אני מודה שזה מגיע

kiticat

New member
אני מודה שזה מגיע

בגלל שאני באמצע ניתוחי כמה שירים לכבוד הבגרות שלי, אבל בכל זאת התעוררה בי השאלה.... בין השאר, אני לומדת על שירי זהות, ומביניהם יש שניים שעליהם אני מהרהרת. כורכום של שדות של זלדה, ואורן של לאה גולדברג. האמת שעל אותו משקל- החוח גם של גולדברג. למה המשוררות בחרו דווקא בנוף של צומח? כלומר, לא יותר טבעי לתאר אותו בדרכי חי? שהרי דרכו של חי היא לנוע ולזוז וכאן מדובר על תנועה מארץ לארץ. ועוד דבר, שתי השירים האחרים נכתבו על ידי גברים, ושתי אלה על ידי נשים. שירי הנשים מתקשרים לצומח בעוד שהגברים בוחרים בדרכים הרבה יותר פשטניות (תיאור ישיר, או תיאור הומריסטי) לתיאור זהותו של האדם.... זה לא מעיד על משהו שקשור במיניתו של היוצר?

Crazy_Bitch

New member
בצמחים אני לא מבינה...

אבל בקשר למין של הכותב, יש כל מיני מחקרים וסקרים שנעשו על זה. אני לא יכולה להבטיח, כי שמעתי את זה די מזמן, אבל נאמר שרוב הגברים לא כותבים על גיבורה. נשים ככותבות, לעומת זאת, יש להן פחות בעיה לכתוב על הגיבור כגבר, למרות שגם הן לרוב כותבות על נשים. מה שגם מעניין הוא שכאשר הגיבורה היא אשה, קורה הרבה הסיפור משתמש בנשיות שלה וסובב סביבה, בדרך כלל בצורה פמיניסטית-
. אותה תופעה לא ממש מתרחשת אצל גברים...

kiticat

New member
את מתכוונת

שגבר לוקח את הגבריות ואת האופי שלו כמובן מאליו בעוד אישה חיה ומודעת לנשיותה בכל רגע מהיממה?

rigoletto111

New member
הייתי מסתכל על זה אחרת

לאה גולדברג נולדה וגדלה בעיר קובנה שבליטא. זו עיר שמוקפת צמחייה ויערות. היא מאד אהבה את הטבע, כפי שעולה מספריה, כמו הרומן האוטוביוגרפי "והוא האור" (ולא היתה לה בעייה עם העולם ה"גויי" הזה, להבדיל מסופרים אחרים). ולכן לא מפתיע שהיא כתבה על האורנים, שנמצאים גם שם וגם בארץ ישראל.

Crazy_Bitch

New member
לרוב, כן

זה לא אבסולוטי, אבל אצל גברים, בספרות ובכלל, אין את האזכורים התמידיים לזה שהגיבור הצליח למרות שהיה אנדרדוג. נשים לעומת זאת, בכל סיטואציה, וניקח למשל אשה מוכה- בספר שמדבר על כך היא תצא ממצבה תוך מאמץ פמיניסטי קשה, יקרה הרבה שהיא תעזר באשה אחרת שמכירה את המצב ובלה בלה בלה. כאשר הגיבור הוא גבר, הכל סובב סביב התכונות והפנימיות שלו... טוב זה קצת לא ברור, אבל זה מה שיצא לי. סליחה.

למעלה