אני מבולבל לגמרי

בנטוביה

New member
אני מבולבל לגמרי
יש פורומים שלא הצלחתי להיכנס אליהם.
בתפוז החדש בכלל אין פורום גינון וגם לא פורמים אחרים שהייתי רגיל לבקר בהם. ניסיתי כאן והצליח לי. אז מה יהיה ?

מ ש ה 53

Well-known member
יש ממה להתבלבל. גם אצלי עובד, לא עובד, והנה שוב עובד (בערך).

מיכי 10

Member
יש לי רושם שהנהלת האתר נמצאת עדיין בעצמה בבלגן גדול ובבלבול.

כנראה שנצטרך כולנו להיאזר בהרבה סבלנות.
כרגע, אפשר להשתמש פחות או יותר במערכת הישנה, כל זמן שהיא פתוחה. הבעיה שלפעמים נסגרים (אפילו ליותר משבוע) חלק מהפורומים. ולפעמים נסגרים כולם. כפי שהיה אתמול, למשל.

אין עדיין שום הודעות, ולכן אנחנו מופתעים שוב ושוב.

האתר החדש כבר נפתח, ואפילו נרשמה ברכת ההנהלה בכל אחד מהפורומים. אפשר גם לכתוב שם, אחרי שמתחברים מחדש, עם כתובת האימייל שלנו, שדרכה נרשמנו ל"תפוז", ועם סיסמה חדשה.
את הסיסמה החדשה, אפשר לקבל, כאשר לוחצים על "שכחתי סיסמה".

אבל באתר החדש יש עדיין המון המון תקלות, ואינני בטוחה אם הוא נפתח רִשמית לשימוש. ניסיתי בשני פורומים והשימוש בו, לדעתי, מאד לא נוח ולא ידידותי עדיין.

את פורום גינון (ועוד אחד) גם אני חיפשתי שוב ושוב ובכל דרך שיכולתי להעלות בדעתי, אך בשום אופן לא הצלחתי למצוא.

לדעתי, על מנהל הפורום לברר בהנהלה, איך אפשר להגיע אל הפורום, ומה הקישור אליו.

חגו סלע

New member
נקמה מתוקה-חמצמצה: תמיד סוחטים לתפוזים את המיץ, עכשיו התפוז
סוחט לנו את המיץ.
fair enough

מיכי 10

Member
בכלל לא fair בעיני.

ורק בגלל שיש בהנהלה בחור אחד נחמד, שאצלו יש לי אוזן קשבת, אני משתדלת עדיין להיות סבלנית, ולא להשמיץ עוד יותר את ההנהלה.
מבחינתי הוא צדיק אחד בסדום.
אם יתברר בהמשך, שיש עוד צדיקים חוץ ממנו, אשמח להתבדות (ואולי אפילו להתנצל).

מ ש ה 53

Well-known member
כל עוד איני מצליח להתחבר לאחר התנתקות מתפוז*, וכל עוד מנהלי
האתר אינם פונים אלי, לא אזום דבר.
סורי.
ואם יגרור הדבר את פרישתי מהניהול?
יאללה. מיציתי.

* הצלחתי להתחבר רק מדפדפן אחר. אז לא תודה. לא אנסה להתנתק שוב.

מיכי 10

Member
עקרונית, אתה צודק לגמרי שאתה מצפה לפנייה אליך מההנהלה.
אבל כשפניתי אל אותו חבר הנהלה, ושאלתי מדוע הם מודיעים כל מה שיש להודיע, רק בפורום מנהלים ובפורום "משוב" הנידח. מדוע הם לא מודיעים בלחיצת כפתור אחת לכל הפורומים בבת אחת, הוא כתב שיש להם תקלה, שכבר אינה מאפשרת זאת.

נראה לי שהבלגן חוגג אצלם. ולכן, לו אני הייתי מנהלת פורום לעת הזאת, הייתי פשוט פונה אליהם אישית (כמו שאני עושה עם אותו חבר הנהלה), והייתי שואלת כל מה שאני רוצה לשאול.
למשל: איפה פורום גינון באתר החדש? מדוע הוא חסר שם?

אני לא סתם אומרת, כי למען פורום אספרנטו, שהוא הפורום החשוב לי ביותר, אני פונה אל ההנהלה. אני עושה זאת, כיוון שלמנהל הפורום ולי, יש באספרנטו אינטרס משותף, ואני יודעת שהוא לא יכול לטפל בעניינים האלה מסיבות שונות. אז אני פשוט עושה את העבודה במקומו. והפורום שלנו נמצא באתר הישן וגם באתר החדש. החברים שלי עדיין לא מעוניינים להיכנס לשם, ולצערי, רק אני כתבתי בו עד עתה.

בנטוביה

New member
תודה רבה על המענה המפורט.
תוכלי לשלוח לי תצלום של עמוד הפורום החדש ?

מיכי 10

Member
כן, אוכל לשלוח לך צילומים של עמודים מהפורום במתכונתו החדשה.

ולפני כן, את הסיסמה אל פורום גינון החדש:

https://is.gd/bCN1Gm

דא עקא, שפורום גינון עדיין לא תקין; יש שם רק חלק מהוראות השימוש בפורום, בצורה לא נוחה לקריאה, ותו לא.

מיכי 10

Member
תוכל לראות בחלק מהצילומים ששלחתי ושאשלח, משתמש בשם

arseny92 עם תמונה של רובוט. זה מנהל פורום תחבורה ציבורית, שמתמצא כבר בצורה מרשימה באתר החדש. והוא זה ששלח לי, לבקשתי, את הסיסמה לפורום גינון. ובכלל, עוזר הרבה לנו, הגולשים, כשאנחנו מתפלשים בנבכי האתר החדש.

הנה עוד כמה דוגמאות, כדי שתבין איך זה נראֶה שם:

מיכי 10

Member
רגע, עכשיו תמונה עם ארסני92 והמראה העגום של פורום גינון כרגע

עוד משהו ששכחתי לציין:
באתר החדש אפשר כרגע לשלוח הודעות עד מכסימום 240 תווים!

בנטוביה

New member
תודה רבה !!
ועכשיו שאלות -
למה אני לא מצליח להגיע לבד לפורום החדש ? מה אני צריך להיות כדי להגיע לפורום החדש 0- חבר כנסת ? שר בממשלה ?
כשאני רוצה להיכנס לתפוז גינון, או שהמחשב לא נותן כלום או שהוא נותן לי את האתר הישן.

שנית נכנסתי לקישור שלך ואני לא מצליח להתחבר. מודיעים לי שאני לא קיים כלומר גם תעודת לידה לא תעזור כאן

מטומטמים !!

מיכי 10

Member
אענה לך כמו הגששים: על ראשון -ראשון, ועל אחרון - אחרון.

זו גם השיטה החביבה עלי. :)

להיוולד - צריך, את תעודת הלידה - כרגע לא.
חבר כנסת או שר בממשלה - רק אם אתה רוצה להבטיח את עתידך ואת עתיד משפחתך ועוד הטבות רבות. עד קץ הדורות? לא יודעת.

למעשה, אתב צריך רק לדעת קרוא וכתוב, וכבר הוכחת זאת, מחשב ושליטה כלשהי בו, וחיבור לאינטרנט.
רצוי לפעמים גם סבלנות, כי זה "תפוז".
אל תיבהל מההקדמה הארוכה שלי. בסך הכל זה קל:

1. כדי להגיע לפורום החדש, אתה צריך להיכנס לכתובת של אחד הפורומים, וללחוץ שם על "התחברות". (לא על "הרשמה", כי אתה כבר רשום לתפוז).
שם תתבקש להכניס את כתובת המייל שבה נכנסת לתפוז.
הסיסמה שלך לא תעבוד שם, אז תלחץ על "שכחתי סיסמה", ותפוז ישלחו לך סיסמה חדשה, שאיתה תוכל להתחבר לאתר החדש!

2. כי היום, כל זמן שהאתר הישן עוד קיים, כל פורום של תפוז שתנסה להיכנס אליו, יוביל אותך רק אל האתר הישן. ואם הוא מעביר אותך ל"כלום", זה בגלל שהמערכת הישנה נסגרה.
אם שמת לב, היא נסגרת ונפתחת לסירוגין (ולפעמים הסגירה להרבה שעות או לימים שלמים).
אל האתר החדש לא תגיע בינתיים בלי להיות רשום אליו. וגם אז - רק אם יהיו לך הקישורים אל כל פורום שתִּרצה. [איך מגיעים אל הקישורים - אין לי מושג בינתיים. חברים נחמדים מפורומים שונים, נתנו לי כתובות של לפחות ארבעה פורומים].

3. לקישור של פורום גינון ששלחתי לך, לא הצלחת להיכנס, כי עדיין אינך רשום באתר החדש.
אבל גם אחרי שתצליח להתחבר, אל תתאכזב: אין שם שום דבר מעניין, כפי שתוכל לראות בצילומים ששלחתי לך בבוקר.

תנסה להירשם דרך פורום סלולרי. למה דווקא דרכו? סתם, לא משנה דרך איזה:

https://is.gd/68cYNX

בנטוביה

New member
שוב תודה. אנסה להתעסק עם זה יותר מאוחר.
האם לאחר קבלת סיסמא חדשה ניתן לבחור סיסמה ידידותית יותר ?
עדיין אני לא מבין למה במחשב הנייח שלי אני לא מגיע לפורום החדש, אבל מה איכפת לי בעצם. כל זמן שמגיעים לאיזשהו פורום כבר טוב.

מיכי 10

Member
בבקשה
. קיבלתי בינתיים תשובה מידידי (הווירטואלי) ארסני.

אז נראה שההוראות שנתתי לך נכונות, אבל הוא ציין עוד משהו שלא ידעתי, ואעתיק בשבילך:
"דרך מספר ספקיות האינטרנט האתר החדש עוד לא עובד, ואם זה כך אצל המשתמש, והוא לא בקיא בהסדרת הגדרות נקודתיות מהסוג הזה, אז עדיף שיחכה עד שהאתר החדש יושק באופן מלא ובינתיים ימשיך לכתוב באתר הישן".

כן, אחרי שתקבל את הסיסמה החדשה, שעלולה להיות ארוכה ומסובכת מאד, תוכל לחזור אפילו אל הסיסמה הנוכחית שלך. אני לא יודעת איך עושים זאת, כי עדיין לא ניסיתי, אבל אנסה.

מה שכן, הם כותבים שאין צורך לזכור את הסיסמה. אני קיבלתי סיסמה של 15 אותיות גדולות, קטנות ומספרים. כיוון שלפעמים אני קִטנת אמונה, רשמתי לעצמי אותה בכל זאת. אבל באמת אין צורך לזכור אותה, ובכל פעם שאני מנסה להיכנס לאתר החדש, אני מצליחה ללא בעיות.

בעיני הפורום החדש עדיין לא מעניין, ומאד מבולגן.

בנטוביה

New member
טוב, אצלי זה לא עובד.
נכנסתי לפורום החדש דרך הקישור ששלחת בהודעה קודמת, בצעתי התחברות כפי שהצעת, קיבלתי מייל אבל הופיע לי שם משתמש ישן שהיה לי לפני שנים אחדות ומזמן כבר לא בשימוש אבל ללא סיסמה. הכנסתי כפי שהצעת את הסיסמה הקבועה שלי וקיבלתי עמוד של כל מיני הודעות וביניהן גם ממך ומפורום גינון, אבל זה לא עמוד פורום. ניסיתי לבצע חיפוש במשבצת החיפוש - נאדה.

מיכי 10

Member
לא הבנתי איך הצלחת להיכנס לאתר החדש, אם לא הצלחת להתחבר

אליו כראוי.
זה כן עמוד פורום, אבל לא פורום גינון.
אבל כך בערך, נראה עכשיו האתר החדש. לא בדיוק, כי בפורומים אחדים אנשים כותבים, ואז לא הכל מופיע בקו אחד מלמעלה למטה.

נראה לי שלא הבנת אותי נכון לגבי ההתחברות.
תיכנס לאותו קישור.
תלחץ "התחברות".
במקום שם משתמש תכתוב את כתובת המייל שלך (זו שידועה לתפוז).
כשתתבקש לכתוב סיסמה, תלחץ על "שכחתי סיסמה".
אם הכל בסדר, תקבל סיסמה חדשה אל כתובת המייל ששלחת, ואותה תכניס למקום הסיסמה.
אם תצלח את כל זה, תהיה מחובר, ותוכל להיכנס לאתר החדש וגם לקרוא ולכתוב בו.

אם לא יסתדר לך, תיאלץ לחכות עוד (אולי שבועות אחדים, לא לגמרי ברור) עד לפתיחתו האמיתית של האתר החדש.

בנטוביה

New member
הצלחתי להיכנס עם שם משתמש קודם.
אפעל ע"פ ההנחיות שכתבת בתקווה לטוב .....

שוב תודה רבה !

למעלה