אני "מאנגאס" אמיתי.....!

F a d i

New member
אני "מאנגאס" אמיתי.....!

Ο Μανώλης Στίχοι: Κώστας Νούρος Μουσική:Γιάννης Δραγάτσης Ερμηνευτές: Κώστας Μαρσέλος, Γιώργος Νταλάρας Δεν το 'λπιζα Μανώλη κορόιδο να πιαστείς τον μπαγλαμά να σπάσεις στη φυλακή να μπεις Αν είσαι φίνος μάγκας πού 'ν' τα μπεγλέρια σου αν είσαι και σερέτης πού 'ν' τα μαχαίρια σου Εγώ είμαι φίνος μάγκας και φίνος μπελαλής κι όταν θα με πειράξεις να ξομολογηθείς Έλα βρε Μανωλάκη να τα λιμάρουμε να στρώσουμε κουβέρτα να τους τα πάρουμε Για σένα ρε Μανώλη τα ρούχα μου πουλώ και παίρνω μπαγλαμάδες και παίζω και γλεντώ Έλα βρε Μανωλάκη να παίξεις μπαγλαμά να κάνουμε κεφάλι στον ψεύτικο ντουνιά מנוליס מילים:קוסטאס נורוס לחן:יאניס דראגאציס לא לזה ייחלתי מנוליס שתהיה פתי שתתן את הבאגלאמה שלך שתיכנס לכלא אם אתה מאנגאס אמיתי איפה ה"באגלריות" שלך אם אתה "איש מריבות" איפה הסכינים שלך?! אני "מאנגאס" אמיתי ו"בילאליס" אמיתי וכשתרגיז אותי,אתה תקבל.. בוא יא "מנולאקי" לשייף בוא נפרוש שמיכה ונקח להם (את הכסף) בשבילך יא מנולי אמכור את חולצתי ואקח את הבאגלאמות אנגן ואעשה חיים יאללה יא מנולאקי לנגן בבאגלמה שנכנס למצב רוח בעולם שקרי זה באגלרי-זה כמו קומבולוי (מסבחה) אבל פתוח (לא סגור..) "מאנגאס" ו"בילאליס"-בכללי זה אותו דבר אבל הבילאלי הוא האמנגאס "הרע" קטונתי מלהסביר זאת במשפט אחד אבל אין לי המון זמן..מוזמנים להוסיף/לתקן.. שוב..ניסיתי להביא לכם כמה שיותר את רוח השיר ולא התרגום המדוייק (הרבה "סלנג") מוזמנים להציץ בתרגום האנגלי... השיר הוא מס' 16 בהופעה החיה של יורגוס דאלאראס ובאסילס פאפאקוסטנדינוס שיר מדהים!! מי שרוצה מוזמן לכתוב לי מסר ויקבל... תמשיכו להנות...יום טוב!

קריפטון

New member
../images/Emo24.gifתודה.

נהנה לקרוא את תרגומך.האם בלליס נובע מהשורש בלקסיס=להסתבך? קריפטון

F a d i

New member
קריפטון מה שמצאתי במילון זה ככה

μπελαλίδικος=(belalidikos)=messy,troublesome ...μπελάς=(belas)=trouble,worry לא מצאתי "בלקסיס".. (אגב ל"מאנגאס הטוב" (ההפך מ"בילאליס" קוראים "מיראקליס") מקווה שעזרתי יום טוב..!

למעלה