אני מגדל עיזים

ארגו2

New member
אני מגדל עיזים

יש לי 5 עיזים. הם חיות באיזור מגודר של 5 דונם. אני לא מפריד את הגדיים מהאמהות אלא חולב את החלב שנשאר. אגב אם לא אחלוב האם תקבל דלקת עטין ותמות. העיזים שלי חופשיות ולדעתי הן מאושרות יות מחלק לא מבוטל של בני אדם. אוכל טוב, שטח מרעה, הגנה מפני השמש ומחלות. עכשיו מה אני אמור לעשות? לסרס את הזכרים שלא יהיו יותר המלטות? לשחרר את העיזים לטבע שימותו מרעב או שהזאבים יאכלו אותם? או להמשיך להעניק להם חיים נוחים ומשוחררים למרות שחלקם בגיל מסוים ילכו לשחיטה?
אגב גם גורל האדם ידוע מראש. מגיל מסוים הוא מתחיל להדרדר ולסבול. הרבה פעמים נראה לי שבכלל עדיף היה להיוולד עז שחי בתנאים טובים למרות השחיטה

subatoi

New member
גורל האדם מהבחינה הזו ידוע מראש, אבל הוא

בידינו.
גורל העזים ושאר חיות המשק לא נמצא בידיהן, אלא גם בידינו. זה ההבדל

"חלקם בגיל מסוים ילכו לשחיטה" - למה?

eietmo

New member
אימצתי 5 עבדים

הם חיים אחלה חיים, ממש טובים. אני לא מונעת מהם שום אוכל (חוץ מבימי ראשון כי אם הם יאכלו יותר מדי הם ימותו מהשמנת יתר). העבדים שלי חופשיים (בתוך הבית שלי) ולדעתי הן מאושרים יותר מחלק לא מבוטל של לא-עבדים. אוכל טוב,בית גדול, הגנה מפני בעלים אלימים. עכשיו מה אני אמורה לעשות? לשחרר אותם לרחוב שימותו מרעב? או להמשיך להעניק להם חיים נוחים ומשוחררים למרות שאהרוג את חלקם כי הם יהיו זקנים וחלשים?

למה שימותו מרעב?

הן ידעו טוב מאוד לזהות עשב ושאר מזונות טבעיים להן.

לגבי זאבים, זה חלק מהחיים בטבע של כל חיות הבר.
מבחינתן זה חי יותר מאשר לחכות לשחיטה שממנה אין להן בכלל סיכוי לברוח.

purplegiraff

New member
אם לא תחלוב האם תקבל דלקת עטין ותמות???

באמת?

כמו רבבות אמהות יונקי הבר המסכנות שאין מי שיחלוב אותן ולכן הן מקבלות דלקות עטינים ומתות מזה בכל מקום?

מנגנון ייצור החלב הוא לפי ביקוש, כמה שהגדי יונק- כך יווצר חלב,
אין עודפים,
וגם אם יש לעיתים גודש, אז הוא נפתר כשהגדי יונק בפעם הבאה.
ברגע שאתה חולב- אתה מגביר את ייצור החלב ואז היא מייצרת יותר ממה שהגדי צריך, ואז אתה חייב להמשיך לחלוב אותה...
זה מעגל קסמים שאתה יוצר, זה לא מצב נורמלי.

*אחת שיודעת.

למעלה