אני?! מוכרת!?!?

סיון200

New member
אני?! מוכרת!?!?

הי לכולם אני משווחררת כבר 3 חודשים.. ועד כה עבדתי בקייטרינג.. (עבודה יותר פיזית) הגעתי למצב שאני ממש לא בנויה לעבודה פיזית שכזו אז התחלתי לבדוק עוד אופציות.. עברתי בין חנויות עד וביררתי על עבודה לפני כחודש התחלתי לעבוד בפוקס בתור מוכרת מה שכן גילית שזו עבודה מאוד מהנה ושאני נהנת לעבוד עם לקוחות . בהתחלה הייתי דיי המומה מעצמי שמצאתי עבודה שבשלב זה של חיי מספקת אותי . ואפילו המנהלת שלי הייתה ממש מרוצה כי עשיתי מכירות ממש גדולות. לפני כשבוע בערך המנהלת שלי באה אליי ואמרה לי שהיא חושבת לקדם אותי לתפקיד אחראית משמרת וזה רק אחרי פחות מחודש של עבודה בסניף. כול כך שמחתי ואני ממש רציתי את התפקיד הזה אבל אני ממש חוששת שאני לא יעמוד בו הוא מצריך הרבה דיבור ואנשים מה שנקרא עם "פה" עם למשל תבוא לקוחה ותתחיל להתווכח איתי אני לא אדע איפה לקבור את עצמי. המנהלת שלי אמרה שהיא רוצה להעביר אותי אבל בתנאי שגמגום שלי יופחת ומה שאני יודעת לא קורה ביום המצב פשוט מתסכללל אני ממש ממש רוצה את המשרה אבל עם הרצונות האלה יש גם חששות. ומה עם המנהלת הקשוחה שמעל המנהלת שלי מה היא תגיד על זה?! ולחשוב שאני אצטרך לדווח לה במסגרת התפקיד כול יום בטלפון על מצב המכירות. (ושלא תבינו לא נכון אני מגמגמת ממש לא קל.. ) מעבר לזה יש לי עוד דילמה שגם בה אני שוברת את הראש חשבתי ללמוד עיצוב גרפי זה דבר שאני דיי מתחברת אליו וגם הבנתי שלא מצריך הרבה דיבור.. מה אתם לומדים..ועובדים?!?! האם לגמגום היה השפעה בבחירת המקצוע-לימודים??

אני הייתי מציע לך

ללכת על זה. תגידי למנהלת שלך שכל מה שתלוי בך יבוצע וינוהל על הצד הטוב ביותר, ומה שלא תחת שליטתך (כמו עוצמת הגמגום לדוגמא), כולך תקווה שיהלום את דרישות התפקיד. אין לך מה להפסיד. אני בטוח שבמידה והמנהלת של המנהלת לא תהיה מרוצה, במקרה הכי גרוע יחזירו אותך לתפקיד של היום, שלפי דבריך את די מרוצה ממנו. ולגבי המקצוע, מצטער, אני לא מכיר את התחום אבל לא נראה שיש סיבה שלא תלמדי עיצוב גרפי אם זה מה שמושך אותך.

סיון 200

למה שלא תגידי למנהלת שלך את כל מה שאמרת כאן? את חייבת להיות פתוחה איתה. אין לך מה להפסיד. אני בטוח שאם תהיי פתוחה איתה ותספרי לה על כל החששות והדאגות שלך היא תעזור לך. לב.

av100

New member
בשלב הזה תלכי על זה

רק תרויחי מזה אין לך מה להפסיד אבל כבר בעתיד הקרוב הייתי מאוד מציעה לך לא לאבד זמן וללכת ללמוד תבחרי תחום שמעניין אותך ולא תחששי מהדיבור אם את מרגישה טוב עם מקום העבודה סביר מאוד שהגמגום יפחת עם הנסיון והעלאת בטחון עצמי אנשים מגמגמים עובדים ולומדים בכל תחום מה שאת חושבת ולא חושבת מקצועות רפואה,אנשי הייטק,מורים,עובדים סוציאליים וכידוע אפילו עורכי דין

av100

New member
המשך

לימודים למקצוע מבוקש לרוב מקנים לך יתרון בשוק העבודה(שמפצה על קשיי הדבור) ולרוב מקל להגיע לסביבת עבודה יותר מאתגרת ונוחה בשלב הזה תשקלי גם לעבור קורס טיפולי בגמגום אל תחששי, כל יום בשבילינו זו התמודדות אבל אם תקחי את זה נכון ותראי בכך אתגר תהיי מסופקת מזה שהגמגום לא עוצר אותך מלעשות מה שאת רוצה

shoshyyy

New member
סיוון היקרה

שמי שושי, בת 25. אני מלצרית וסטודנטית לע"ס וגם מגמגמת. לא הולך ביחד? זה מה שאני חשבתי לעצמי גם בגילך. אניאומרת לכי על זה , ברור שיהיה קשה , מלחיץ, מאתגר, אבל תלמדי מזה המון, בעיקר על עצמך. הפריע לי התנאי של המנהלת שלך, את צריכה להודיע לה שאת לא יכולה להפחית את הגמגום שלך ואם זה לא מתאים לה אז זה בסדר. גם ככה המנהלים והעובדים עושים כמעט את אותה המשכורת אז זו לא שיפור משצעותי בשכר. בקיצר - לכי - תתפרעי - תהני - תבכי - תתנסי - הכול!!!!

אאורן23

New member
אני אספר לך (ולכם) סיפור

גם אני השתחררתי מהצבא והתחלתי לעבוד במסעדה בתור טבח לאחר חודש של עבודה שהשאירה את כולם עם פה פעור הפכתי לשף של המסעדה ותאמיני לי זה דורש לא פחות דיבור הייתי אחראי עם 6 עובדים, הייתי עובד עם ספקים בקיצור דיבור נון סטופ ועוד במצבי לחץ לא אנושיים ותאמיני לי יש לי את הגימגום אחד הכבדים בפורום אולי הכי כבד. בכל אופן הגמגום הפריע מאוד אבל פיציתי על זה ביכולת וכישרון מרשימים. בקשר לשאלה שלך, כן הגמגום יכול להשפיע בבחירת עבודה אבל מה שיותר ישפיע זה היכולת והכישרון שלך. בגלל הגמגום לא המשכתי במקצוע כי ידעתי שבעתיד לא אוכל להגיע לטופ בגלל זה ואני אחד שתמיד רוצה להגיע לטופ וכמו הרבה דברים בחיים הגמגום דפק לי גם את זה אז הפסקתי. עכשיו אני לומד תואר ראשון בהנדסת תוכנה, לא משהו שאני ממש אוהב אבל משהו שלא מצריך דיבור, ככה שבסך הכל בחרתי מקצוע שהגמגום אילץ אותי לבחור אבל עדיין זה מכובד מאוד (אפילו מאוד מאוד) עכשיו לעניינך: לדעתי תקחי את המסרה אבל לפני כן תשבי עם המנהלת ותסבירי לה שיהיה לך קושי קל כדי לרכך מראש בעיות שאולי יקרו וישר אחרי שתספרי על הקושי תוסיפי גם שאת חושבת שאת יכולה לבצע את התפקיד יותר טוב מכל אחד , ככה היא תשכח מהקושי מהר אבל עדיין היא לא תשכח כשהוא יהווה פקטור והוא כמו שאמרתי, ירכך.

p o l e g

New member
מוכרת ועוד איך

היי סיון שמי דימה, בן 26, מגמגם מגיל 6, מעצב גרפי (ארט דיירקטור) בוגר ויצ"ו חיפה. תקשורת חזותית זה תחום מעניין ומאתגר בכל פעם מחדש. לדעתי, בין המקצועות הבודדים שממש גורמים לך להתלהב מהעבודה ולרצות לעבוד עוד ועוד. את לא לגמרי צודקת במחשבה שהמקצוע אינו מצריך הרבה דיבור. את צריכה לשווק את המוצר שאת יוצרת מול המנהל הקריאטיבי שלך (ממש להכין מצגת שלמה ולהציג אותה בדרך משכנעת), במקרה והוא אישר את העבודה, גם מול הלקוח שמצפה להרבה הסברים ושיכנועים. הלימודים עצמם מצריכים הרבה דיבור. בתחילת כל שיעור את עומדת מול כל הכיתה ומרצה כמה דקות על שיעורי הבית - לא פשוט לאדם מגמם אך ניתן לביצוע. בקשר למשרה שמציעים לך -לכי על זה! תשתדלי להקרין ביטחון עצמי (אף למעלה, עמידה יציבה וזקופה, לבוש הולם) והאנשים פחות יתעסקו בגמגום שלך, מניסיון אישי. את מוזמנת להגיע למפגש הייד פארק הקרוב, אני אהיה שם, אשמח לספר לך עוד על תחום העיצוב והפרסום (אני עובד ב"גיתם BBDO ואחראי בין היתר לסלקום, שופרסל, אורביט ועוד רבים וטובים) . בהצלחה בכל מקרה.

סיון200

New member
סוגי עבודות

אני מחפשת בנרות ללמוד איזה מקצוע מעניין שהוא גם מקצוע מבוקש אני יצרתית מאוד אבל אין מה לעשות אני חייבת להיות מציאותית לחשוב על העתיד. אני מחפשת מקצוע לימוד שלא מצריך הרבה דיבור אולי יש לכם הצעות?!? במה אתה עובדים??

שמחה99

New member
האמת... ../images/Emo13.gif

לא כל כך הרבה מקצועות דורשים דיבור ברמה של קריין חדשות
... יש מבחר די גדול. לכי על מה שאת אוהבת, על מה שאת נמשכת אליו, מה שאת טובה בו. אני לומדת ראיית חשבון. אבל שוב, בעבודה זה לא רק אני והמחשב. יש הרבה תקשורת עם אנשים... עדיין לא עובדת בזה, כך שאני לא יכולה לספר לך התמודדויות.
אני מתנדבת בהתנדבות שדורשת רק דיבור. זה היה מן אתגר כזה שהצבתי לעצמי. מציעה לך למצוא לך משהו כזה כדי להעלות לעצמך את הביטחון העצמי, ביטחון שמותר לך לגמגם ובכל זאת ישמעו אותך. בדרך אגב זה גם מוריד את רמת הגמגום.
אם תרצי, אין זו אגדה! את תהיי טובה בתחום שלך, וזה יפצה אותך. יעריכו את המקצועיות שלך וישכחו מהגמגום.
ובהזדמנות זו - - - עדיין לא ברכתי אותך על הצטרפותך
לילה טוב

av100

New member
עכשיו אני יודעת

לפחות מה את לומדת
כניסה ליומנך קצת בילבלה אותי אבל עכשיו זה מסתדר

av100

New member
אני כמעט ולא נכנסת לתיבת דואר שלי

בבית עכשיו אכנס

שמחה99

New member
לא זה

חששתי שלא אהיה מובנת. כתבתי לך בעבר מה אני לומדת. כנראה שכחת.

av100

New member
אחד משניים../images/Emo4.gif

כנרא שפשוט יותר מרתק אותי לעשות הסקות לוגיות מפיסות מידע
או שאני כבר נכנסת לגיל הסניליות

NON11

New member
ברור שללכת על זה! ובגדול.

אם את רוצה להמשיך לעבוד ועדיין לא להתחיל ללמוד, אז ברור שלהיות אחראית משמרת! ואם את מגמגמת... לא נורא, שיתאזרו בסבלנות. את יכולה להיות העובדת הכי טובה - לא למרות הגמגום, אלא בגלל הגמגום. את בטח תתני מעצמך הרבה כדי להוכיח לעצמך שאת מסוגלת. להוכיח גם למנהלים, גם לעובדים הנוספים וגם ללקוחות. אם את רוצה להתחיל ללמוד... באמת עדיף מוקדם ממאוחר, גם בנושא הזה, אל תמנעי מעצמך ללמוד משהו רק כי הוא מצריך דיבור. לדבר את יכולה, רק קצת פחות ממושלם - לא נורא. אני מתכננת ללמוד הנדסת תוכנה ולא בגלל שזה לא מקצוע "דיבורי", בגלל שעולם התוכנה מעניין אותי, הוא מן קסם . אז המון בהצלחה לך ב-כ-ל דרך שתבחרי, ותזכרי שלאחרים, מבחוץ, זה נראה דבר כל כך שולי. : )

שמחה99

New member
שמתי לב

שהרבה מגמגמים בוחרים בהנדסת תוכנה. או לחילופין, יש הרבה מהנדסי תוכנה מגמגמים (הכל יחסית לאחוזם באוכלוסיה, כמובן). רק מתוך המרצים אצלנו למחשבים איבחנתי שני מגמגמים... מגמגמים אנשים מוכשרים

av100

New member
אני כשהתחלתי ללמוד

לא חשבתי על זה איך אני אדבר כשאתחיל לעבוד כשכבר למדתי התחלתי לפחד אבל כבר לא היה מה לעשות קפצתי למיים והתחלתי לשחות , בהתחלה לא היה קל אני רוקחת אחראית בקהילה דיבור עם לקוחות וספקים בשבילי זה עכשיו סיטואציית דיבור הכי נוחה ושוטפת מהכל! עם ממונים,עמיתים וכפיפים יותר קשה ומשתנה לפי המצב אני מסתדרת מצויין עם כל מצבי התקשורת האלה למה שלא הייתי מאמינה בעברי בהצלחה בכל אשר תפני !

למעלה