אני מזועזע!!!!

אבזץ

New member
אני מזועזע!!!!

אמש, אלמונים שרפו בבית כנסת ברמת-אהרון ב-ב"ב, את ארון הקודש על תכולתו-חמישה ספרי תורה- דומני כי אין צורך להסביר את המשמעויות הדתיות החמורות של המעשה הבריוני הזה. ועל אף שנאמר: "ראית גנב, (ו)תרץ עימו!", הרשו לי להביע שאט נפש משריפת הקודש.

אני לא מזדעזע

משום מה אני דווקא חושב שעצם שריפת הספרים אין בה כל רע. מה ההבדל בין זה לבין שריפת הספרים החיצונים או שריפת ספריהם של השבתאים?

חי אדר

New member
על שריפת הספרים

הזעזוע אינו מבחינת קדושת הספרים אלא מבחינת הרמה והשפל שבו בא לביטוי דרכי המאבק והעימות בין תפיסות שונות. אם כי אין הכרח שהשורף ספרים שורף בני אדם, בכל אופן שריפת ספרים הינה דבר חמור מבחינת שלילת חופש הדעה. עם זאת מצער מאוד ששריפת ספרים באה לביטוי דווקא אצל מאמינים בעיתות שונות, לגבי ספרי מינים, ואף מעבר לזאת אף לגבי ספרים שלא עלו בקנה אחד עם תפיסתם ואמונתם, כגון מורה הנבוכים לרמב"ם וספר המדע ועוד. בכל אופן לטעמי השפיות צריכה לפרוס מצודתה בכל המישורים, ומוטב שביטוי של סלידה לא יבא לביטוי בשריפת ספרים. היום לא חסרים קולמוסים, ומקלדות, על מנת לבטא גילויי סלידה מעמדה כזו או אחרת.

MAYA20

New member
ומי שמוכר ספרים סופו שימכור אנשים

<כל הזכויות שמורות ללידול ושות'>

Kimbal1

New member
גם וגם

גם זה מזעזע וגם שריפת הספרים שהזכרת מזעזעת

ELI105

New member
לה פיי

אילו היית חיה בזמנו של רבי מנדל מקוצק יתכן שהיה נוצר ביניכם קשר נאה

ELI105

New member
לא נראה לי

למה את שואלת? רוצה להכיר לו מכשפה?

גם אני לא מזועוזע.

ביום שישי אמא שלי התקשרה מבוהלת וסיפרה לי שהציתו את ספרי הקודש בפוניבז'. וואלה נדהמתי. איך? מי? מתי? למה? הרמתי טלפון לחבר שסיפר שזה לא היה בפוניבז' אלא באחד מבתי הכנסת. נו שוין. על שריפת הספרים אינני מצר, לא יודע למה. ככה. (אני אגב לא כל כך יודע למה אני כותב שאני לא כל כך מצר) ועל האנשים ששרפו, נו באמת עכשיו בזמן שאנשים נשרפים חיים בעירק, נפצעים ומעונים על ידי העריץ האמריקני שעוד יהיה לי כח להצטער על אנשים שבסך הכל עוד לא מעיזים לשרוף בני אדם??? קצת פרופורציות. הנה הידיעה.

שוב מיותר! ואפילו עצוב.

המעשה הזה באמת מעציב הרבה אנשים שיקרים לי. אני לא מרגישה אובדן אישי אבל כן מרגישה שזה לא בסדר. להכאיב סתם לכל כך הרבה אנשים שהם לאו דוקא חרדים זה מעשה לא יפה. ובכלל לשרוף זה מסוכן ולא אחראי.

נמוקים ממש חיוורים

נתחיל מהסוף "שריפה זה מסוכן" זה נימוק זה? אולי הוא נקט אמצעי זהירות כמו למשל שפיכת מים מסביב? "להכאיב לאנשים שהם לאו דוקא חרדים" זה לא בסדר,את אומרת.אנשים כאלה לא מצויים יש אנשים חרדים ויש כאלה שבכלל לא.

מחופש

New member
אוי ממתי

מה קרה לך שאת פתאום מרחמת על הספרים מה עם הנשמות ששורפים בישיבות? לא חבל על הנשמות הקדושות שבישיבות ששורפות את הזמן לא מסוכן לא יביא אסון לעולם שילכו לעבוד אלוהימית הרימי קול זעקה קולך נשמע מסוף העולם ועד סופה בסה"כ רציתי לשמוע את קולך הערב ביי

אותי זה לא מזעזע!../images/Emo3.gif

זיעזע אותי יותר לראות את קולנוע אדיסון שרוף כיון שהוא פעל בשבת זיעזע אותי יותר לראות אשה חוטפת מכות כי הלבוש שלה לא היה בדיוק כפי שאלוהים רצה זיעזע אותי לראות שאדם שחילל שבת הומת ונכון שזה לא לגיטימי אבל כולה מה עשו להם שרפו ספר תורה ואני זוכר שכחבדניק ראיתי ליטאים קטנים שורפים סידור בנוסח חב"ד והוריהם לא אמרו על כך דבר אז מה קורה אגב החלטתי לצבוע את התפילין שלי בוורוד ואת הטלית במבעי גאווה אז מה ? ככה בא לי וזו גם אומנות

ב6/5 זה קורה. אני נרשמתי. ואת/ה?

למעלה