אני מזכיר לכם ..

IdanR

New member
אני מזכיר לכם ..

ככלל, אין לדבר על נושאים צבאיים בפורום. זה בטח לא הפורום המתאים, יש מקומות ופורומים אחרים שאפשר לדבר בהם על צבא ופוליטיקה. (וגם זה, תוך שמירה על סודיות מתאימה שעליה אתם חתומים כבר מהיום הראשון בבקו"ם). נאלצתי להרחיק בן-אדם מהפורום, ולמחוק חלק מההודעות. אני מקווה שלא אאלץ לנקוט באמצעים כאלה שוב. ובזמן הקרוב אני אבחון את הנושא בקפידה. רק ככה אפשר לפתור כניראה את אחת מהבעיות היחידות בפורום.

נסחפת בענק....../images/Emo26.gif

מחקת שרשור שלם... 90% מהשרשור ההוא היה לגיטימי ואפילו מועיל... אם יש דיון על קורס מחשבים מסויים, על האינטנסיביות, על התועלת שבו וכו' - זה בטח ובטח קשור לפורום. אם במקרה הקורס הזה הוא קורס צבאי - זו לא עילה להשמיד את השרשור עליו. קראתי את השרשור ועל-פניו לא היתה שם שום עבירה בטחון-מידע. להיפך, הייתה שם הקפדה יתרה על הנושא - אפילו את נושאי הקורס נמנעו מלציין. גם פוליטיקה לא הייתה שם למיטב זכרוני. הייתה שם יציאה בטעם רע של אחד המשתתפים. נו שויין. בעקרון - אפשר היה למחוק אותה אם היית רואה אותה בזמן. אבל מה שבפועל קרה, שבעקבות אותה יציאה לא במקום - התפתח דיון שבטח יעניין לא מעט אנשים (על התרומה של אנשי-מחשבים בשירותם הצבאי, והתרומה של השירות הצבאי לאותם אנשי-מחשבים). בקיצור, היה אפשר בשקט להשאיר את השרשור ההוא במקומו.

IdanR

New member
אני מסכים איתך ..

שחלק מהשרשור כן היה רלוונטי ומעניין, ועם זאת נוצר בכל זאת איזהשהו ויכוח כל קרביים/ג'ובניקים, שבכלל לא רלוונטי לנושא של הפורום. (וזה כן פוליטי-צבאי במידה מסוימת). בכל אופן, זו ה"דפיקות" במערכת הפורומים של תפוז. וזה אולי משהו שאני יכול באמת להציע, שניתן יהיה למחוק הודעות ראשיות בלי למחוק את כל העץ. קצת בעייתי, כי צריך לשרשר את ההודעות האחרות להודעה ראשית אחרת, אבל לא ניתן להפוך אף אחת מהם להודעה ראשית בפני עצמה. גם לא רציתי להתעקב על זה יותר מידי, ובחרתי בפתרון הפשוט והמהיר ביותר. אגב, ההודעות עדיין קיימות שם איפושהו ... הם לא נמחקו לצמיתות. אני אבדוק אולי, אם ניתן להחזיר חלק מהשרשור בצורה מסודרת. בתנאי שזה לא יגרום להתססות נוספות.

IdanR

New member
בעצם זה לא טריוויאלי כל-כך.

מבלי לעשות קופי & פסט רציני. ועברתי שוב על ההודעות - אמנם יש כמה הודעות ספורות שהן חפות מפשע, אבל רוב ההודעות הן חלק מויכוח אחד גדול שכל קשר בינו לבין שפות תכנות הוא די מקרי, (למרות שהוא נבע מזה). בכל אופן אני חושב שהרעיון בגדול מובן וחרוש ואין טעם להמשיך. יום טוב.

לא נורא - לא אסון גדול...

באופן כללי אני בעד למתוח כמה שיותר את הסיבולת לפני שמוחקים (במיוחד שרשורים גדולים עם הרבה משתתפים שהביעו את דעתם). אבל מנהלי-הפורום הזה דווקא מאוד בסדר בקטע הזה, ככה שממש אין טענות. מה עוד שהשרשור הנ"ל באמת לא היה סופר מעניין, אז באמת לא קרה שום אסון. וגם התגובה שלך לביקורת הייתה מאוד מעודדת. בקיצור -
... הכל בסדר...

למעלה