אני מדוכאת

אני מדוכאת

שלום לכולכם! אני מיואשת שבורה ולא יודעת איך לצאת מהמצב הנורא שבו אני נמצאת, החלטתי לשפוך את הלב בפורום בתקווה שאקבל תגובות מנשים שעברו ארוע דומה, או מכאלה שבחוכמתם יאירו את עיניי ויפיחו בי תקווה לעתיד טוב יותר. לפני 4 וחצי חודשים בעלי קם ועזב את הבית בפתאומיות, זה היה הלם גם לי וגם לבן היקר שלי, שנינו הרגשנו שזה לא יכול להיות שמשהו לא היה בסדר, היה לנו בית מאוד שמח, מאוד ביחד, מאוד אוהב. בעלי טען שאין לא אף אחת, שהוא פשוט מאס במסגרת, רוצה לחיות לבד, מרגיש שהוא לא אוהב אותי, מרגיש שהיה לו רע - הכל נראה לי כל כך מוזר כי הרגשתי כל כך טוב בנישואין, הוא שדר המון אהבה, דאגה ואכפתיות. עם הזמן התברר שיש מישהי אחרת בחורה צעירה (11 שנה הפרש), יפה וחתיכה, עד אתמול הוא די הכחיש את זה, אבל אני יודעת שהם כמעט כל שבועיים נוסעים ומבלים בבתי מלון, לפני שבועיים הם עברו לגור יחד. את הילד שהוא כל כך אהב ודאג לו הוא שכח, הוא בקושי נפגש איתו, מסנן את השיחות שלו, מתנהג אליו בעצבנות (הוא היה אבא נהדר, מעורב, היו לו המון חוויות משותפות עם הילד). הוא גם כל הזמן משקר לילד ומסתבך בשקרים שלו, כי האמת מתגלה כל פעם. היום המצב שהילד לא רוצה קשר איתו, פוחד ממנו וכועס עליו. במשך הזמן הזה התקשרתי פעמיים לחברה שלו - ובשני הפעמים היא הכחישה כל קשר איתו - היא שקרה כל כך טוב שממש נפלתי בפח וחשבתי שאולי הוא היה איתה וכבר לא. המצב היה שפעם חשבתי שהוא איתה ופעם לא. גם לילד הוא נתן מידע מעורפל בנושא הזה. ביום ראשון בערב התקשרה אליי החברה שלו, כדי להתנצל על מה שקרה, ואמרה שלמרות שהיא אוהבת אותו היא נפרדת ממנו כי המצפון מייסר אותה - זו בעצם הפעם הראשונה שהייתה לי הוכחה ממש שהם אכן יחד, לא נפרדו, וחיים באושר (בזמן שאני והבן שלי מתייסרים כל כך). אני לא מאמינה לה לזה שהיא עוזבת אותו, כי גם בשיחה הזו גיליתי שהיא משקרת, למחרת גיליתי שהיא ניתקה את הטלפון בדירה השכורה שבה גרה - אני מסיקה שזה בגלל שהיא גרה איתו. השיחה איתה הייתה בעצם כמו סכין בלב - רע לי מזה, אני לא יכולה להתמודד עם המחשבה שיש לו זוגיות אחרת, אני מרגישה ששניהם משקרים לי ומנסים לתת לי לחשוב שהיא עזבה אותו - ואני לא מבינה מה המטרה. כואב לי הלב כשאני חושבת שמשהי אחרת נהנית איתו, חיה איתו, מקבלת ממנו אהבה - הכל איתו כל כך חסר לי. כל כך רע לי, אני לבד, אני מרגישה שהעצב שלי והדיבורים בנושא נמאסו על כל הסובבים אותי - ואני צריכה לעטות מסיכה שמחה וחייכנית כשאני במחיצת אנשים. יש כאלו שכבר אומרים לי בתקיפות שדי, שאני לא יכולה להתאבל על זה יותר, שאני לא יכולה להתעסק בזה - אבל זה אובססיבי אני חיה את זה 24 שעות ביממה, אני מודעת לזה שהבן שלי סובל מזה שאני כל היום מתעסקת בזה, אבל לא מצליחה להתגבר. גם הנושא הכלכלי מפחיד אותי, ממצב של שפע וחיים בלי חשבון, אני עכשיו במצב של חוסר, המצב המשפטי מפחיד אותי - תביעות, עורכי דין, עתיד מעורפל, גירושין - הכל עושה לי מאוד רע, אני מרגישה לא טוב פיסית, נדודי שינה, דפיקות לב מואצות, מועקה כבדה בחזה. הלכתי מספר פעמים לפסיכולוג (הפסקתי בגלל הכסף), לקחתי כדורי הרגעה בלי סוף והפסקתי כי אני חוששת מהתמכרות, אני מרגישה נורא. אני מרגישה שכלום לא ישתנה, אני מתייסרת שהבן שלי סובל, שהילדות המושלמת שלו התנפצה לרסיסים, שהוא חי עם אמא עצובה, אני יודעת שקשה לו ואני לא מצליחה להתגבר על היצר שלי להתעסק בזה כל הזמן - לבדוק איפה הוא, הוא כן איתה או לא וכו'. בנוסף לזה אימי נפטרה לפני 11 חודש בפתאומיות ואני מרגישה שלא התאבלתי עליה מספיק, לא עיבדתי את הפרידה הזו ונקלעתי לפרידה נוספת. אשמח לקבל תגובות.

seeyou

New member
במצב את לא עוזרת לבן שלך-

"אני מתייסרת שהבן שלי סובל, שהילדות המושלמת שלו התנפצה לרסיסים" את טיפלי-מי יטפל בו? את חייבת להיות חזקה אם ברצונך לשפר קצת את מצב הבן ושלך אישי. יש חיים גם אחרי גרושים! האב יהיה חייב בתשלום מזונות את תוכלי לעבוד-אפילו חלקית-בתנאי שמצבך הבריאותי יאפשר זאת. יוסי

sipor

New member
LIRAN1992היחיד היקרה.

כואב לשמוע את סיפורך אבל כבר היו סיפורים כאלה מעולם, ולמה אני אומרת את זה. כי די זהו. הוא עזב, וגם אם היה רוצה לחזור הייתי מציעה לך לא לקבל אותו, הסיבה די ברורה - לא? תתאבלי, תבכי - זה מותר לך, עברת משהו קשה. אבל הוא לא כל העולם ולא רק הוא ישמח אותך ויעשה לך טוב, ברגע שתביני שיש לך עוד הרבה דברים בחיים שכדאי לחיות עבורם תביני שצריך להמשיך הלאה. מתי? אחרי האבל, אחרי הכעס.. אחרי כל אלה. בנתיים , תני לעצמך לגיטמציה לכל , אבל זכרי ככל שתקדימי לצאת משם כך יהיה טוב יותר לך ולילדך האהוב. לדעתי הוא זבל של אדם שכך נהג במשפחתו וממשיך לנהוג ואין שום סיבה בעולם שכל כך תרצי להיות בקשר עם אדם קר לב ורע לב שכזה, שטיפת כבוד לא נתן לך. תנסי לקבל טיפול, גם אם זה דרך קופת חולים, את חייבת עזרה לצאת מהמשבר הזה הוא גדול עליך. תעסיקי את עצמך, צאי לחברות לבתי קפה קחי את הילד לבלות ותצאי מהבית. תהי חזקה, לחיים יש עוד הרבה מה להציע לך. הם רק מחכים שתתאוששי.

SIPOR היקרה

שלום ההגיון אומר שיש צדק בדברייך, אני מנסה בכל כוחי להתגבר אבל לשווא, העצב משתלט עליי. אני יוצאת עם בני לכל מיני מקומות אבל אני כבוייה, נרשמתי ללימודים כי צריך אבל אני לא בטוחה שאהייה מסוגלת להשקיע, הכל מפחיד אותי. נכון שהיום בעלי מתנהג אלינו באכזריות, אבל במשך 19 השנים שהיינו יחד הוא היה בן זוג נהדר ואין לי מלה רעה להגיד עליו. הוא היה גם אבא נהדר. עכשיו הוא כאילו אדם אחר. אני מתגעגעת לחיים שהיו לי, כואב לי על בני שגדל בלי אבא. אקח לתשומת ליבי את דברייך, תודה על ההתייחסות.

סיפור מוכר ולא חביב

בזמן האחרון נחשפתי למהלך דומה אצל שני זוגות חברים וותיקים שלי. שוחחתי עם שני בני הזוג. הגברים טענו שנישואיהם היו חסרי תוכן ואהבה שנים ארוכות, הנשים אומרות שלא הבחינו בכך. גם שם לגברים כבר צפתה אשה צעירה, שהוסתרה בתחילה. אם נלמד מנסיונם של חברותי, הרי יש לך סיבות טובות להתעודד: לאחר מספר חדשים של משבר, חברותי התאוששו להפליא. לאחת מהן עזרו לה מאוד מספר חברות קרובות (גרושות...) שנתנו לה תמיכה חזקה וכעין תחושת משפחה. חברתי התחילה לעבוד בכל הבא ליד (לפני כן אישה היה המפרנס היחיד) והיום היא משדרת חוסן ועצמה. גם חברתי השנייה התמודדה היטב עם המשבר. הפגיעה בילד היא בוודאי קשה מאוד. ילד במצב כזה מרגיש שאביו לא בגד רק בך, אלא גם בו. לעיתים קרובות הילד אכן מנתק את הקשר עם אביו עקב הכעס והפגיעה האנושה בדימוי של האב. נסי למנוע זאת, אם יש לך השפעה. אצל חברותי הקשר של הבכורים עם האבא נותק או נהרס והנערים (וגם האבות)סובלים מאוד. אני יודעת שזה קשה, אך לעניות דעתי חשוב לנסות להתעלות ולעודד את הילדים לשמור על קשר עם בן הזוג הנוטש, למרות הכעס והכאב, לטובת הילדים. קשה לי להצביע על דרך מסויימת לפעולה בעניין קשה זה .

למען הילד אם לא למענך ../images/Emo15.gif

את צריכה להיות חזקה. בעוד מספר שבועות לא תביני על מה התאבלת. את פוצחת בחיים חדשים, מרתקים, מעניינים . פתאום תוכלי לעשות (כמעט) כל מה שבא לך (בלי לשאול או לדווח) לבלות עם חברות. תראי כמה חברות חדשות תגלי. אחרי שהתגרשתי גיליתי פתאום שהביניין בו עבדתי (והוא ענק) מלא בגרושים גרושות, אנשים שהכרתי ולא שמתי לב בכלל ולא ידעתי שהתגרשו. בהצלחה, זה לא קל אבל כל יום יהיה קל יותר! את תראי!

נניח משהו היפותטי

נניח שמטאור פגע בביתך, הרס אותו עד היסוד ובעלך נפגע ונהרג. במצב היפותטי זה את תימצאי בבעיות כלכליות וקיומיות אמיתיות, אבל בשני הבדלים גדולים: 1. לא תרגישי נבגדת ו/או מושפלת 2. תדעי שאין לך מה לנסות לדבר על ליבו של המטאור שיבטל את הנזק ולכן תתחילי לשקם את חייך מהכרה וידיעה שאין לך ברירה אחרת. כאמור, סיפור היפותטי, אבל יכול לתת חומר למחשבה.

לא רק שם

New member
הנוסטלגיה לא עוזרת

אני מבינה בהחלט את מצבך. גבר שנוטש את משפחתו ללא הכנה מוקדמת, נפשית או אחרת. אין סגירת מעגל עבורך וזה קשה מאוד - אין לך עם מי לדבר ולשאול למה. התשובות שאת מקבלת אינן כנות ואין לך למי להפנות את טענותיך - כי אין מי שמקשיב. כואב לדעת שמישהו שאת עדיין רואה בו חבר אינטימי וקרוב מתנהג כך וקשה לך להאמין, בצדק, שזה אותו אדם ולא אדם אחר. לפעמים, מנסים להאשים את האישה האחרת - אבל כמה אפשר. רוצים להאמין שאנשים נפרדים כשרע ומנסים שוב ושוב, עד שאין יותר סיכוי ולא ככה. בכלל, את נשארת עם כל הכאב, הסבל, המצוקות (הנפשיות והכלליות) שלך ושל הילד - והוא באמצע אהבה פורחת ושם "ז...". איך אפשר לקבל את זה ולחיות עם זה. זה בלתי אפשרי להבנה, להפנמה ולהטמעה. קשה מאוד לצאת מהפינה שאליה הגעת, לשחזר את הביטחון העצמי שלך ולהתחיל לחיות - זה גם יכול להיות תהליך ארוך מאוד ומייגע לא מעט (מאבקים משפטיים וכלכליים). אין לך למי לפנות כי האדם הקרוב אליך ביותר בגד בך ולשאר נמאס לשמוע אותך בוכה, ואין להם בעצם מה להגיד על מנת לעודד אותך. תני לעצמך זמן. תרימי את הראש לאט לאט ותראי את האור בקצה המנהרה. יש שם אור, כי אדם שמסוגל להיות אדיש כל-כך ולהתעלם מכאבך - הוא לא האדם המתאים לחיות איתו ואת לא עשית כלום לעודד זאת. הוא פשוט פגש מישהי אחרת שהדליקה אותו. זהו. הוא אנוכי וחושב רק על רצונו וצרכיו הוא ומתעלם מכל דבר אחר. את צריכה לשכוח מהנוסטלגיה ולעבור לסטטוס של מלחמה. זה ידרוש ממך כוחות לא קטנים - אבל אם תחליטי שאת לא רוצה להיות הקורבן של צרכיו ורצונותיו ופשוט לוותר לו - אז, זה מה שתצטרכי לעשות ואולי משם תקום גאוותך. כן, לא להתבייש - באמצעות הנקמה. לא מגיע לו להינות. ואם כן - שישלם על כך. למה הילד שלך צריך לסבול ולהתעורר בלילה בסיוטים, בזמן שבעלך ישן בשלווה. קודם כל, תשיגי הוכחות לבגידתו - לעקוב ולצלם (לבד, באמצעות חבר או באמצעות בעל מקצוע), על מנת שלא יטען לשלום בית מאוחר יותר. את צריכה להכריז עליו כבעל מורד ואולי לבקש שלום בית וכל מה שיעלה בדעת העו"ד והייעוץ המשפטי שתקבלי. ממקום של כוח, תעשי את המו"מ שלך איתו ותראי לו שהוא לא דרך עליך. עוד צפוי לך סבל רב כשתשמעי מפי אהבתך את השקרים שיצאו מפיו, אבל הכאב הזה צורב ומפכך ודרכו את משתקמת. תדאגי שישלם על מה שהוא עשה - שישלם בכסף על מזונות לך, מזונות לילד, דמי טיפול, על טיפולים פסיכולוגיים שלך ושל בנך. תראי לו שהתנהגות כזו עולה (לך ולבן שלך בבריאות נפשית וכאב, ולו היא עולה רק כסף - ומזה כן אכפת לו). אל תתני לו גט בקלות - אם את כבר סובלת, תפני את הסבל לאפיקים שיעזרו לך ותגרמי גם לו לסבול קצת. כלכלית - אבל אם זה כל מה שאפשר. אולי מכך יתלמדו אנשים אנוכיים יותר להיפרד כמו בני-אדם ולא להפנות את הגב ולירוק על מי שהיה לצדך במשך שנים, כשאתה מוצא להם תחליף - ולא להשאיר משקעי שנאה וכאב בדרכם אל האושר. תמררי לו ולחברה שלו את החיים, שיבינו שלא נפטרו ממך בקלות. שהיא תלמד שלפרק משפחה זה לא כל-כך קל ומתגמל. אל תלחמי במחשבות שלך שעות רבות על הנושא - זה טבעי, מרפא וברור. ושוב, תני לעצמך את הזמן. אם את מרגישה מסוגלת להחזיר מלחמה - תעשי את המיטב ותנצלי את הכאב להישגים. תפני את הכאב לשנאה - אם במילא את מרירה - אז, לפחות שיהיה לזה אספקט חיובי. אם לא, תחושי את הכאב עד שלא תוכלי יותר ופשוט תשלימי איתו. זה חלק מתהליך ההחלמה. רק אז, ניתן להתגבר . בסוף, את תסלחי לו - את תביני שהוא קטן, אנוכי, טיפש ופחדן ושלא היה לו האומץ להתמודד אתך כמו גבר. אבל עד אז, את כבר לא תרצי אותו יותר בעצמך. אכן, פעם היה טוב (היה שקרי), אבל יכול להיות הרבה יותר טוב. בהצלחה.

נירילי

New member
אישה יקרה

קראתי מספר פעמים את מכתבך ,חשבתי רבות לפני שהחלטתי לכתוב לך תשובה ,את עוברת תקופה קשה מאוד ,מאוד ,וליבי ליבי אלייך ,אך אני חושבת שאת בסופו של דבר תתחזקי מהמשבר ולבסוף כאשר תתבונני אחורנית תביני שהרווחת ,אל תצאי למילחמות ,אין זה כדאי חבל על האנרגיות ,השקיעי את האנרגיות האלו לכיוון פריחה מחודשת של חייך ,ושל חיי בנך ,שחררי את בעלך לשלום ,לחצי לו יד אחלי לו אושר ובריאות ,הסבירי לו שאת מבינה את הרצון שלו לשינוי ותני לו ללכת ממקום של ניקיון ,שחררי אותו לחלוטין ,עימדי זקופה ,אפילו חייכי ,וכשתגיפי את דלתך לאחר לכתו ,תביני שרק מעמדה של ניקיון תצעדי לעבר העתיד ,התמידי לשמור על קשרי כבוד איתו כדי לשמור על בריאותו הנפשית של בנך ,זה חשוב מאוד מאוד ,שחררי אותו פשוט שחררי ,אני מאחלת לך שגשוג ופריחה לעתיד לבוא ,ומי יודע מה צופן לנו העתיד ,אולי תמצאי אהבה שתרווה אותך ותעשה אותך מאושרת ,את לא לבד אני לרשותך מתי שרק תרצי ,נירילי

נירילי

New member
רציתי להוסיף

עוד משהו שדי מכעיס אותי מאוד ,את כותבת שאנשים לא מעונינים לשמוע אותך יותר ,נימאס להם ,זה טיבעם של אנשים שמעציב אותי כל פעם מחדש אנשים לא מעונינים לשמוע דברים קשים ,ומצוקות של אנשים ,אין להם סבלנות ,אני פגשתי בכך הרבה פעמים ולכן למדתי להתרחק מאנשים ,גם מאנשים קרובים חשתי חוסר סבלנות כאשר ניסיתי לדבר איתם על בעיותי ,אמרו לי את מכניסה אנרגיות שליליות ,ולאט לאט התרחקו ממני ,מכיוון שאני אישה חולה מאוד חשתי את אי יכולתם האמיתית לעזור לי ,אני מבינה אותך כל כך ,אל תצפי מאף אחד ,אלא רק מעצמך ,אני מאמינה שאת יכולה להתגבר ,ולהמשיך הלאה ,בכל אופן ,אני חוזרת ומציעה את עצמי לעזרתך ,לא עזרה וורטואלית ,אלא לעזרה אמיתית ,אני חשה את כאבך ,ומאמינה שיהיה בסדר ,נירילי

LIRAN1992היחיד היקרה

הלב נקרע ויוצא אליך למקרא הייסורים שאת חשה, "אפשר לחוש אותם ממש". אבל לעזור לך באמת?, זה רק את, ורק בתוכך יש את הפתרון , והיכולת לשים זאת מאחוריך, את חייבת להתעשת וללמוד להתגבר גם למען בנך וגם למענך את. הינך מרבה לציין שבעבר הוא היה בעל נהדר, אבל את חייבת להשאיר זאת מאחוריך, תשאלי את עצמך, אילו היה חוזר כעת אליך, האם היית באמת מקבלת וסולחת לו על הכל?, אני משוכנע שלא, גם במצב ההיפוטתי לעכשיו שנניח והיה חוזר, הרי זה היה ממשיך לכרסם בך ללא מנוח,ולכן המצב הקודם לא היה חוזר לקדמותו בשום מקרה אלא אם היית הופכת לסמרטוט מושלם, ואני לא חושב שעם אישיות כזו שלך היית לומדת לחיות בשלום, אולי עכשיו כן, אבל אחר כך היית שונאת את עצמך בטוח. את חייבת לעבוד על הצד המנטלי שלך ולהכניס לך לראש שאותו עלוב נפש, אינו ראוי ליסוריך ואהבתך. חלק גדול מהאובססיה שאת כותבת עליהם, באה מתוך תחושת העילבון והכאב שאת חווה, ואת חייבת להביא את עצמך למקום אחר, את גם חייבת להניח למאהבת, וגם אם אפשר לדון אותה מוסרית, העניין הינו בינך לבין בעלך . איני יודע, אם הדרך שהוא נוהג כלפי הבן, זה סתם בגלל היותו חרא של אדם, או שזה בגלל התנהגותך בעקבות הפרידה, ולא שאני מצדיק בכלל תירוץ להתנהגות שכזו, אבל אם כן את חייבת לעשות ככל יכולתך שהיחסים בן בעלך לבינך, לא יקרינו על הבן מעבר למשבר שהוא חווה רק מעצם עזיבת האב. אני גם מבין שלא קל לך כלכלית, ולא ברור אם אותו חרא של בעל, משלם מזונות כלשהם או שלא, אם לא, בקטע הזה את צריכה לעשות הכל שאת חובותיו החוקיים הוא ישלם, אבל אותו כאדם שנישאת לו ושאותו את אוהבת, השאירי מאחוריך,כי הוא אינו ראוי ליסוריך ולך, וחייבת להיות בך התקווה שטוב עוד יבוא לך במהרה ובקרוב, ושבינתיים מקווה שיש סביבך משפחה מחבקת ומגוננת, שלא הם חלק מהסובבים שנמאס להם מהעצב ומהדיבורים שלך בנושא כפי שכתבת. איני יודע מתייסרת נוגעת ללב שלי, כמה זה יעזור, אבל אני שולח אליך חיבוק וירטואלי, מחבקך אל ליבי, באמת, ומחזיק לך אצבעות שתדעי ליישם את מה שכתבתי ולגבור על הכאב והאובדן.

לא להתייאש!!

קראתי באמת קשה וכואב אבל, קודם כל אולי אפשר להפסיק את שיחות הטלפון עם החברה שלו ? הרי זה עושה לך רע ולא מקדם ולא עוזר בכלום להפך ! שנית את יכולה ע"י עורך דין לבקש סכום כסף שיספיק לך ולבנך -אגב בן כמה בנך האם בכלל מגיעות לו מזונות- וזה יהיה מותנה במתן גט !! המצב הנפשי שלך לא משפיע טוב על בנך, והילדות המושלמת כדברייך לא התנפצה אם לא תחשבי ככה, תמשיכו בחיים ובשיגרה, ואל תראי לו שאת לא מתפקדת או במצב רוח רע כל הזמן, זה לא עוזר לשניכם. הזמן מרפא את הפצעים, תתנתקי ממנו ומהחברה שלו, תנהלו את העניינים דרך עורכי דין כך שלא תצטרכו להפגש, את חייבת להפנים וכמה שיותר מהר שיש לו זוגיות אחרת,וכמה שיותר מהר כך ייטב לך, אחרת תשקעי בדכאון שלא תוכלי לצאת ממנו. אני מניחה שאחרי זמן מה הוא יתחרט וירצה לחדש את הקשר עם הבן, כרגע הוא עצבני ולא מעוניין בקשר אתכם, ייתכן שהוא נבוך כי עשה מעשה כזה, מאחלת לך שלווה ומחשבה צלולה, קומי והמשיכי בחייך.

למעלה