אני מאמין

אני מאמין

שקשרים צריך ליצור רק על סמך ענין רגשי ולא על סמך משיכה, ולא צריך ליצור קשרים מלאכותיים. כשאוהבים רומנטית, גם אם אין משיכה אבל אין דחיה, אפשר להיות חברים.

LouD1

New member
בקשר לזה..

אני לא ממש מסכימה איתכם בזוגיות, משיכה מינית היא בסיסית בדיוק כמו משיכה רגשית. זה כמו מגנט. וכשזה לא שם זה לא שם, לא משנה כמה תרצו. יש לזה תוצאות הרסניות, כשמתעוררים יום אחד ומגלים שלא נמשכים לבנאדם. ומה שמדהים הוא שזה רק מתעצם עם הזמן, שני סוגי המשיכות. אם אין את הדחף הראשוני לגעת, צר לי, זה לא יעבוד! וישנה מחויבות לשני הסוגים. בלעדי שניהם, יש סוג אחר של קשר. משיכה מינית בלבד - קשר המבוסס על מין. משיכה רגשית - חברות עמוקה. והשילוב של שניהם הוא מנצח! לא להתפשר לעולם. והכי חשוב, להיות קשובים לעצמכם. בכוח זה אף פעם לא עובד כמו שאתם רוצים. אני באופן אישי אעדיף להיות לבד מאשר להיות בזוגיות שיש בה את שניהם.

MaybeLyn

New member
אמרו לך לשרשר! די לפתוח כל פעם שרשור חדש

על אותם זיבולי שכל. אתה לא יודע מה ההבדל בין אהבה רומנטית לידידות, בשבילך זה אותו דבר, לא צריך משיכה כדי לאהוב, משיכה, אהבה, ידידות, חיבה - הכל אצלך באותו סלט. איך אתה מבדיל בין בת הזוג שלך לבין סתם ידידה שאתה נהנה להיות איתה? זה מעניין אותי לשמוע. אבל אף פעם אי אפשר לקבל ממך תשובה עניינית, רק חזרה על אותן מנטרות. אולי תענה לי על השאלה הזאת ברצינות: מה ההבדל בין החברה שלך לידידה טובה שאתה נהנה בחברתה? אבל כשהייתה לך חברה שלא רצתה שתיגע בה באת לפורום כולך אובד עצות ומתוסכל מה עושים ולמה היא לא נותנת לי לנשק אותה וכו' וכו'. למה לא יישמת אז את הרעיון שלא צריך לגעת ולא צריך כלום פיזי כדי לאהוב? כי אתה צבוע ולא מבין מהחיים ורק אוהב להתפלפל כאילו מי ישמע איזה חכם ומתורבת אתה. אתה בדיוק כמו כולם רק חי מאוד חזק בארון.

תפסיק לדבר שטויות חצוף

לא בקשתי ממך להעיר לי, שתוק ואל תתערב. אהבה ורגש חשובים, ערכיים ומשמעותיים הרבה יותר ממשיכה וגוף. הגוף רק כלי פשוט וביולוגי. הנפש, הנשמה, הרוח, והתבונה תכונות נעלות של החיים ובעקר של האדם. כשאוהבים, חשוב להיות בקשר. אם לא נמצאים בקשר עם האדם האהוב, סובלים צער מגעגוע ומרצון חזק להיות אתו בקרבה נפשית. מגע צריך להיות מאהבה ורצון בקרבה, לא ממשיכה. אני יודע, כי חויתי את זה היטב. היו נשים, שאהבתי מאד בגלל אופין ולא בגלל גופן, בין אם גופן יפה ובין אם לא.

אהבה

אהבה ורגש חשובים, ערכיים ומשמעותיים הרבה יותר ממשיכה וגוף. הגוף רק כלי פשוט וביולוגי. הנפש, הנשמה, הרוח, והתבונה תכונות נעלות של החיים ובעקר של האדם. כשאוהבים, חשוב להיות בקשר. אם לא נמצאים בקשר עם האדם האהוב, סובלים צער מגעגוע ומרצון חזק להיות אתו בקרבה נפשית. מגע צריך להיות מאהבה ורצון בקרבה, לא ממשיכה. אני יודע, כי חויתי את זה היטב. היו נשים, שאהבתי מאד בגלל אופין ולא בגלל גופן, בין אם גופן יפה ובין אם לא.

oferyosi

New member
יהודה מה ההבדל

בין ענין רגשי למשיכה??? לא ממש הבנתי אם אוהבים רומנטית זה אומר שבהכרח יש משיכה (אתה מחזיר אותי 10 שנים אחורה לשיעורי לוגיקה
) איזה מן חברים בדיוק תהיו ???? ידידים??? עם מישהי שאתה רוצה אותה רומנטית?? לא נראה לי

לא נכון

אהבה אמתית לא מבוססת על משיכה. אהבה זוגית מבוססת על הערכה עמוקה וחזקה לאופי האדם ורצון להיות אתו בקשר רגשי קרוב ומחיב. גם כשיש ענין רומנטי, אפשר להנות מידידות כי גם היא קשר רגשי עם אדם שאוהבים, אבל כמובן עדיף להיות בקשר קרוב של חברות. המגע באהבה רומנטית נועד ליצור קרבה גופנית, שתיצור גם קרבה רגשית.

oferyosi

New member
משיכה היא סוג של עניין רגשי

וברגע שאתה אומר ענין רגשי - זה כבר בהכרח לא יכול להיות אפלטוני כפי שאת אולי רומז(וגם שדברים קודמים שאתה כותב
)

ענין רגשי

פרושו חבה, אהבה, הערכה, רצון לעזור ולהיטיב ורצון בקשר רגשי של שיחות רגשיות ומעשים מענינים רגשיים משותפים. לפעמים רק חלק מהדברים מתממשים.

למעלה