אני מבין...

דון54

New member
אני מבין...

אין איזה דרך אימונים בסיסית-כמו טירונות בסיסית שכזו, או הכשרה מסויימת על רמות כדי לזהות ישר את הצרכים של בעל האוטיזם ולהפוך ממטפל-מדריך המקובל ככולם, למטפל הכי מתקדם הכי טוב והכי מקדם ??? אין כזה? אין מקום כזה שמכשיר אלופיי עולם בשיפור ותיקון האוטיזם? אין אדם כזה שפיצח את הפאזל? אין מוסד שמספיק מושחת כדי למצוא לזה פיתרון ולעשות מזה כסף? אני מבין שיש גישות מסויימות, וכל גישה מתאימה לילד אחר אז בכל פעם צריך לנסות את כל הגישות על כל ילד ולראות מה עובד ומה לא? פשוט לאסוף את פאזל ולחבר ? אז מה זה השטות הזו שמכניסים לראש שיש החלמה\תרופה\ יציאה מהאוטיזם יש פשוט התקדמות, לא משהו אחר פשוט התקדמות. ומה זה כל השאר? מה? אג'נדה? מה? מי? החרדות גומרות.... את זה אני כן מבין. אבל שתדעי שאני רק מסה להבין פשוט מה האופציות שעומדות לרשותי כדי לעשות את ההכי טוב שאני יכול על מנת לתקן ולעשות טוב בעולם הזה שנקרא אוטיזם כי אני פשוט אוהב פאזלים

schlomitsmile

Member
מנהל
אי-אפשר להרפא ממה שאינו מחלה
מותר לשאול איך הגעת להתעניין באוטיזם? אין טירונות למטפלים באוטיזם, אתה פשוט צריך לבחור את סוג העבודה שמתאימה לך ומעניינת אותך (למשל ריפוי בעיסוק, הידרותרפיה, וכו'- אתה יכול לראות בקישורי הפורום בסעיף 'גישות ושיטות טיפול' מגוון אפשרויות), ומשם, זה יותר מי אתה מאשר מה למדת. כמו שג'ים סינקלייר (אוטיסט שהחל לדבר בגיל 12) כתב: "הייתה לי חברה - לא הורה המונע ע"י אהבה ומחויבות לרצות להגיע אלי, לא איש מקצוע שעשה קריירה ממחקר נכותי, אלא סתם חברה אשר, ללא רקע פורמאלי בפסיכולוגיה או בחינוך מיוחד, הבינה בעצמה כמה קוים מנחים בהתייחסות אלי. היא סיפרה לי מה הם : לעולם לא להניח שום דבר בלי לשאול מת חשבתי, הרגשתי, או הבנתי רק מפני שהיא הייתה חושבת, מרגישה או מבינה כך בקשר לנסיבות או להתנהגות שלי; ולעולם לא להניח מבלי לשאול אותי מה לא חשבתי, הרגשתי, או הבנתי רק מפני שלא עשיתי מה שהיא הייתה עושה לגבי מחשבה, רגש או הבנה כזאת. במילים אחרות, היא למדה לשאול במקום לנסות לנחש. האם אלה רעיונות שכל כך קשה לתפוס? האם יש אנשים שכל כך בטוחים שהם יודעים בלי ללמוד על פנימיותם של אחרים, שאינם יכולים ללמוד להבין מי שאינו כמותם? " מתוך http://www.solashelly.org/gaps.html

דון54

New member
אני אוהב פאזלים

השתחררתי מהצבא וחיפשתי המשך דרך לחיים שאפשר להרגיש אותם. שיהיו לי כשילוב חזק של הפעלה שכלית ורגשית והתמירון ביניהם. עם תוספת של ניתוק סביבתי קליל. ושבכל פעם יהיה לי פאזל חדש. עברתי בין עבודות עד שהחיים זימנו אותי לראיון הזה התלהבתי והמשכתי וככה הגעתי לטיפול באוטיזם יש לי אחיין שיש לו פיגור וקווים של אוטיזם- PDD על ספת הפסיכולוג תמיד הכל יכול להיות קשור גם אמת וגם שקר

dina199

New member
אם הגעת לתובנה :

אז מה זה השטות הזו שמכניסים לראש שיש החלמה\תרופה\ יציאה מהאוטיזם" ו-"וכל גישה מתאימה לילד אחר" אתה כבר בדרך להיות בין הכי טובים
. אבל אין צורך לחפש משהו 'הכי טוב' אבסולוטי. מה שהכי מתאים לילד ספציפי זה הכי טוב בשבילו.

TikvaBonneh

New member
יש דווקא הרבה מושחתים

שמוכנים לקחת ערימת כסף ולהבטיח שיוציאו את הילד מהאוטיזם.

דון54

New member
טוב...

כל שנשאר לי הוא להגיד לכן תודה בנות ונשים יקרות באמת תודה על הכל!!!

למעלה