אני מופרעת?

מאי את בת 27...

וזה בסדר גמור עם את שוקלת 49 או אכשיו 45. יותר נכון זה לא את צריכה להפסיק את כול השתוית האלו וגם עם את שוקלת 90 זה בסדר כול עוד אתתת אוהבת את אצמך וטוב לך עם זה עם את תואהבי תצמך אז גם הסבביה שלך תואהב אותך ... אבל כתבת שזה לא אליך.. אז תימסרי תהודעה למי שזה כן... וגם אני שאנת תבקרים בעסה לקום בחורף כשאת מיתחת לסמיכה החמה ... (היתה כתבה שבן אדם שיושן פחות מי 10 שעות ביום מיזדקן יותר מהר...) וסתם בלי קשר ה בוקר המעצבן אבל חפיף ילה בה בי

MayRosen

New member
זה לא כזה פשוט להחלים מהפרעת אכילה

ולכן בחורה שבאמת סובלת מבעיה כזו חייבת עזרה חיצונית. מנגנון השיפוט שלה לא פועל כשורה והפעלת שיקול דעת גם לא באה בחשבון. הייתי ממליצה לבנות כאלה ללכת לייעוץ פסיכולוגי בו יוכלו לאבחן מדוע הן סובלות מההפרעה ולטפל בבעיה עצמה שגוררת את המחלה! ולנושא אחר לגמרי - אולי תוכלי, בתור גרופית של המורדים, להסביר לי מה כל כך טוב בתוכנית הזו מצד אחד ואילו מעורר אלימות ומעשים שליליים ולפיכך המון זעם מצד שני (מטעם ההורים והמורים)

mosquita

New member
אני יכולה לענות על זה...

אני בת 19 וצופה קבועה ב"המורדים". ולא, לא מעוניינת להיגמל!
בלי להישמע מרובעת מדי, אני חושבת שהגבלת הגיל לצפיה בסדרה היא נכונה ואפילו עדינה מדי. אני זוכרת את עצמי בתור טינאייג'רית מתחילה, רואה סדרות שהגיבורים בה מבוגרים ממני בשנתיים שלוש, כי סדרות עם גיבורים בגילי היו ילדותיות מדי לטעמי. מה שקורה הוא שכשהגיבורים בסדרה הם בני 14-15, קהל היעד העיקרי הוא בין 10-13, ולחשוף ילדים בגיל הזה לסמים, אלימות וסקס (לא בין מבוגרים, אלא בין ילדים) כדבר לגיטימי זה קצת חסר אחריות לפי דעתי. מוסר ההשכל בסדרה הזאת מגיע מאוחר קצת ומועט מדי, אני אישית מתקשה למצוא את אמירת ה"אל תעשה" בדברים שנחשבים שם ללא נכונים מוסרית. חוץ מזה, אני מאוד נהנית מהסדרה הזאת! יש שם שנינויות, סיפורים מעניינים (לא מקוריים, אבל בכל זאת...), וזה פשוט ממכר. את השירים אני מאוד אוהבת, ואני גם חושבת שהילדים האלה ממש מתוקים!
אבל בשורה התחתונה, לא הייתי נותנת לילדים שלי (אם היו לי!) לראות את זה מתחת לגיל מסוים. (וזה למרות שההורים שלי היו נגד צנזורה. נקודה למחשבה!)

MayRosen

New member
אני מופרעת?

שוב בוקר, הבקרים הופכים להיות החלק השנוא עלייך ביותר במהלך היום, או לפחות כך זה הפך להיות אצלי. ככה זה כשאת קמה עם רצון עז לחזור לישון, רק להניח את הראש על הקר ולשוב אל עולם החלומות והפנטזיה, עולם בו אין תחושה ממשית של גוף ואין פנים ברורות והכל מעורפל ודמיוני. ייתכן כי רק בעולם כזה אני מסוגלת להרגיש שלמה, יפה, מוצלחת. אולי כיוון ששם הפחד אינו קיים, הפחד הגדול, הפחד מהחיים. לא פעם או פעמיים שאלתי את עצמי, את השאלה הנצחית עליה אין לי תשובה מזה שנים רבות: "למה ואיך הגעתי לנקודה הזו בחיי?" נקודה ממנה אין דרך חזרה, שכן חלק מהנזקים שעשיתי הם נזקים בלתי הפיכים בעליל, ואת זה אני יודעת מרופאים מוסמכים שבדקו אותי. אז למה בכל זאת ילדה, ששנות ההתבגרות שלה לא נסתיימו סופית, למרות שתמיד הרגישה אישה קטנה, לוקחת על עצמה משימה כה קשה, משימה בה היא חושבת שאילו תעמוד, הרי זו תהיה ההוכחה לכך שהיא בשליטה. והמשימה, המשימה היא לחסל את עצמה אט אט, תוך שהיא שואפת למוות, מקטינה את עצמה בשיטתיות, מפסיקה לאכול בהדרגה אבל כמעט לחלוטין. פרדוקס אמיתי, פרדוקס חיי. הכל התחיל מהרצון שלי לעמוד בצפייה שהסביבה מקרינה כלפי הרזון, רציתי לרדת רק שניים שלושה קילו, הכל התחיל מהרצון לעמוד בדרישות הגבוהות האלה להיראות טוב, טוב בעיני החברה, ההורים, החברים, טוב בעיני העולם כולו ובמיוחד בעיני עצמי, מה שכנראה לא יקרה אף פעם. התגובה שלי כנראה הייתה מעוותת, היום אני יודעת זאת היטב, רק שעכשיו, כשהתמכרות כבר בעיצומה, אין לי מושג איך לתקן את המעוות. ובכל פעם שאני מנסה, משהו, כוח עליון, מושך אותי שוב למטה ואין לי את היכולת לעצור אותו, את עצמי, מהנפילה החזקה לתחתית. ניסיתי לברוח, להיעלם, להירפא, להתמודד, אבל כשהבעיה היא בעצם את עצמך, את לא יכולה לעולם להתחמק ממנה, את חייבת ללמוד לחיות עם עצמך בשלום, מה שכנראה לא מצליח לי כל כך. בדרך, את לומדת לשקר, לשקר ממש טוב, מתי אכלת לאחרונה, מה אכלת, עם מי ואיפה, את מתארת את המרכיבים עד לפירור האחרון, באופן מאד משכנע. בעצם את כל כך רוצה לאכול את האוכל, כל כך אוהבת אותו , שונאת אותו, ממש מנהלת רומן עמו, האוכל הוא המאהב האולטימטיבי שלך. אתם רבים ומשלימים, את אוכלת, מקיאה, צמה, ושוב אוכלת, המעגל אינו נשבר, הוא ממשיך בכח צנטריפוגלי משלו ואת לא מצליחה לפענח את הדרך להימלט ממנו. הפרעת האכילה שלך הופכת לדת שלך, דת משל עצמה, ואת לא מצליחה להושיע את עצמך ממנה, הרצון לחיות חזק אבל ההפרעה חזקה יותר, הרבה יותר. את ממתינה, מחכה למושיע וברגע שזה לא מופיע הכל ממשיך להשתבש, 49 קילו הופכים פתאום ל - 45 קילו והבעיה היא שככל שאני מרזה יותר אני שמחה יותר, אני נראית לעצמי יפה יותר. אני יודעת שבעיניים שלי הכל נראה שונה ואחר ולא נכון , אני שומעת את התגובות של הסובבים אותי, מבינה שמשהו לא ממש בסדר, חושבת לעצמי שאם רק אהיה יותר רזה אז הכל יסתדר, הכל יהיה בסדר. השקט יחזור שוב למחוזותיי, ויהפוך לחברי הטוב שוב, במקום זאת המחשבות הרבות הללו שלא מרפות, אפילו לא לרגע, מתופפות בעצבנות יתרה בתוך ראשי, לא מרחמות עלי, ומקבעות את משכנן בתוכי.

MayRosen

New member
אז איך ניתן היה לפתור את הסוגיה?

הרי לא ניתן לחסום זאת בעבור צפייה מגיל מסוים? וילדים רבים מושפעים לרעה מהסדרה? ובמילים אחרות: מה יותר חשוב? החיוב שנובע מהסדרה-כמו הנאתך האישית? או השלילה - המעשים הרעים והמסרים הבלתי חינוכיים שילדים צעירים מסיקים ממנה?

mosquita

New member
אין פתרון מושלם...

מה כבר אפשר לעשות? אולי להוריד את זה מערוץ פוקס קידס, כי זה ערוץ שמיועד בעיקר לילדים קטנים, ובערוץ 10 להעביר את זה לשעה יותר מאוחרת מ6 בערב. אבל מה זה יותר מאוחרת, בעצם? 7 בערב זה בדיוק כמו 6, ואחרי 8 בערב זה כבר פריים טיים ורואים את זה יותר מאשר ב6 בערב, ואחרי פריים טיים, ב11 בלילה זה כבר מגוחך לשדר סדרה על מתבגרים. כבר עכשיו מצנזרים חלקים מהסדרה, דבר שככל הנראה פוגע, זאת לא הדרך. עד כמה שאני נהנית מהסדרה ולא נפגעת ממנה בשום אופן (היא לא מתייחסת לסיטואציות שאני יכולה להיתקל בהם יותר...), אני חושבת שהיא בנויה בצורה לקויה. קהל היעד נפגע ממנה, מי שיכול להינות ממנה בלי להיפגע נרתע ממנה (בכל זאת, גם טלנובלה וגם שמיועדת לילדים!), ההורים מבועתים וכל הרעש הזה רק גורם לפופולריות הסדרה להתגבר עוד ועוד. וואלה, אני שמחה שאני לא צריכה להתעסק בדילמה הזאת למחייתי

liti

New member
למרות זאת- משכנע מאוד!

כשקראתי את הקטע, שאלתי את עצמי האם עברת זאת בדרך כלשהי? זאת אומרת- גם אם הקטע אינו עלייך- האם היכרת מישהו (או מישהי) שהיתה או שיש לו בולמיה ברמה כל כך מתקדמת? (ואגב, ראיתי שיש סקר חדש- נחשו מה הצבעתי?
)

אודרינה

New member
לפעמים יש בזה מן ההנאה...

לחשוב מה יקרה אם לא נאכל כמה ימים, לפעמים בטעות כשלא מספיקים ופתאום תחושת הרעב נעלמת והבטן נדבקת לגב, אני חושבת להמשיך באופן יזום את ההרעבה. ואז נכנעת לריח בשר (צימחונית בפוטנציה) או לריח במבה, וחושבת שאחת ההנאות הגדולות יותר הן עוגיית ריבה בבוקר... מאי, אני מאוד נהנית מהפורום שלך והפעם החלטתי להגיב..
- הממממ... יאמי!!

MayRosen

New member
../images/Emo25.gifאז קודם כל שלום רב לך

וחן חן על התגובה והמחמאה גם אני כמוך לעיתים נהנית לחשוב על אי אכילה אבל תוך דקות ספורות זה עובר ואני כבר אוכלת או כדברי: עדיף להיות שמנמנה ובריאה מאשר רזה וחולה!

למעלה