אני מזועזעת

Pink LizarD

New member
אני מזועזעת

אני שומרת על חדר שלא עמד בצפירה לקח לי קצת זמן כדי להבין מה קורה שם ... אפפשר לנהל חדר אחר? זה מציק לי :|

זה בעייתי,

קשה לגרום לאנשים לכבד, לדעתי הכי טוב להתעלם (אני בן לניצול שואה), ולא להיכנס לוויכוח סרק, זו דעתם, כך חונכו גם ביום הזיכרון לחללי צה"ל הם לא עומדים בצפירה.

Pink LizarD

New member
אתה יודע מה מייקי

שלא יעמדו ... אבל לכבד ?! את זה לא לימדו אותם ?! אל תעמדו .. לפחות אל תדברו ... הייתי בשוק .. אבל אני לא יכולה לחנך את כל העולם .

כל אחד ומנהגיו!!...

את עומדת בצפירה. הם לא מאחד שהם תוענים שזה מנהג גויים. לעומת זאת הם קוראים פרקי תהילים לזיכרם מה שאת לא בטוח עושה.וזה מועיל לנשמות יותר. ואל תנסי לתקוף אותי, אני עומדת אם אני בחוץ וקוראת תהילים שלא יהיה מנהג גויים. יום מקסים לך. :)

Silly Wisdom

New member
אני באמת לא רוצה לשגע אנשים...

אבל אני חייבת לכתוב בכמה מילים רק שאולי זה ירגיע אותך קצת... דבר ראשון החומר שממנו קרוץ החדר שלנו זה לא ממש חרדים כמו שאת יודעת- ויש שם מלא אנשים עם דעות ומנהגים מוזרים לגמרי... דבר שני- אולי לא כולם עומדים בצפירה כי לרוב החרדים מאמינים שאם הם יעמדו דקה זה לא עוזר בכלום- לעומת זאת אני אישית משתדלת לומר כמה פרקי תהילים לעילוי נשמת...וככה גם אמרו לנו בבית ספר- ולא סקלו שם אף בחורה שהתעקשה לעמוד...אם אני ברחוב קל וחומר שאני עומדת- אין לי טעם להכעיס אף אחד! מעבר לזה יש יום שנקרא "יום הקדיש הכללי" שזה יום תענית עשרה בטבת... שבו מייחדים את היום לתפילה למען כל חללי צה"ל והשואה...ולעילוי נשמתם!שזה היום שהרבנות קבעו... אני מבינה את הכאב שלך- וגם אני לא מוכנה לסבול בימים כאלה רגישים קלות דעת מיותרת...בלי קשר לאיזה יום זה!אנשים איבדו אנשים יקרים להם וחצי מעם ישראל הושמד...וראוי לכבד! ושוב- מיותר לציין- שהיו המון- יהודים וחרדים דווקא שנספו בשואה..ולכן רוב מי שאני מכירה שיש לו קשר אישי לשואה לא צריך יום אחד בשנה שיזכיר לו...תמיד יש איזכורים ותפילות למען! אני מקווה שעניתי קצת...כי גם אני לא ממש הבנתי את עיניין ה"למה לא לעמוד" כשחזרתי בתשובה... ואתם יודעים שאני לא אוהבת כאלה ויכוחים על דת- כל אחד בדעתו- אבל לא רציתי שאף אחד יסבול או יחשוב דעות קדומות בגלל כמה מטומטמים בחדר
יום מקסים לכולם! (למרות שזה טיפה באיחור)

למעלה