצוע שרכש מתלמיד אמנויות לחימה ששוקל להתפרנס מאמנותו אחרי 5 שנים בלבד. אז מה יותר מהיר?

האם אני מכיר א"ל שכינה אדם

להתמודדות עם ה"חיים האמיתיים" תוך 10-15 שנים? לא. האם אני מכיר א"ל שמכינה את האדם הסביר לרחוב הסביר תוך 10-15 שנים - בוא נאמר שמבחינתי, זה איזשהו גבול זמן שמעבר אליו אני משתעשע בלהעלות את המושג "שיטה לא יעילה" מהנפטלין, כי יש גבול לכל תעלול.

לרחוב הסביר הייתי מוכן אחרי תיכון

מבלי ללמוד כל אמנות לחימה שהיא. ראה איזה פלא - הורי לא למדו אמנות לחימה ושרדו את הרחוב הסביר. כך גם שכני ורבים ממכרי וידידי. מדהים, לא? אם אנחנו מדברים על מכות - אגרוף (מערבי ותאילנדי), הישרדות, קמ"י/קמ"ג ונגזרותיהן מן הסתם טוענות לזמן קצר משנה לפני שרואים הבדל ניכר באדם (תמונות לפני ואחרי). זו באמת הכנה לרחוב סביר? זה באמת יפתור בעיות חיים רגילות? אמנות לחימה יכולה לעזור בכל תחום בחיים, אבל בד"כ לא נלמדת כעיסוק מרכזי - יש מעט מאוד מורים והמון תלמידים. אמנות לחימה שמאפשרת להתמיד בה 10-15 שנים היא חלק מהחיים של האדם (ומן הסתם יהיו רבים שיטענו שחלק מהחיים שלהם הם חבים לה) אך אינה באה במקום המקצוע איתו אדם מפרנס משפחה.

למעלה