אני מודה

gut nacht

New member
אני מודה

אני מודה לכל אלו שראו ביום הבחירות יום לטיול ושכחו ללכת להצביע לכל אלו שהיו אדישים לחובתם להצביע לכל אלו שהותירו את אזורי הקלפיות לשליטתם הבלעדית של שס ליכוד איחוד לאומי ועם אחד לכל אלו שלא טרחו לשכנע חברים משפחה ומקרים ללכת להצביע תודות לכל אחד ואחד מכם יש למרצ אך ורק 6 מנדטים ולא כפול

iceviper

New member
אוווף,הכנסת אותי שוב לדיכאון ../images/Emo10.gif

אני עדיין מאמין שמרצ תזכה ב-7 מנדטים.קולות החיילים וכו'. ואגב,אני הצבעתי (חצי נחמה?
).

Asaf p

New member
דע לך שאתה טועה

לולא אחוז הבחירה לא היה נמוך והיה גבוה יותר , המפלגות הגדולות הן אלה שהיו מתחזקות, קרי העבודה+הליכוד. וזה כי ידוע שמצביעי המפלגות הקטנות הם "אוהדים שרופים" לעומת המפלגות הגדולות שבוחריהן לא ילכו אחריהן בעיניים עצומות. (אגב- הפרשנות הזאת נתמכת ע"י מומחים). אני חושב שאלה שלא הלכו להצביע הם אנשי מרכז-ימניים שלא היה להם למי להצביע, לא למצנע שפנה אל השמאל הסהרורי, לא לשינוי מפלגת השנאה ולא לליכוד שהדביקו לו תדמית של שלטון מושחת. לכן לדעתי, מרצ דווקא יצאה בזול מכך שאנשים לא הגיעו לקלפי.

לא זו הדרך

הדרך היא להבין את מה שקרה ולהפיק לקחים היכן מרץ איכזבה את אלו שהצביעו לה בעבר והיום עברו לשינוי. אני אומר לך שלישיבה של מרץ עם החרדים ב 99 הייה חלק גדול במפלה. נראה שהבכירים במרץ גם היום לא מבינים את זה. אחרי טילטול שמרץ תעבור ובמיוחד טלטול פרסונאלי אני בטוח שיחזרו אליה והיא תהיה יותר גדולה ממה שהיא הייתה אפילו בעבר.

לא פוסל אותם בכלל

חלק ממצביעי מרץ נמצאים במרץ בעיקר בזכות הצד המדיני וחלק בזכות הצד החברתי- הפרדת דת ממדינה וזכויות אזרח אשר הודגשו במצע של מרץ והיו דגל של מרץ. אותו סטודנט שאמור ללמוד בחינם נאלץ להמשיך לעשות מילואים, לשלם שכר לימוד, לעבוד לפרנסתו, לשלם עוד מיסים על עבודתו, בשבת אין לו תחבורה ציבורית, הרבנות מאמללת אותו שהוא רוצה להתחתן, ואילו חברו מבני ברק לא עושה צבא ולא מילואים, לא משלם שכר לימוד, ומקבל דמי כיס ומשכורת מהמדינה, אותו סטודנט אם זה הפריע לו הצביע מרץ. ברגע שמרץ העדיפה ב 99 את הצד המדיני על חשבון הצד החברתי היא פתחה את הדלת לשינוי ואיכזבה חלק מבוחריה.

hilaloni

New member
אלו לא הלקחים

מרצ היא מפלגה עם אידאולוגיה. אנחנו לא אנטי, ולא "מסרבים לשבת עם..." כמו ילדים קטנים (רמז ל...) זה היה צעד נכון, כי מתוך הממשלה יוסי שריד כשר החינוך העביר הרבה כספים לחינוך הממלכתי כמו שצריך. הבעייה היא שהעם לא בשל כרגע לשמאלנות האמיתית של מרצ, וכל השאר תירוצים. אבל זה יגיע, נחזור לשפיות והשמאל יתאושש. זה רק יקח קצת זמן.

זהו שלא

מ 99 מרץ הצטיירה בעיני רבים כחסרת חוט שידרה אשר מוכנה למכור את האידיאולוגיה שלה תמורת מצע מדיני במיקרה הטוב, או כיסאות במיקרה הרע. אם מנהיגי מרץ יסרבו להביט לאמת בעיניים, אז התאוששות השמאל תיקח יותר זמן.

asi1975

New member
מרצ נשארה מרצ

אנחנו אלו שהשתנינו או שלא . העם חושב שהיה פה כ"כ טוב בשנתיים האחרונות הוא כנראה ממש עיוור או סתום. יש את הפרסומת של הכושי שצועק:wake up וזו ההרגשה שלי שצריך פה איזה כושי כזה לכל מתיפייפי/מצביעי/עיוורי שרון שיצעק ויעיר אותם מהשינה. באשר למרצ אם מישהו היה טורח לעיין במצע שלה היו מבינים שמרצ רוצה בשינוי חברתי וזה מה שצריך פה ודחוף!!! לפני כל "שינוי" בביטחון ("שראינו איזה שינוי בבטחון היה פה בשנתיים האחרונות"). אני כסטודנטית בישראל רוצה שינוי בחינוך ובסדרי העדיפויות של הכסף של המדינה שזורם להתנחלויות ולדתיים. די נמאס!!!

אבל זה היה המצע גם ב 99

אנשים יודעים שהיה כאן רע. אלא ממצביעי מרץ שהצד של הפרדת דת ומדינה והצד החברתי הם הסיבות שהם מצביעים מרץ, כבר לא האמינו לה יותר ולכן עברו לשינוי.

בוב7

New member
לישיבה עם החרדים

אין חלק במפלה. המפלה החלה כאשר מר"צ בהובלתו של יוסי שריד שיתפה פעולה עם החרדים בגרוש שולמית אלוני. עוד אז הייתה מר"צ צריכה להתפטר כולה מן הממשלה.לתמוך בשלום ובהסכמים מתוך הקואלציה אך לא למכור את שולמית אלוני בעבור נזיד עדשים. מרגע שיוסי זרק את שולמית אלוני החלה ירידה הדרגתית. כמובן שהכל חזר ליוסי פי שלוש.ש"ס בעטו גם אותו ממשלת ברק וגם אז מר"צ לא התפטרה כולה.וכמובן שאין צורך להזכיר את יום האתמול.מר"צ לא נפלה בגלל שישבה עם ש"ס אלא משום שלא נלחמה על עקרונותיה והפכה לעוד מפלגה שחבריה חוששים לכסאם והאופוזיציה אינה נאה להם.

בוב7

New member
זו לא הישיבה עם החרדים

אפשר לשבת עם חרדים ולהלחם על עקרונותיך.מר"צ שידרה חולשה ופחדנות פוליטית מאז עזבה שולמית אלוני והכל ברוח מפא"י הישנה והעבודה-בשם המישרות והג'ובים.

הציבור לא קנה את זה

איזה מלחמה על עקרונות ? הפירורים שהציבור החילוני קיבל בזמן ממשלת ברק 99 ?

בוב7

New member
מה פתאום?

אתה מדבר על הקישקושים של ברק על מהפכה חילונית? גם אני לא קניתי את זה. ואם אתה לא יודע על איזה עקרונות אני מדבר,פשוט לך וקרא את המצע. הבעיה עם המצע של מר"צ היא שהוא נזנח על ידי מר"צ עצמה וכשמר"צ לא עמדה מאחורי הדברים שהטיפה להם ברגע שטעמה את טעם הכסא גם אחרים כבר לא מאמינים לה.

metro1

New member
אני שמעתי את מיכאל חשין מדבר ../images/Emo39.gif

אני שמעתי את מיכאל חשין מדבר על הרעיון להטיל קנס על מי שלא יצביע לכנסת ביום הבחירות. אני חושבת שזה רעיון מצויין ומסתבר כי הוא תקף במדינות מערב אחרות. אם כבר קמה ממשלה אז עדיף שהיא תהיה כזו שבטוח נתמכת ע"י העם ברובו המוחלט והיא לא תוצר של קבוצות חברתיות מסויימות שמגיעות בהמוניהם לממש את זכות הבחירה (וכל הכבוד להן אגב) בהשוואה לאחרות שמעדיפות את הקניון ואח"כ מתלוננות לאורך כל משך הקדנציה. למה לא להטיל פתק בקלפי, ענין שאורך כמה דקות, ואח"כ להיות חופשי לאורך כל היום?

לחלק זה יותר מכה דקות...

למשל, סטודנט שגר במעונות או בדירה שכורה ליד האוניברסיטה, ורשום בקלפי שבעיר של ההורים שלו שיכולה להיות רחוקה משם עשרות קילומטרים ויותר...

metro1

New member
תאמין לי מי כמוני יודעת ../images/Emo9.gif

תאמין לי מי כמוני יודעת. אני הייתי צריכה להגיע מתל אביב לאילת. כוונתי היתה כי עצם ההצבעה לוקחת דקות ספורות. מעבר לכך אנשים שיכלו להצביע בקרבת ביתם לא הגיעו והעדיפו יום עם המשפחה ללא הפרעה. אני באמת חושבת שכולם צריכים להצביע וצריך לעשות שימוש בשיטת הקנס.

למעלה