אני מבולבל

servil

New member
אני מבולבל

שלום, עשרות אנשים, כל אחד אומר לי משהו אחר ואני כבר לא יודע מה לעשות. אני מעוניין ללמוד ניהול עסקים. האפשרויות שלי הם הבאות: 1. הפתוחה ללא תנאי קבלה (והבנתי שקשה שם). 2. מכללה למנהל - שכר גבוה, תנאי קבלה גבוהים מדי. 3. ניהול טכנולוגי במכון הטכנולוגי חולון, תנאי קבלה סבירים- צריך לעשות פסיכומטרי (אני בסיום שלו), ומתמיטקה 5 יח"ל בציון 70 או 4 יח"ל בציון 80. לאן עדיף ללכת? איזה תעודה שווה הכי הרבה את הזמן שלי.? המכללה למנהל די ירד מהפרק כי אני צריך לשפר הרבה וזה רק מכללה. השאלה זה אם שווה להשקיע במכון הטכנולוגי או בפתוחה. אמרו לי שהפתוחה קשה מאוד. אשמח לעזרה. תודה, טל

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

סגנון הלימודים באוניברסיטה הפתוחה שונה מסגנון הלימודים במכון הטכנולוגי או במכללה מאחר שאתה נדרש יותר ללמוד לבד לכן זה קזה. השאלה אם סוג כזה של לימודים מתאים לך.

servil

New member
השאלה החשובה

איך אני יכול לדעת אם אני מתאים לקושי הזה?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מהיכרות עם עצמך.....

האם יש בך את המשמעת לשבת בבית במשך שעות וללמוד בלי עזרה יומיומית של מדריך?

servil

New member
מהכרות עימי

יש לי בעיה ללמוד לבד הרבה שעות מאחר ויש ברשותי עסק שלוקח לי זמן מהשעות הפנויות שלי. גם יש אנשים שלא חושבים שיש לי ישבן מתאים לזה. השאלה זה איך אני יודע אם יש לי מספיק ישבן או שאין לי מספיק

וודאות

נשמע שאתה יודע את התשובה. וגם אם אתה לא בטוח , אתה יכול ללמוד סמסטר בפתוחה ולראות איך זה. נסה להקשיב לקול של עצמך ולא לחפש תשובות אצל אחרים. מה עוד חשוב לך במקום הלימודים? האם זה תואר בשביל התואר או בשביל ללמוד ולהתפתח? לאן אתה רוצה להגיע בסוף? זה יכול להשפיע על השאלה כמה כדאי להתאמץ ולהשקיע וללכת למסלול עם תנאי קבלה יותר קשים. בהצלחה

servil

New member
תגובה

אני מתכנן לקחת סמסטר, אני פשוט מעדיף לא לבזבז זמן מהחיים שלי לשווא, הרי אם אני רוצה ללכת לאוניברסיטה אני חייב לשפר לפחות מקצוע אחד ל 5 יח"ל (מתמטיקה) + שיפור פסיכומטרי. דבר שלעצמו שורף לי לפחות חצי שנה מחיי. ולגבי התואר, מדובר בסוג של התפתחות. למרות שזה לא כתנאי לקבלת עבודה או משהו בדומה מאחר ואני עצמאי. אבל בהחלט מדובר בסופו של דבר למידה לצורך השכלה. והמקצוע אפילו מעניין אותי ברובו

פרספקטיבות

בפרספקטיבה של חיים , סמסטר ואפילו שנה או שנתיים זה לא כמו שזה נראה לנו בהווה. נסה להסתכל על החיים שלך ממבט של עצמך בגיל 80. האם תרגיש שבזבזת חצי שנה? אני לא מאמינה שמשהו באמת מתבזבז, אלא אם אדם נתקע במקום וחוזר שוב ושוב על אותן טעויות, וגם אז אולי זה הזמן שנדרש לו ללמוד. כך שבטוחה שגם אם יסתבר שהסמסטר היה סוג של בזבוז הרי תקח משם משהו לחיים שלך הלאה. ובכול מקרה, לא תמיד בחיים יש לנו או למישהו תשובות, זה הזדמנות להתאמן על ללכת למרות חוסר הוודאות עם תחושת הבטן. לבדוק, ללמוד, ולתקן אם צריך. אבל יפה שאתה בודק ומתייעץ, ומחפש את הדרך הנכונה לך. אתה אדם מתפתח, לומד, עצמאי, והולך אחרי מה שמעניין אותך. בטוחה שאלו יהיו לך לעוצמה בכול מסלול שתבחר. המון בהצלחה,

למעלה