אני מבינה ..

אני מבינה ..

אני מבינה שכולכם מחכים בכיליון ... לבוחן היומי ... מקווה לעמוד בציפיות ... יש לעמיר בניון ארבעה דיסקים... שכל אחד מהם נוגע בכולנו במקומות שחלקם שמחים וחלקם עצובים וחלקם הוא טיפול פיסכולוגי וחלקם הוא הארה לנשמה... והשאלות : 1."רק את" - "שלכת" - אותו מקום אותה הרוח" - "ניצחת איתי..." 2. איזה שירים מכל דיסק בנפרד לוקח אותכם ,לטיפול ,לשמחה,להארה ולניצחון? זה אישי..כיוון שכולנו פה חווים את החיים עם כל המשמעות של הדברים אז המילים נוגעות בכולנו ולכל אחד מהמקום שלו. אם הגזמתי תגידו לי...

gala21

New member
סחתיין תמרה נהיית פסיכולוגית ..

אני איתך.. אישית עברתי טיפול נפשי עם "געגועים לדימיון " ו"צבעים" . אני בחרתי שירים ולא דיסקים כי מה לעשות זה המצב.. מה את רוצה שאוסיף?

גרציה פ

New member
תמרו'ש, שמעי, כנראה שניבאתי את.....

השאלה היומית, ופחות או יותר, עניתי עליה בשאלת "השירים האהובים" בדף או שנתיים קודמים, אנסה להדביק את זה לכאן, מחכה לערב לראותך!!!

גרציה פ

New member
הצלחתי!!!!

השירים היותר אהובים עלי,הם..... והם נרשמים ל א לפי סדר העדפיות שלי, כי באמת, אוהבת את כולם, קורה לי שאני לפעמים קצת מתנתקת מהמוזיקה של עמיר בכוונה תחילה, בכדיי להתגעגע, וכשחוזרת ושומעת מחדש, אני מרגישה שאין, אין עליו, הקול והשירים שלא מזעזעים את אמות יסודות הריגוש שלי, שם בפנים, אז כך: נשמה - על אהבה והערכת אם אמיתית על המדרכה - זכרונות עבר רחוקים מורה לחיים - הערצה ותודה לאנשים שהשפיעו לטובה על חיינו ללכת לשם - לכל אחד ואחת יש את הגעגוע של ה"ללכת לשם" שלו, תודו התגלות הנפש-שילוב של כל סוגי מוזיקת עולם ששמעתי מעודי {ושמעתי לא מעט}שיר יפייפה, לדעתי עולם גדול -לדעת להמשיך הלאה, למרות, ואף על פי.... ועוד דבר, שומעים את הכישרון הנדיר של האחים בניון בפריטה על מיתרי הגיטרה והנשמה שלנו אין שיר שאני לא אוהבת, מתחברת לכולם טוטאלית, תודה עמיר על נחמה לנשמה

איזה מותק את גראציה..

אצלי השיר "אותו מקום אותה הרוח" הראה לי איך אני לא נמצאת במקום ההוא יותר איך יש לי כח פתאום להגיד תודה ,שהייתי שם ואני כבר לא!!!! אפילו את הריח של התקופה אני מכירה... מהדיסק ניצחת איתי.." יש את השיר "עד אליך, כשהגיחוך כתוב על הפנים... חופר בקברים ישנים.." זה השיר שחיבר אותי לדיסק האחרון ואליכם בעצם... הגחוך נשאר על הפנים ולא החפירות... "רק את" - "מורה לחיים" - התחלתי להיתייחס לשיר הזה אחרת אחרי שאמרו לי שהשיר נכתב כנראה לסבא שלו ...כי אני רוצה להקדיש אותו לסבא שלי שגידל אותי אהב אותי וחינך אותי לאהוב אנשים...והפרידה ממנו הותירה בי חלל ריק שנים עד ש... גדלתי... השיר ר"רק את " מקדישה לעצמי... "שלכת" - נתתי את משפט המחץ שלי הבוקר ... עוד תצחקי עד לב שמיים..כי הוא ואת קשורים...עוד מנסים את החיים " כנראה...לעולם לא נלמד אותם רק נקבל אותם באהבה... ונאמין ... וואה.. איזה אישית אני ...טוב שיהנו ממני...אני אישה טובה אחרי הכל...

גרציה פ

New member
תמר, אנחנו כבר אחד בתוך נבכי השני..

אם נרצה או לא, לדעתי אין בן אדם שהתחבר לעמיר רק בגלל שהוא יפה,המילים, המוזיקה והלחנים שלו, מעלים לכל אחד מאיתנו תקופה כזאת או אחרת, כאב נשכח, או שעדין נמצא, שימחה או אכזבת אהבה, מקום שממלא אתנו בגעגוע לימים אחרים, טובים או רעים, לכן,אפשר להבין שמי שמתחבר למוזיקה שלו ואליו, הם אנשים רגישים,שהרגישו את החיים בכל צורה {לטוב ולע, כדיברי המשורר} וכו' וכו' אוהבת אותכם מאוד.

זה לא בוחן,תמר,זה מבחן פסיכומטרי../images/Emo6.gif

אנסה לענות לך,רק בלי ההפרדה,מהטעם הפשוט,שכל הארבעה יחד הם דיסק אחד גדול בעיני.... ה"טיפולים"שלי הם,"מי בא אליך","שעה של אור","קצת לבד" השמחים שלי,"התגלות הנפש","תנין","רק את" ההארות נמצאות ב"מודה אני","מורה לחיים" והניצחון ב-"אותו מקום אותה הרוח",געגוג"וכמובן"ניצחת איתי הכל,

ו ר ד ב

New member
תמרה תפטרי אותי

מהשאלון היומי תעשי טובה, כי כול שיר שאני יבחר יעורר למה רציני, אז מה את אומרת פוטרת אותי

אי י ל ת

New member
../images/Emo23.gifוזאת אני בשאלה היומית:

הכי מנגן לי על מיתרי הלב - "צבעים". ממש נוגע בנימים הכי עדינים של הנפש. הכי מרגש - "החולם". עם העוצמות האדירות שלו. הכי לוקח למקומות רחוקים - "כשאת עצובה". משהו מאוד אישי. הכי מעורר אמונה - "עד אליך". לא מתעכבת בדיוק על המילים וגם לא ממש זוכרת אותם, אבל בשבילי זה שיר על אלוהים שמגיע עד אליך, גם אם לא לזה התכוון עמיר. "שלום אישה" - גם מסובב את הלב במעגלים. "מכחול שבור" - מטלטל לב ונפש. טוב, בקיצור, כמעט כל שיר עושה לי משהו, אבל אלה בשליפה הכי מלמעלה.

לשם הוידוי הקטן...

אני לא הספקתי להכיר את כל הדיסקים בזמן שהיה לכם... אני היתחלתי לשמוע את כולם מאוקטובר בערך... ויחד עם זה לא נינעלתי רק עליהם כי תמיד סיקרנו אותי גם חומרים אחרים ,אז בטוח שאני מפספסת הרבה... אני יכולה להיתייחס גם לכלים בכל שיר כי החיבור של כלי למילה עושה אותה.. בעיקר אני אוהבת את הצלילים שהיו חדשים בעיניי וזה העוד בעיקר ושילוב הכינרות וכמובן החליל ... בכלל אני לא מבינה למה במופע האקוסטי אין שירים בערבית יותר... פשוט מתאים לו.

ו ר ד ב

New member
אני מוכנה להגיד

אני מוכנה להגיד רק לך את זה אם תרצי, אני אומרת לך שעדיף שאני ימנע מלרשום את זה, כי אחרי זה יבואו מלא שאלות פליזזזזזזזזזזזז כפרה

ezraz

New member
והנה התשובה שלי

עכשיו כשאני אחרי אוכל אני יכול לחשוב קצת יותר טוב: 1. לטיפול- "מורה לחיים" השיר שמביא אותי לחשוב על אבי ז"ל 2. לשמחה - "ניצחת איתי הכל" , הנצחון שניצחתי עם נאוה כשנולדו הילדים 3. להארה - "געגוע" למרות הכל, לא לתת לייאוש לגבור על החיים 4. לניצחון - "נשמה". תוותרו לי על הצורך להסביר. כל שיר מתייחס למצב מסויים ולכן יש עוד הרבה שירים שיכלו להופיע ברשימה הזאת ויופיעו בה אם השאלה תישאל ביום אחר.

ספיר 2

New member
תמר??

מאמי מה את עוד עושה פה?? את לא אמורה כבר ללכת להיתכוננן ל-הערב? לפי מה שהבנתי גרציה וורד מתחילות להיתכוננן ולהיתגנדר.. אני מבינה אותם. זו היתרגשות עצומה ליפני הופעה, ככה גמאני הרגשתי ליפני ההופעה בצוותא האחרונה. אז יאללה לכי כבר להיתארגן

למעלה