אני מודה !

איש-ילד

New member
אני מודה !

אני מודה. אני מודה שטעיתי. אני מודה שטעיתי כאשר חשבתי שיש סיכוי. אני מודה שכיום, המעשים שעשיתי לטובת השלום נראים בעיני כמעשים עם שמץ של...בגידה. בגידה בעמי, בגידה בבני-משפחתי בגידה בערכי-יסוד של מוסר, של אנושיות, של בני-אדם. שגיתי. שגיתי בעצימת עיניים. שגיתי כאשר לא רציתי לראות שאין סיכוי. שגיתי בכך שהייתי חייב שיפקחו את עיניי בכוח, בפצצות, במטעני-אדם, בגופות נערות בדרכן לדיסקוטק, בגופות ילדים. שגיתי כאשר הושטתי אצבע מאשימה כלפי אחי היהודים. נכנסתי לפורום הזה בתקווה שכאן, אולי כאן אמצא אי של שפיות. אמצא מקום שבו התקווה תוכל לחדש את עצמה, להיבנות מחדש. אך צר לי. שוב טעיתי. הכל כל כך חד-צדדי. הביקורת העצמית. הסתכלות על מציאות ולא מדומה. הרצון ללכת - לקראת. ההסתה... ההתלהמות... השקרים... השנאה! כן, השנאה. וממש לא קשה לדעת למי שייכת כל שורה. ערבים יקרים. אתם הפסדתם. אתם מפסידים. אתם תפסידו. הפסדתם, מפסידים ותפסידו את מעט התמיכה שעוד נותרה את מעט התקווה שמנסה בכוח להתקיים. רק הבעיה היא שההפסד שלכם - הוא גם שלנו וזו הטרגדיה שלנו.

all

New member
אתה טועה ידידי

אך אינני אומר שהטעות שלך היא בהסתכלות שלך על מצב העניינים נכון להיום. בזה אתה דווקא צודק בהחלט. במה אתה לא צודק, בכל מיני קביעות סופיות שלך. בראיה קצרת הטווח שלך. בהיותי ילד, אבי הרוחני היה "סלמן" גשש בדואי בעל חכמת חיים של..... האמת אין לי מילים. יום אחד כשהייתי בן 15 פרץ בינינו ויכוח, אינני זוכר על מה הוא היה, אבל זה לא היה עניין פוליטי (ב-1980, פוליטיקה לא היתה עניין לילדים). ואז סלמן צעק עלי - "אתם היהודים שהגעתם מאירופה רוצים הכל מהר ומייד"! "תראה את העץ הזה, תראה את ערוץ הנחל, תראה את הצוק הזה". "אתה מסתכל בדברים שהיו כאן מאז שנברא העולם וכועס עליהם שהם לא מתאימים לך" זמן ידידי, השלום כן יגיע, אולי לא בימי חיי או חייך. אבל למה אתה חושב שיש לזה תאריך יעד? הרי כל מי שחיי בארץ הזות החל מ-1900 (אם לא לפני) עד היום נלחם מגיל 18 עד גיל 53. אז למה החלטת שזה ישתנה דווקא היום? כי היום יש לנו יותר כסף? כי אנחנו מעצמת היי-טק? כי יש לך בית נחמד יותר וחיים נחמדים יותר ולא בא לך שזה ייפסק? זמן, השכנים שלנו זקוקים להמון זמן ע"מ להבין שהם נלחמים בתחנות-רוח, שאין לנו כל כוונה ללכת מכאן. הם זקוקים לזמן ע"מ להבין שאנחנו הוא לא האויב האמיתי שלהם! והם זקוקים לזמן ע"מ להבין שברגע שהם יפסיקו להלחם גם החיים שלהם יראו טובים בהרבה. אז אל תגיד שלא יהיה כאן שלום, תגיד שהוא לא נראה באופק מהמקום בו אנחנו עומדים כרגע.

איש-ילד

New member
all ידידי, דברים חכמים אמרת

כן, נכון, כל מילה - מילה בסלע, כל משפט - מים חיים ואני לא אומר זאת רק בלשון מליצה אלא מתכוון לכל מילה. ידועה ומוכרת לי חוכמת החים של אותו "סלמן", חוכמת חיים שנלמדה במשך דורות, נלמדה והועברה מאב לבן וכן הלאה והלאה... חוכמת חיים - שלנו יש הרבה הרבה מה ללמוד בה. אך כל כוונתי היית ל"עולם שלי", לעולם שאני חווה ואחווה, לאותו עולם שמבחינתי החל את קיומו עם לידתי ויסתיים לאחר מותי - שהרי אין לי עולם אחר. ושם, בעולם הזה - בעולם היחיד שיש לי שם אני מאוכזב, שם, ראיתי שטעיתי.

למעלה