אני מאמין שלי ...

אני מאמין שלי ...

מביאה בפניכם את אני המאמין שלי בכמה נושאים רגישים כגון: צדק, מוסר, יושר, אמון, כבוד הדדי, מחויבות ולבסוף אהבה כאשר ברור לכולנו כי לכל "ערך" מהערכים שהעליתי יש אינספור משמעויות תפיסת ה"צדק" על פי אריסטו, מדברת על אדם המשתמש בשיקול דעתו לשם מימוש מהותו כאדם. משמע, האדם המממש את מהותו כאדם הוא גם אדם טוב. אחרים גורסים כי "יצר לב האדם רע מנעוריו" ומטרת החברה האנושית היא לשים לפרט גבולות וחוקים על מנת שיוכל לחיות בחברה אנושית ומוגנת. על פי גישה זו, האדם הנוהג בצדק הוא זה שמוכן להתחייב ל"אמנה" או ל"הסכם" בין אנשים, כדי לממש את מהותו כאדם. שתי הגישות גם יחד מובילות להבנה שאמנה מחייבת ועוזרת להפיק את הטוב שבנו עם כלים נכונים ורגישות אנושית . "מוסר" נוגע גם ב"אתיקה" או ב"תורת המידות", העוסק בשאלה 'מה ראוי?' מהי 'המידה הנכונה?'כלומר כיצד אני מתנהג. כדי שאדם יוכל לבחון את מאוויו, סדרי העדיפויות שלו, ולברר לעצמו מהו הדבר הטוב לעשותו, עליו להתחיל מהמקרה הפרטי לפיו הוא חי לבדו, ורק אחר כך לבחון מעשיו בהקשר החברתי. הכוונה, לצאת מנקודת הנחה שכולנו אנשים בוגרים, נבונים ומחונכים ובודאי "סוף מעשה במחשבה תחילה". אם עשינו , או אמרנו דבר מה, ודאי חשבנו על כך לעומק. כדי להמחיש בצורה הטובה ביותר את ערך ה"יושר" אולי נעזר בספר "משלי", פרק יז, פסוק 20, שם נאמר : " עיקש לב לא ימצא טוב, ונהפך בלשונו ייפול ברעה " . כדי למצוא טוב בחיים אדם צריך להיות ישר גם בדיבור וגם במחשבה. אדם שמחשבותיו לא-ישרות" (עיקש לב ) – אפילו אם הוא דובר אמת – הוא לא ימצא טוב . ואם גם בדבריו הוא לא ישר ( נהפך בלשונו ) – אז לא רק שלא ימצא טוב אלא גם ייפול ברעה . "אמון" בין בני אדם, הינו הנחה של נותן האמון כי האדם בו ניתן האמון מסוגל ליכולת מסוימת. לדוגמה, אדם יכול לתת אמון ברעהו, כי הוא מסוגל לבצע מטלה מסוימת ( יש לו את היכולת), יסכים לבצעה (על סמך התנהגות מסוימת), וישמח לבצעה (יחוש יחס כלפי המציאות). לנו, כחברים בפרויקט התמורה יש את כל הסיבות הטובות לבסס את יחסינו ההדדיים על אמון משום שיש לו את היכולת לבצע את מה שהתחייבנו לבצע האחד כלפי השני, אנחנו מסכימים לבצע ואף שמחים לעשות זאת. "כבוד" זוהי צורת התייחסות ל"אדם" או "רעיון" שיש בה מתן חשיבות והכרה בערכו של האדם או הרעיון. חשוב להדגיש שכל אדם זכאי לכבוד באשר הוא אדם, ורק אנשים הפוגעים במכוון בזכויות של אחרים אינם ראויים לכבוד. כל עוד אני מכבדת אחרים- אני ראויה גם לכבוד מצדם. הקשבה, סבלנות, סובלנות חוסר לעג ועלבון הם מרכיביו הראשונים של ה"כבוד". "לויאליות" הינה גישה התנהגותית של אהבה ונאמנות המחייבת אותנו בחובות מסוימים ובהתחייבויות בתחושת נאמנות ורצון אישי. כולנו כאן על בסיס של רצון אישי, התחייבנו מתוך החלטה בוגרת ונאמנותנו לרעיון ולדרך נולדה מתוך הבנת הצורך ההדדי ל"תת" ו"לקבל". ולשם חיזוק, אין טוב יותר מלגעת לגעת בכמה נושאים רגישים כגון: צדק, מוסר, יושר, אמון, כבוד הדדי, מחויבות ולבסוף אהבה כאשר ברור לכולנו כי לכל "ערך" מהערכים שהעליתי יש אינספור משמעויות ומתוכן ניקח את הדגשים למקום שחשוב ורגיש עבורנו כקבוצה. תפיסת ה"צדק" על פי אריסטו, מדברת על אדם המשתמש בשיקול דעתו לשם מימוש מהותו כאדם. משמע, האדם המממש את מהותו כאדם הוא גם אדם טוב. אחרים גורסים כי "יצר לב האדם רע מנעוריו" ומטרת החברה האנושית היא לשים לפרט גבולות וחוקים על מנת שיוכל לחיות בחברה אנושית ומוגנת. על פי גישה זו, האדם הנוהג בצדק הוא זה שמוכן להתחייב ל"אמנה" או ל"הסכם" בין אנשים, כדי לממש את מהותו כאדם. שתי הגישות גם יחד מובילות להבנה שאמנה מחייבת ועוזרת להפיק את הטוב שבנו עם כלים נכונים ורגישות אנושית . "מוסר" נוגע גם ב"אתיקה" או ב"תורת המידות", העוסק בשאלה 'מה ראוי?' מהי 'המידה הנכונה?'כלומר כיצד אני מתנהג. כדי שאדם יוכל לבחון את מאוויו, סדרי העדיפויות שלו, ולברר לעצמו מהו הדבר הטוב לעשותו, עליו להתחיל מהמקרה הפרטי לפיו הוא חי לבדו, ורק אחר כך לבחון מעשיו בהקשר החברתי. הכוונה, לצאת מנקודת הנחה שכולנו אנשים בוגרים, נבונים ומחונכים ובודאי "סוף מעשה במחשבה תחילה". אם עשינו , או אמרנו דבר מה, ודאי חשבנו על כך לעומק. כדי להמחיש בצורה הטובה ביותר את ערך ה"יושר" אולי נעזר בספר "משלי", פרק יז, פסוק 20, שם נאמר : " עיקש לב לא ימצא טוב, ונהפך בלשונו ייפול ברעה " . כדי למצוא טוב בחיים אדם צריך להיות ישר גם בדיבור וגם במחשבה. אדם שמחשבותיו לא-ישרות" (עיקש לב ) – אפילו אם הוא דובר אמת – הוא לא ימצא טוב . ואם גם בדבריו הוא לא ישר ( נהפך בלשונו ) – אז לא רק שלא ימצא טוב אלא גם ייפול ברעה . "אמון" בין בני אדם, הינו הנחה של נותן האמון כי האדם בו ניתן האמון מסוגל ליכולת מסוימת. לדוגמה, אדם יכול לתת אמון ברעהו, כי הוא מסוגל לבצע מטלה מסוימת ( יש לו את היכולת), יסכים לבצעה (על סמך התנהגות מסוימת), וישמח לבצעה (יחוש יחס כלפי המציאות). לנו, כחברים בפרויקט התמורה יש את כל הסיבות הטובות לבסס את יחסינו ההדדיים על אמון משום שיש לו את היכולת לבצע את מה שהתחייבנו לבצע האחד כלפי השני, אנחנו מסכימים לבצע ואף שמחים לעשות זאת. "כבוד" זוהי צורת התייחסות ל"אדם" או "רעיון" שיש בה מתן חשיבות והכרה בערכו של האדם או הרעיון. חשוב להדגיש שכל אדם זכאי לכבוד באשר הוא אדם, ורק אנשים הפוגעים במכוון בזכויות של אחרים אינם ראויים לכבוד. כל עוד אני מכבדת אחרים- אני ראויה גם לכבוד מצדם. הקשבה, סבלנות, סובלנות חוסר לעג ועלבון הם מרכיביו הראשונים של ה"כבוד". "לויאליות" הינה גישה התנהגותית של אהבה ונאמנות המחייבת אותנו בחובות מסוימים ובהתחייבויות בתחושת נאמנות ורצון אישי. כולנו כאן על בסיס של רצון אישי, התחייבנו מתוך החלטה בוגרת ונאמנותנו לרעיון ולדרך נולדה מתוך הבנת הצורך ההדדי ל"תת" ו"לקבל". ולשם חיזוק, אין טוב יותר מלגעת לגעת בכמה נושאים רגישים כגון: צדק, מוסר, יושר, אמון, כבוד הדדי, מחויבות ולבסוף אהבה כאשר ברור לכולנו כי לכל "ערך" מהערכים שהעליתי יש אינספור משמעויות ומתוכן ניקח את הדגשים למקום שחשוב ורגיש עבורנו כקבוצה. תפיסת ה"צדק" על פי אריסטו, מדברת על אדם המשתמש בשיקול דעתו לשם מימוש מהותו כאדם. משמע, האדם המממש את מהותו כאדם הוא גם אדם טוב. אחרים גורסים כי "יצר לב האדם רע מנעוריו" ומטרת החברה האנושית היא לשים לפרט גבולות וחוקים על מנת שיוכל לחיות בחברה אנושית ומוגנת. על פי גישה זו, האדם הנוהג בצדק הוא זה שמוכן להתחייב ל"אמנה" או ל"הסכם" בין אנשים, כדי לממש את מהותו כאדם. שתי הגישות גם יחד מובילות להבנה שאמנה מחייבת ועוזרת להפיק את הטוב שבנו עם כלים נכונים ורגישות אנושית . "מוסר" נוגע גם ב"אתיקה" או ב"תורת המידות", העוסק בשאלה 'מה ראוי?' מהי 'המידה הנכונה?'כלומר כיצד אני מתנהג. כדי שאדם יוכל לבחון את מאוויו, סדרי העדיפויות שלו, ולברר לעצמו מהו הדבר הטוב לעשותו, עליו להתחיל מהמקרה הפרטי לפיו הוא חי לבדו, ורק אחר כך לבחון מעשיו בהקשר החברתי. הכוונה, לצאת מנקודת הנחה שכולנו אנשים בוגרים, נבונים ומחונכים ובודאי "סוף מעשה במחשבה תחילה". אם עשינו , או אמרנו דבר מה, ודאי חשבנו על כך לעומק. כדי להמחיש בצורה הטובה ביותר את ערך ה"יושר" אולי נעזר בספר "משלי", פרק יז, פסוק 20, שם נאמר : " עיקש לב לא ימצא טוב, ונהפך בלשונו ייפול ברעה " .

המשך

כדי למצוא טוב בחיים אדם צריך להיות ישר גם בדיבור וגם במחשבה. אדם שמחשבותיו לא-ישרות" (עיקש לב ) – אפילו אם הוא דובר אמת – הוא לא ימצא טוב . ואם גם בדבריו הוא לא ישר ( נהפך בלשונו ) – אז לא רק שלא ימצא טוב אלא גם ייפול ברעה . "אמון" בין בני אדם, הינו הנחה של נותן האמון כי האדם בו ניתן האמון מסוגל ליכולת מסוימת. לדוגמה, אדם יכול לתת אמון ברעהו, כי הוא מסוגל לבצע מטלה מסוימת ( יש לו את היכולת), יסכים לבצעה (על סמך התנהגות מסוימת), וישמח לבצעה (יחוש יחס כלפי המציאות). לנו, כחברים בפרויקט התמורה יש את כל הסיבות הטובות לבסס את יחסינו ההדדיים על אמון משום שיש לו את היכולת לבצע את מה שהתחייבנו לבצע האחד כלפי השני, אנחנו מסכימים לבצע ואף שמחים לעשות זאת. ""כבוד" זוהי צורת התייחסות ל"אדם" או "רעיון" שיש בה מתן חשיבות והכרה בערכו של האדם או הרעיון. חשוב להדגיש שכל אדם זכאי לכבוד באשר הוא אדם, ורק אנשים הפוגעים במכוון בזכויות של אחרים אינם ראויים לכבוד. כל עוד אני מכבדת אחרים- אני ראויה גם לכבוד מצדם. הקשבה, סבלנות, סובלנות חוסר לעג ועלבון הם מרכיביו הראשונים של ה"כבוד". "לויאליות" הינה גישה התנהגותית של אהבה ונאמנות המחייבת אותנו בחובות מסוימים ובהתחייבויות בתחושת נאמנות ורצון אישי. כולנו כאן על בסיס של רצון אישי, התחייבנו מתוך החלטה בוגרת ונאמנותנו לרעיון ולדרך נולדה מתוך הבנת הצורך ההדדי ל"תת" ו"לקבל". ולשם חיזוק, אין טוב יותר מלגעת ב"ערך" היקר מכל לטעמי, ערך ה"אהבה". מאחר ואין אנו נוגעים בערך ה"אהבה הרומנטית" ננסח את הדברים ברמה החברית , העמוקה. הנכון ביותר להגדירה "אהבת רעים" משום היותה אהבה המאופיינת באינטימיות ובמחויבות, אך ללא תשוקה. אהבה כזו ניתן למצוא בקשר בין חברים קרובים. האהבה היא מרכיב מרכזי בדת היהודית. שלוש מצוות חשובות ביותר הם: • אהבת הרֵע – "ואהבת לרעך כמוך" ( ויקרא י"ט 18) • אהבת הזר - "ואהבת לו [לגר] כמוך" ( ויקרא י"ט 34) • אהבת האל – "ואהבת את ה' אלוהיך, בכל לבבך, בכל נפשך ובכל מאודך". (דברים ו' 5, י"א 1) אנחנו ננסה לסלול לנו מעין "מסלול דמיוני" לאהבה, דרך "תקווה" עם ציפייה ורצון להצלחת הפרויקט המשותף של כולנו, "פרויקט התמורה" , דרך הישגים רוחניים יותר כמו השגת אהבה, ובניית מערכות יחסים טובות בינינו. עלינו לקחת על עצמנו להיות "אמיצים" ולהתמודד גם עם קשיים בדרך. התכונה "אומץ" מוגדרת כיכולת של אדם להתעמת בפחד מפני כאב, סכנה, אי ודאות או איום. השורש של המילה א.מ.צ. נגזר כנראה מתוך המושג של מאמץ והתאמצות. עלינו לחוש "גאווה", ותחושת ערך, לעצמנו, לתכונותינו, למעשינו ולדברים שיצרנו. בשאיפה לחוש כל זאת גם ביחס ל"פרויקט התמורה" ולקבוצה אליה כולנו משתייכים ועמה כולנו מזדהים. לסיום, נזכור את הפסוק "ואהבת לרעך כמוך" אשר מאפשר לנו בדרך לגיטימית, לתת לעצמנו את מה שאנחנו צריכים, לאהוב את עצמנו כפי שאנחנו, ללא שיפוט, ללא רגשות נמוכים כמו שנאה, כעס, פחד, חרדה או קינאה. רק לאחר שנהיה מסוגלים לאהוב את עצמנו נוכל גם להיפתח לאהבה לאחרים. לכן, האמרה "ואהבת לרעך כמוך," הדגש הוא על כמוך. כי קודם כל אדם צריך לאהוב את עצמו כדי לחוות את האהבה הפנימית, ורק לאחר מכן הוא מוכן לאהוב גם את האחר. כאשר נאמר כי אדם צריך לאהוב קודם כל את עצמו, זה לא אומר שהוא צריך להיות אנוכי. "אהבה עצמית" איננה אנוכיות, אלא להיפך. ההבדל בין "אהבה עצמית" ל"אנוכיות" היא שבאהבה עצמית אדם אוהב את עצמו כפי שהוא ללא שיפוטיות. אבל באנוכיות, אדם שם את עצמו לפני כולם ודואג רק לעצמו ללא התחשבות באחרים. תאהבו את עצמכם כי נבראתם בצלם.
טלי

טלוש,ולשאר חברי הפורום,בוקר טוב,תגו

תגובתי. המאמרים שהבאת הם כל כך אמיתיים,כל כך מדוייקים ומתארים את מה שיש במציאות לא חשוב מתי נכתבו/נוצרו הדברים הללו,הם היו טובים לאותה תקופה,טובים לתקופה עכשווית,גם לעתידית. במאמר בחלק השני,מדובר על מעשים במקביל לדיבורים,מה שנקרא "ליבו ופיו שווים". לצערי הרב,העם היהודי שאמון לשמור על זה כי כך מלמדים אותו,עושה הפוך,וחבל כי נכתב מה התוצאה של הליכה משותפת של הפה והלב לעומת אי הליכתם המשותפת. אך אלוקים הגדול והרחום,הסבר לי אם כולם יודעים שאי הליכת הפה והלב במקביל גורם לנזק לפירוד,להיות לבד ולסבול האנשים.זכר ונקבה לא למדים את זה?נאמר נאה דורש נאה מקיים,אז למה לא עושים את זה למרות התוצאה השלילית האכזרית? אני לא רוצה לפנות רק למין מסויים שהוא המקצועי ביותר בנושא הזה,אך אבקש מכולםםםםם להפסיק,להוריד את האגו,להוריד את "החוכמה" באלף מרכאות ולהיות כנים,ראשית עם עצמם אחר כך עם האחר,בזכות זה בוא גאולה לעם ישראל,לבניו ובנותיו שנשארים בודדים וכו'. מקווה שתפילתי תשמע באוזני אלוקים ומישם ישירות ובשיא המהירות לאוזני בני האדם ומשם אל ליבו ואל פיו,אל מציאת הזוגיות. אמן,אמן ואמן. יום טוב לכולנו

למתוק

המאמרים שכתבתי נכתבו באותו לילה והם חלק מאמנה שהכנתי לקבוצה לעזרה עצמית שאני בצוות המוביל שלה , זה אני המאמין הפנימי הכן ואמתי שלי ,קורה שבקורח נסיבות דברים לא הולכים כמו שרוצים ,אז לומדים מהטעיות וזורמים הלאה. מה שעוזר לי לשמור על אני המאמין שלי זה היכולת שלי לסלוח ולהתפשר ..
טלי

CHEN39

New member
טלי

אין ספק שהמסר שלך הוא קדוש. הכל מתחיל ונגמר בתפישת האדם את עצמו בענווה וצניעות. גם היכולת לסלוח ולהתפשר נובעת מחוסר היומרה האישית של האדם. הבעייה היא שכל זה נופל על האוזניים הלא נכונות. לפי הבנתי המאמרים מיועדים לאנשים שממילא בעד נתינה הדדית, ועזרה עצמית וסביבתית. מקווה שגם אחרים יקראו זאת... ערב טוב לכולם

../images/Emo140.gifחן יקרתי

הערב במהלך פעילות של הקבוצה הכרתי את האמנה, שרק חלק ממנהפרסמתי פה ,\ הקבוצה איעמצהאת האמנה ,שנכתבה אחרי שדנו בנשא ומתוך הקבוצה צמחה האמנה. אני וחברתי רק ערכנו את הדברים והוספנו מעט כתביות לתמונות. מקווה שכולם יחשבו בטרם ידברו ,יהיו אמפטים לחברהם . הערב היתי בהרצאה בנושא אהבהב שמחה ,היתה הרצאה מעולה. הידעתם שחיבוק הוא מסג ללב .. טלי

למעלה