אני מאשים

Mist2

New member
אני מאשים

השיח הכללי הקיים בזמן האחרון, כל הזמן מתלונן ומאשים את תפקודינו בחוסר היכולת שלנו לערות או הארה.
1. מחשבות זה לא טוב! בגלל המחשבות אנו לא מתעוררים.
2. האגו זה לא טוב, בגללו…
3. המיינד זה לא טוב, בגללו….
4. הרגש זה לא טוב, בגללו….
5. החיים זה לא טוב, בואו נברח לאיזו מערה על הר גבוה ומרוחק בהודו….
6. הסבל הוא לא טוב, בגללו…
ועוד ועוד ועוד…

חברים יקרים, אלה הם הכלים שקיבלנו כדי להסתדר ולהתקדם בעולם זה.
אתם כל הזמן מנסים לכרות לעצמכם עוד ועוד איברים בטענה שהם מפריעים לכם!
במקום לנסות להשתמש באיברים אלה בצורה נכונה ויעילה.

חוץ מזה אם נברח מהרגשות נאבד את טעם החיים

הדבר היחיד שאולי אני חושבת שהיינו מתפקדים יותר טוב בלעדיו זה אולי האגו...
אבל עבודה רוחנית יכולה להעשות רק אם יש התנגדות אחרת לא היה מה לעשות פה חוץ מלכייף. ולא באנו לעולם כדי ללכת למתקנים בלונה פארק יש עבודה לעשות

lightflake

New member
5 פשוט שגוי

אני יכול להעיד, אמנם לא גר במערה, אבל אתה בהחלט יכול להגיד שברחתי מהרבה דברים חיצוניים ("החיים") ועכשיו כל שאר הדברים האחרים שכתבת, סבל,מחשבות,מיינד,רגשות,אגו... עולים ומתבטאים בצורה הרבה יותר חזקה שבאמת מאפשרת לראות ולחקור/להתמודד/לעבוד איתם ביעילות הרבה יותר גדולה... וזה לא שכאן אין גם התמודדויות חיצוניות... יש, אבל במידה מועטה יותר מאשר הייתי צריך לחיות בארץ, לעבוד כל יום, להיות מחובר לחדשות, להפגש עם חברים/משפחה.... זה שקיצצתי בחוויה החיצונית הגביר מאוד את החוויה הפנימית, ההיפך מדיכוי, דווקא בתוך חיים הלחוצים בישראל נאלצתי לדכא מאוד את "העולם הפנימי".
&nbsp
&nbsp

Mist2

New member
לא התאפקת בסוף...

אהבתי שרשמת שנאלצת לדכא...
אבל אתה לא נאלצת לעשות שום דבר...
&nbsp
כיוון שהאדם ׳הישן׳ לא יכול באמת להימלט מהסבל ולא יודע כיצד לא להזדהות עם הסבל, נוצר בתוכו מנגנון שתפקידו כאילו לעמעם את הסבל.
מדובר במנגנון הפועל בצורה מכנית לגמרי, ובכל פעם שיש חשש שגירוי כזה או אחר העלול לייצר סבל, אותו מנגנון נכנס לפעולה.
&nbsp
נאמר שאתה הולך לישון, ומכוון את שעון המעורר שלך ל - 6 בבוקר.
המנגנון מצידו מסדר לך אטמי אוזניים (אם המנגנון כבר רגיל לסיטואציה, הרי שהוא יסדר את האטמים כבר מראש).
אז מצד אחד, חשוב לך להתעורר! וחשוב גם להתעורר בזמן.
אבל מצד השני מדובר כאן בחוסר נעימות, בחיכוך ואף המידה מסוימת של סבל.
כי הרי אתה עייף, ולא ישנת טוב או מספיק, ואתה ממש זקוק לשינה נוספת...
&nbsp
במקרה זה מתוך שינה ועם האטמים, אתה מוגן לגמרי מהשעון המעורר, ואם בכל זאת הצליל הצורם יחדור לתוך ׳תודעתך׳ הרי שהוא יהיה חלוש ולא יעיל, וברוב המקרים כלל לא יפריע או ישתלב יפה בחלומך.
כלומר, אותו מנגנון אחראי על המשך שנתינו, ויוצר סביבה נוחה של שינה עמוקה יותר, שהפרעות פנימיות או חיצוניות לא ממש יכולות לחדור ולהפריע...
&nbsp
חלק מהגירויים, מאוד רועשים ומאוד קיצוניים (כמו בארץ) והם מצליחים לחדור את ההגנה של אותו מנגנון.
אבל אל חשש הם מיד פוגשים במנגנונים נוספים הנמצאים בקו הגנה שני ושלישי האחראים לשימור השינה.
&nbsp
(במקור אותם מנגנונים נועדו למטרה אחרת, הם היו הגנות שנועדו לשמור על האדם הלא מוכן, מחשיפה מהירה, גדולה וקשה מדי של אספקטים שונים שיכלו לזעזע את האדם בצורה לא מבוקרת ולגרום לנזק.)
&nbsp
אבל אתה לא צריך להשלות את עצמך, בכך שאם עברת למקום אחר בו הגירויים שונים, אותו מנגנון חדל לעבוד.
בתקופה הראשונה, עד שהאגו המזויף שלך יתרגל לגמרי לסביבה, תוכל לומר בדיוק את מה שרשמת בהודעה שלך.
אבל לאחר זמן מה, הדברים ישתנו: האגו המזויף יתחיל שוב לפעול כהרגלו, מותאם לסביבה חדשה ולגירויים חדשים, ואיתו כל מנגנוני ההגנה.
רק שהפעם כיוון שהגירויים חלשים יותר, הוא יוריד יותר את סף הסבל.
והמנגנונים יכנסו לפעולה אף מוקדם יותר ממה שהיה קורה בארץ.
&nbsp
אם הגעת עד כאן... מה שרציתי לומר היה, שאין כל צורך לחפש סביבה אחרת ורגוע כדי לתת ביטוי חזק יותר לחוויה הפנימית שלך.
כל מה שצריך זה בשלב הראשון, ללמוד את המנגנונים עליהם דברתי ובשלב השני ללמוד כיצד להחליש אותם.
ולברך את מי שאתה מברך במקרים בהם קורה לך דבר מה טוב במיוחד, על כך שהוא סידר לך מתנה נפלאה כל כך כמו ׳החיים בארץ׳ שכל הזמן דואגים להעיר אותך... אתה רק צריך להוציא את אטמי האוזניים.
&nbsp

lightflake

New member
סידהארתה ברח מהחיים שלו

בודהידהרמה ישב במערה 9 שנים
ישוע הלך למדבר... ועוד ועוד...
&nbsp
אני לא אומר לך מה לעשות ואיך לעשות, אני לא יודע מה טוב ויעיל לך וזה גם לא ענייני, אבל אני כן טוען שלשלול באופן גורף התבודדות של אדם מה"עולם החיצוני" זו פשוט שגיאה

&nbsp
בברכת יום טוב ונטול פיגועים

Mist2

New member
כשתהיה

אחד מהם, או מישהו ברמת התפתחות דומה להם (גם בשלבים הראשונים) מצידי תעשה שמיניות באוויר ואני אמחא לך כפיים מהבוק עד ערב...

מה שבטוח שאני לא אומר לך מה לעשות, זה אתה שהגבת על ההודעה שלי.
אני רק רשמתי את דעתי...

Mist2

New member
זה דרך אגב

גם מנגנון הגנה...
זה תמיד קורה לך, כאשר מדברים אתך בנחת ונותנים לך הסברים ברורים.
כדי להישאר מחופר בעמדתך, אתה הופך לליצן או לאגרסיבי.

Mist2

New member
למזלי הטוב

מזמן עברתי את התקופה בה היתנסתי בכל מני שטויות...

למעלה