אני מה זה לא אוהב

למה...?

גם לא את הפרקים עם פרופסור מוריארטי בTNG למשל? אם היה קיים דבר כזה, תודֶה שזה היה יוצר בעיות מסוימות, לא?

טים ג

New member
בגלל

שזה לא הגיוני לדוגמה: ראינו בוויאג'ר שכל הדוקטורים עובדים בסוג של מכרה. לא היגיוני, מה לא היגיוני
הדברים הבאים : 1. אני בטוח שע"מ לכרות עדיף לעשות הולוגרמות של מכונות לא בני אדם. מה יכרה יותר מהר, הולוגרה של בן אדם הוא הולוגרמה של מכונה כמו T3
2. אם כבר הולוגרומות של עובדי מכרה, אז אין צורך באינטלקט של דוקטור. 3. למה ליצור הולוגרמות של עובדי מכרי כאשר יש עובדים זרים
(תאילנדים, סינים ...)

[TNT]

New member
בדיוק חשבתי על זה

יש להם מנועי וורפ משכפלים פיזרים מגנים ואין להם איזה מכונה לכרית משאבים יעילה יותר מאיזה הולוגרמה מסקנה אם איזמל או מה שה לא היה שם?

הסבירו את זה בפרק עם ד"ר צימרמן

הmark one, הגרסה הראשונה של הEMH, פעל לזמן מסוים בחלק מהספינות של סטארפליט, אבל הוחלט לדחות אותו בגלל יחסו הגרוע לחולים ותכונות מעצבנות אחרות. כדי לא לבזבז את ההולומטריקס שלהם, הוחלט שהם יועברו למשימות פחות חשובות, שבהם לא יהיה להם מגע עם בני-אדם, כגון כריית דיליתיום. הפרק הזה עוסק למעשה בשאלה הפילוסופית שהיא - מהו אדם? אני חושב שהתמודדות עם שאלות כגון זה הן אחת הפונקציות החשובות ביותר של מס"ב, ושל המדע הבדיוני בכלל.

itstzar

New member
אם הבנתי לגבי איזה פרק דיברתם

זה דווקא יותר מקביל לפרק בTNG שבו בדקו מה הזכויות של דאטה ואם מותר "מוסרית" לפרק אותו כדי ללמוד אותו ובעצם ליצור צבא של דאטות שיהיה בעצם עבדים (ברח ל השם של הפרק ואין לי כוח לבדוק :p )

PaladiN17

New member
אני שמח שלפחות מישהו זוכר..

איך בידיוק הכל קרה :).. ואני דווקא מצאוד אוהב את כל הפרקים שקשורים בבינה מלאכותית והזכויות שלהם ... והרי .. מדובר באמת בשאלות פילוסוופיות מרתקות ...!

itstzar

New member
כן, רק שיש קצת הבדל בין הפרק של TNG

(להלן : האיכותי) לבין הפרק של וויאג'ר (להלן : |צונזר| ) סתם, אבל פשוט בוויאג'ר ניסו קצת להכניס הומור, שאולי לא היה מתאים , לפחות לטעמי. או סתם כי אנילא אוהב את וויאג'ר וחולה על TNG

למעלה