אני מבולבל....

Hurakano

New member
אני מבולבל.... ../images/Emo4.gif

סכרת היא תפקוד לא טוב או חוסר תפקוד בכלל של הלבלב.... אנשים חולי סכרת לא אוכלים דברים מתוקים שמכילים סוכר כי אין מה שיפרק את הסוכר ולכן רמת הסוכר בדם תיגדל וזה ייצור בעיות..... נכון עד כאן ? אם חולי סכרת לא אוכלים דברים שמכילים סוכר.... אז איך הם מתקיימים ? הגוף בין שאר הויטמינים וכל אבות המזון צריך סוכר כדי להתקיים... אז איך זה הולך ? ולמה מזריקים אינסולין לגוף אם לא מכניסים סוכר ? מקווה שתעזרו לי פה...
תודה מראש

10shosh

New member
סוכרת

מה שלא "עובד" בלבלב אצל אדם עם סוכרת טייפ 1 הם תאי הבטא המפרישים אינסולין. ללא האינסולין הסוכר אינו נכנס לתאי הגוף אלא נשאר בדם גורם לנזקים לטווח רחוק ולטווח הקרוב ללא אינסולין כלל החולה עלול למות "מרעב". הזרקת האינסולין מאפשרת לסוכר להכנס לתאים ולאפשר קיום אולם מכיוון שזהו תהליך מלאכותי יש לנטר את כמות האינסולין וכמות הסוכרים או ליתר דיוק הפחמימות שנכנסות לגוף. רוב הסוכרתיים (סוכרתיים ולא חולי סוכרת - כי למעשה אנחנו אנשים בראים לחלוטין
)מעדיפים לא לצרוך סוכר זמין כמו משקאות מתוקים וכדומה כדי שהסוכר לא יקפוץ במהירות אלא מעדיפים מאכלים ללא סוכר או מאכלים המתפרקים לאט המכילים גם ויטמינים ושאר אבות מזון כפי שאתה מגדיר אותם. זה לא אומר שאיננו אוכלים גלידה,שוקולד עוגות וכדומה אלא רק צרכים לחשוב על חשבון מה זה בא (למעשה זו המלצה גורפת לכלל האכלוסיה ולא רק למתוקים שביננו..
)

kiticat

New member
למעשה-

אנחנו בדיוק כמו אחרים. רק שאנחנו צריכים לתאם בין אינסולין לצריכת סוכר- ו"הבעיה" בסכרת היא לא סוכר- אלא פחמימות. סוכר הוא מקור לפחמימות זמין ומהיר- ולכן מקפיץ את רמות הסוכר. האמת- היא שלפני שגילו לי הייתי חובבת נוראית של אכילה ותזונה מאו נכונה ומוקפדת. כרגע אני חייה על שטויות. וביניהם אם אנד אם. ואני לוקחת אינסולין. ד.א אני לא חושבת שיש לי סוג 1. גם כשאני לא לוקחת אינסולין הרמות קופצות אבל לא מי יודע מה...

למעלה