אני מודאג

Weazelon

New member
אני מודאג

באבלס אתמול בקושי התעוררה וישנה בערך 24 שעות עם התעוררויות פעמיים של 5 דקות כל אחת. היא השמיעה קול לחשושי כזה לפני שהלכה לישון בפעם אחת שהתעוררה, יכול להיות שהיא חטפה מכה מהספה כשהזזנו אותה, אנחנו לא בטוחים, היום ניקח אותה לוטרינר רק כדי להיות בטוחים. ברמת העקרון במידה ואין לה שום דבר בריאותי, היא נראית ממש בדכאון :( היא כבר חודש ופשוט מסרבת לשחק. פעמיים שמענו אותה צוחקת וזה הכל, היא יחסית נשכנית כי מבחינת כשנוגעים בה רוב הפעמים מציקים לה, והיא מעדיפה לברוח ולהסתתר מתחת לספה ולהשאר שם שעות. בנוסף ביומיים האחרונים היא התחילה להסריח יתר על המידה, אני מאוד אוהב והתרגלתי לריח שלה דווקא, אבל הריח הזה כאילו היא עשתה פיפי על עצמה או משהו בדומה, הייתי רוצה לקלח אותה, אבל אני לא כל כך יודע איפה אפשר לקנות ואיזה שמפו מתאים, אני אשמח לקצת עצות. בברכה, Weazel.
 

The Shablool

New member
../images/Emo4.gif

עצוב לשמוע שהיא מדוכאת. אני כמובן לא יודעת מספיק בכדי לייעץ אבל רציתי להביע תמיכה. עיקרתם אותה כבר? אולי זה קשור איכשהו? אצלי נראה לי שהנקבה פחות אוהבת ליטופים ונגיעות מהזכר וגם פחות משחקת (או לפחות משחקת בעיקר בלגרור דברים רכים למאורה). מה הוטרינר אמר? מקווה שתרגישו טוב ושהיא תחזור לשמוח ולקפצץ.
 

liss1989

New member
מוכר מאוד

גם אצלינו היה מקרה לפני כמה שבועות שטימור פשוט התחיל להסריח ברמות שפשוט התקשיתי לנשום..חשבנו שבגלל שיש אנשים חדשים בבית שכל היום מציקים לו הוא מפוחד או עצבני והפיץ ריח..עד עכשיו אין לנו מושג במה מדובר... אבל זה קצת פחות ריח עכשיו..עברו איזה שבועיים מאז.. בקשר למקלחת..יש שמפו מיוחד לחמוס שהצלחנו למצוא ב50 שקל..ממליצה מאוד ללכת על הריח של המלון -השמפו הירוק..כי קנינו שמפו צהוב עם ריח של פרח כלשהו, שהשמפו יותר מסריח מהחמוס עצמו..קנינו גם בושם בריח מלון בצבע ירוק מיוחד לחמוס..מידי פעם משפריצים עליו קצת..או על אזור הכלוב.. והמלצה למקלחת..לקחת גיגית גדולה ולמלא מים בחום שמתאים לקלח תינוק.. לשים טיפה שמפו על היד ולצחצח את החמוס:)..כמובן שצריך להכין כמה מגבות טובות מראש:) ובהצלחה, אל תדאג הריח יסתדר מעצמו אחרי קצת זמן..
 

zulli

New member
אז קודם כל עכשיו חורף

בחורף חמוסים ישנים יותר, לא צריך להתרגש מזה. כשישנים יותר משחקים פחות ובד"כ המשחקים הם באמצע הלילה כשכולם ישנים. בעניין הריח אפשר לקנות שמפו לחמוסים בחנויות חיות או שמפו למכרסמים קטנים. השמפו הזה מותאם לבע"ח ועדיף להשתמש בו מאשר בסבון ללא סבון של אנשים. יש 2 אופציות לניקוי - למלא אמבטיה במים חמימים - לחכות שהיא תעשה את הצרכים ואז להכניס אותה למים ולתת לה לשחות במים בכיף (חמוסים הם שחיינים מעולים!), לסבן היטב, לשטוף, לסחוט ולנגב טוב טוב טוב. אח"כ לשים מגבת יבשה או שתיים על הרצפה ולתת לה להתרוצץ בפנים עד לייבוש מלא. לא לנסות לייבש עם מייבש שיער - הם שונאים את זה. אופיה מהירה יותר היא מקלחת בכיור עם מים חמימים, סיבון, שטיפה ותהליך הייבוש הוא אותו דבר. אני לא יודעת אם באבלס מעוקרת או לא, אבל בגיל 6 חודשים חשוב לעקר את החמוסה, הן מבחינה בריאותית והן מבחינת הריח. יש חמוסים עם ריחות יותר חריפים ויש פחות, בכל אופן שווה להחזיק דיאודורנט לחמוסים, זה מאוד מקל על הריח וגם עושה את הפרווה מבריקה ונעימה.
 
למעלה